kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Lezzet durağı
Lezzet durağı
Bayrama özel tatlar
Hayallerinizi mutfakta gerçekleştirin

Lezzet durağı

Yeni açılan mekânlar, en son moda yemek kursları, porselen takımları, bayram tatları ve fırsat kampanyaları ile işte yeme içme dünyasında olup bitenler...
YILBAŞI ve bayram neşesi en çok da sofralara taşınır. Bu özel günlerde yemekler birer ziyafete dönüşmelidir çünkü. Sandıklarda saklanan en güzel tabak takımları bu günlerde çıkartılır, yemekler de günün coşkusunu yaşatmak için ayrı bir özenle hazırlanır. İşte Kütahya Porselen'de bayram ve yılbaşı coşkusunu sofralarınızda yaşatmak için çok özel bir seri hazırladı. Üstelik seride yalnızca porselen yemek takımları değil; sofra tasarım aksesuarları, evinizin dekorunda kullanabileceğiniz el dekor ürünleri ve konsept ev gereçleri de yer alıyor. Mağazadaki ürünler hakkında daha fazla bilgiyi www.kutahyaporselen.com.tr adresinden alabilirsiniz.

LEZZETİN
ADRESLERİ
Bayramda İstanbul'da kalanlar ve farklı mekanlar keşfetmek isteyenler Cihangir'i mesken tutabilirler. Gün geçtikçe popülaritesini artıran Cihangir, bir gurme merkezi olma yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde semte bir de çikolata butiği eklendi. Taksim İlkyardım Hastanesi'nin karşı sokağında açılan Gizz's Chocolate, Cihangir- Taksim ekseninde yepyeni bir lezzet durağı. Çikolata satışı ve kafe olarak hizmet veren mekan, pop dekorasyonu ve sempatik atmosferiyle dikkat çekiyor. Değişik paketlerle süslenmiş hediyelik çikolatalar almak, gün içerisinde sevdiklerinizle bir arada kahve içerek güzel vakit geçirmek için uğrayabileceğiniz Gizz's, sıcak çikolatası ve ev yapımı kekleri ile de iddialı. Tel: (0212) 292 72 14 İtalyan mutfağı düşkünleri ise Suadiye'de hizmete giren Vapiano'yu deneyebilirler. Almanya merkezli Vapiano'nun, dünya çapında 15 şubesi bulunuyor. Vapiano tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de tamamıyla yeni ve farklı bir gastronomi konsepti. Tüm makarnalar, soslar ve pizzalar müşterinin gözü önünde ve taze olarak, yurtdışında özel eğitim almış güler yüzlü elemanlar tarafından hazırlanıyor. Siparişiniz hazırlanırken her aşamada nasıl yapıldığını görüyor ve damak tadınıza uygun eklemeler de yapabiliyorsunuz. Son derece zengin bir şarap listesi olan mekanda tüm şarapları kadeh olarak alma imkanı da var. Vapiano, farklı lezzetler düşünülerek dikkatle hazırlanmış bar ve kahve mönüsü ile Bağdat Caddesi'nde alışveriş sonrası yorgun düştüğünüzde bir şeyler içmek için de uğrayabileceğiniz ideal bir mekan.Tel: (0216) 464 42 65

BİRAZ DA SAĞLIK
Tatlıyı fazla kaçıran ve 'kilo alma' paniği yaşayanlar için de farklı lezzetler unutulmamış. Özellikle kayak merkezlerini tercih edenler, helva yiyerek hem tatlı ihtiyaçlarını giderebilir hem de içlerini ısıtabilirler. Metin Helva'nın ürünleri bu iş için birebir. Yıllardır dağcıların temel yiyeceklerinden biri olan helva, buz pateni, buz hokeyi gibi soğukta ve yüksek enerji gerektiren sporlarda da sporcular tarafından günde en az bir öğün tüketiliyor. Kolesterol içermeyen tahin helvası ayrıca içerdiği omega 6 sayesinde hücreleri yenileme ve cildi genç tutma özelliğine sahip. Avrupa ve Amerika'da yapılan araştırmalarda çikolatanın yerini besin değerleri açısından helvanın alacağı da belirtiliyor. Nature Valley Çıtır Müsli Bar da sağlık ve spor tutkunları için iyi bir alternatif. Dengeli beslenmenin en önemli unsurları arasında yer alan tahıl açısından zengin olan bar, günlük hayatta ihtiyaç duyduğunuz enerji takviyesini, lezzetle buluşturarak sunuyor.

ŞARAP YA DA ÇAY
Şarap yeni yılın, çay ise bayramın vazgeçilmezleri arasındadır. Kayra Balo şarabı, bol köpüğüyle yeni yılın ilk saatlerine lezzet katacak. Ege Bölgesi'nde yetişen Sultaniye üzümlerinden üretilen şarap, yılbaşı sofranız için hoş bir alternatif. Adettendir akraba, eş, dost ziyaretlerinin yaşandığı bayramlarda sohbetlerin yanında mutlaka çay ikram edilir. Üstelik Doğuş Çay 2007'ye girerken hediyeler dağıtıyor. Perakende noktalarına yönelik gerçekleştirmiş olduğu 'Teşekkürler Türkiye' puan kampanyasının tüketici ayağını oluşturan 'Doğuş Çay Yeni Yılda Çay Keyfinizi 1111'e Katlıyor' mesajlı Tüketici Çekiliş Kampanyası'na katılabilirsiniz. Kampanyaya katılmak isteyenler, 16 Aralık-28 Şubat 2007 tarihleri arasında, herhangi iki farklı Doğuş Çay ürün barkodunu; PK: 141 Beyoğlu/ İstanbul adresine yollayarak çekilişe katılabilirler. Kampanyada, toplam 1111 adet hediye, noter huzurunda gerçekleştirilecek çekilişle sahiplerini bulacak.Katılım koşulları hakkında detaylı bilgiyi www.doguscay.com.tr web sitesinden ya da (0212) 325 83 27 numaralı kampanya danışma hattından alabilirsiniz.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Uluç'un üç boyutlu maceraları
 Tempolu ve kavgalı geçen konferansın ardından
 Haydi parti başlasın
 Yıka, kurut, giy ve çık...
 Çöp tenekesinden doğan kitap
 Güne çocuklarıyla eşini uğurlayıp başlıyor
 Çekici bir kadın oluverdi
 Empire Sunar
 dvd ekranı
 Küresel ısınmanın tadını çıkaralım!
 Likörünüzü nasıl alırdınız?
 Yılın en pahalı fuarı
 Dünyanın en ünlü 'berberi'
 Kebabın fendi suşiyi yendi
 Sınırsız hizmet
 Mutfakta pişenler sahnede
 Hayal tünelinde gezinti
 Küçük Kıyamet
 Empire sunar
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Biz Arap değiliz, Türküz ve güzelliğe daha...
7 ilde operasyon
7 ilde operasyon
Çocuk pornosuna karşı 7 ilde büyük bir operasyon yapıldı. Eş zamanlı...
Salatadan çıkan böceğe tazminat davası açacak
Salatadan çıkan böceğe tazminat davası açacak
Samsunlu işadamı Çakıroğlu, THY uçağında ikram edilen salatadan böcek...
Berlusconi Erdoğan'ı üniversitesine istiyor
Lombardia bölgesinde bir "Liberal Düşünce Üniversitesi" kurmaya...
MGK Saddam'ı görüştü
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) dün toplandı. Toplantı sonrası yayınlanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.