kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yılbaşı ağacına dönüşmeyin
Yılbaşı ağacına dönüşmeyin

Yılbaşına sayılı günler kaldı ama siz hala ne giyeceğinize karar veremediniz mi? O halde Hollywood starlarını örnek alın. Onlar en özel gecelerde nasıl parlayacaklarını çok iyi biliyorlar
1- Yaşınıza uygun giyinin
40'larında birisinin, mezuniyete gidiyor gibi giyinmesine ne diyorsunuz? Ya da Scarlett Johansson'ın 40 yaşında gibi hanım hanımcık giyinmesine? Küçük yaştakilere kimi zaman abartılı kıyafetler yakışsa da önemli olan yaşına uygun giyinmektir. Bu kurala en güzel örnek, hiç kuşkusuz ki Jane Fonda. Güzel yıldız, abartısız saçı, makyajı ve seçtiği kıyafetleriyle örnek olması gereken ünlüler arasında geliyor. Melanie Griffith'inki gibi büyük dövmeler ve mikro miniler ise gülünç gösterebiliyor! Belirli bir yaştan sonra da illa ki 'dekolte' diyorsanız, o halde biraz omuzları açmayı deneyin.

2- Saçlar önemli ayrıntı
Kötü yapılmış saçlar, harika bir elbiseyi berbat etmeye yeter. Kırmızı halıda, Hollywood yıldızlarını genellikle serbest şekilde toplanmış ya da doğal bırakılmış saçları ile görüyoruz. En iyisi özel günlere abartısız hazırlanmak. Düz fön çekilerek toplanan bir saçın sizi çok seksi göstereceğini unutmayın. Ya da doğal dalgalı bir saçın çok hoş görünebileceğini. Bigudi ya da krape ile kabartılan saçlardan ise uzak durun!

3- Aksesuarla parıldayın
Kırmızı halılarda gördüğümüz Hollywood yıldızları kıyafetleri kadar takılarıyla da büyülüyor. Üstelik takıları kararında kullanmayı da çok iyi beceriyorlar. Abartılı bir kıyafet giyiyorlarsa, onları daha sade takılarla görüyoruz. Ama sade bir tuvalet tercih ettikleri zaman adeta takılarını konuşturuyorlar. Siyah straplez bir elbise giyerseniz, gösterişli bir kolye ya da avize bir küpeyle kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz. Düz renk elbiselerle ise renkli takılar kullanabilirsiniz. Ama fırfırlı, nakışlı ya da işlemeli kıyafet giyiyorsanız, takınızın sade olmasına özen gösterin.

4- Dekolteye dikkat

Bacaklarınıza mı, göğüslerinize mi yoksa sırtınıza mı güveniyorsunuz? Konu dekolte olunca, bazen neremizi açacağımızı bilemiyor ve sonunda hataya düşüp, 'ne kadar çok, o kadar iyi' dercesine her yerimizi açıyoruz. Ama dekolte belki de kıyafette en çok dikkat etmemiz gerekenlerin başında geliyor. Bacaklarınız uzun ve güzelse, cesurca mini giyebilirsiniz. Ya da Hillary Swank gibi sırtınıza güveniyorsanız, geniş omuzlarınızı ve sırtınızı açıkta bırakabilirsiniz. Kural, bunlardan yalnızca birini ön plana çıkarmak olmalı.

5- Renklerle oynayın

İddialı, rengarenk gece elbiselerini çok beğensek de, çoğu kez siyaha sığınırken buluruz kendimizi. Bir de dünyaca ünlü starlara bakın, onlar canlı renkleri, kendilerine yakıştırmayı çok iyi beceriyorlar. İşte onların küçük sırrı: Ten ve saç renklerine göre elbise seçiyorlar. Örneğin kırmızı, mercan gibi sıcak renkler esmer tenlilerde, pastel ve açık renkler de sarışınlarda güzel durur. Gümüş, dore ve siyah ise herkese yakışır.

6- Stilinizi konuşturun

Ne giyerse giysin, sitilini ortaya koyan yıldızlar da var. Sarah Jessica Parker, buna en güzel örnek. Siz de tıpkı onun gibi modayı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Her zaman alışık olduğunuz kıyafetlerin dışına çıkıp, farklı kıyafetler deneyin. Örneğin, jean ve kovboy botundan vazgeçemiyorsanız, mini jean etekle kovboy botu giyin! Amaç, gardırobunuzdaki kıyafetleri farklı şekillerde kullanmak, iyi eğlenceler...

ESRA ÇORUH

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 İyi Seneler İyi Şanslar!
 En zoru için bile 45 dakika yeter
 Siz komşunuzu hâlâ bardakla mı dinliyorsunuz?
 2006'nın en kötüleri
 Bunları seviyoruz...
 Ayaklar önemli hastalıkların habercisi
 Dalgalar onlara vız geldi
 Hindi alışverişinin Kare As'ı
 Yemek için yaşayanlara...
 Banyonuz tam takım olsun
 Kitabını CD'ye oku göremeyenler dinlesin
 Karnı zil çalanlara
 Altın Oda'nın saraylı havası
 Kadınlar da gün yapıyor
 Yeni sezonun gözdeleri
 Romantizm alev alsın
 2007'de trend 90'lar nostaljisi olacak
 Teknoloji engel tanımıyor
 Anılara açılan pencere
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Resim halkla buluştu
Resim halkla buluştu
Resim sanatını sevdirmek isteyen 19 gönüllü ressam, tuval kağıtlarını...
Doğu'da Sibirya soğukları
Doğu'da Sibirya soğukları
Tüm yurtta etkili olan kar ve soğuk hava özellikle Güneydoğu'yu...
7 ilde operasyon
Çocuk pornosuna karşı 7 ilde büyük bir operasyon yapıldı. Eş zamanlı...
Salatadan çıkan böceğe tazminat davası açacak
Samsunlu işadamı Çakıroğlu, THY uçağında ikram edilen salatadan böcek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.