kapat
   
28 Aralık 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
SMS:
HU yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 
Canaydın Galatasaray'ı ne kadar seviyor?..
Ya Efes'in hakları...
İsfendiyar!..
Semray!..
Sporun ve yaşamın altın sözleri

Canaydın Galatasaray'ı ne kadar seviyor?..

Özhan Canaydın Galatasaray'ı bırakıp gidecek kadar seviyor mu?. Sevgili dostumun aynaya bakıp, kendi kendisine sorması gereken soru bu..
İş başına geldiği günden beri, yöneticiliğin en kötü örneklerini vererek, Galatasaray'ı arka arkaya uçurumlara yuvarlayan Başkan artık kendisi ile hesaplaşmalı.. "Kalırsam kulüp çöker, bırakmalıyım" demeli..
Özhan Canaydın geldiği günden bu yana Galatasaray'a darbe üstüne darbe vurdu. El attığı her konuda hüsrana uğradı. Verdiği sözlerin hiçbirini tutamadı. Galatasaray bugün iflas noktasında.. Bu noktadan dönebilmek için de, Başkan AKP Hükümeti'nin kuklası olmayı kabul etti. Başında bulunduğu iki kurum, Galatasaray ve Kulüpler Birliği'ni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emirleri ile yönetmeye başladı. İktidara yaranırsa, Seyrantepe Projesi'ne onay alabilecek..
Sorarım size bu mudur Galatasaray?.. Tarihinde böyle bir utanç var mıdır?.
Nedir Seyrantepe?..
Yüz karası..
Seyrantepe'de Galatasaray'ın 340 dönüm üst kullanma hakkı var. Bunun 120 dönümüne stad yapılacak, geri kalanı TOKİ'ye devredilecek. Yetmedi.. Tarihi Ali Sami Yen de TOKİ'ye devredilecek. TOKİ bu yağma karşılığında, Galatasaray'a 50 milyon dolarlık stat yapacak. Canaydın bu 50 milyon doları bulmayı beceremediği, başaramadığı için, Galatasaray'ın geleceğini, babasının malı gibi dağıtıyor. Korkusuz, pervasız ve utanmasız.
Niye bu hale düştü Galatasaray?..
Çünkü..
1. Ünal Aysal, Ali Sami Yen Stadı'nı, dünyaya parmak ısırtacak bir çağdaşlıkla yapmayı, 15 yıl boyunca işletmeyi ve işlettiği her yıl ayrıca 10 milyon dolar ödemeyi teklif etti. Ayrıntıları Ali Dürüst çok iyi biliyor. Canaydın bu akıllara seza teklifi elinin tersi ile itti. Çünkü o günlerde Sahip Som diye karanlık bir adamın peşine takılmış, dahası Galatasaray'ı da takmıştı. Kongre kongre olsa, sırf bu sebepten Canaydın'ı kulüpten ihraç ederdi. Onlar yeniden seçtiler, ben de "Bu kongre üyeliği bana itibar sağlamaz" dedim ve istifa ettim.
Canaydın'ın kandığı hesaba göre, Som 100 milyon dolar kredi bulacak, bunun 10 milyonunu komisyon olarak alacak, 50 milyon dolara stat yapılacak, 40 milyon dolar da Canaydın'a kalacaktı.. Kulübün ihtiyacı olan sıcak parayı karşılamak üzere..
Canaydın bom bom attı.. "Para 29 Haziran'da bankada olacak" diye.. 29 Haziran'da bankada para yok, ama başkanın yüzünde yediği tokatın parmak izleri vardı.
Kredi için proje isteyen banka, yollanan dosyaya bakmış ve Canaydın'a "Bu proje 50 milyona çıkar, niye 100 istiyorsunuz, bizi gerzek mi sandınız" demiş ve sormuştu, "Bankalar piyasasında adı kara listede bir adamı aracı kullanmaya sıkılmadınız mı?."
Galatasaray'ın uluslararası banka piyasasında adını iki paralık eden Canaydın, bir daha kredi bulma şansı kalmayınca, işte böyle, 220 dönüm arazi, artı Ali Sami Yen'i vererek stadı yaptırmaya çalışıyor. Yetmiyor.. Bir de iktidara yaranmak için çırpınıyor ki, başbakan engel olmasın.
2. Seyrantepe projesi aslında Mustafa Sarıgül'ün. Her şeyi düşünen, planlayan o. Üstelik, Sarıgül projesinde Ali Sami Yen de elden çıkmıyordu, Seyrantepe'de stad dışında kalan 220 dönüm de.. Seyrantepe'ye modern stat yapılırken, geri kalan araziye ve fevkalade kıymetli Ali Sami Yen'e, gelir getirecek tesisler yapılıyordu. Bu devamlı bir gelirdi ve Galatasaray'ın geleceğini garanti altına alıyordu. Sarıgül projeyi Orhan Mizanoğlu ve benim önümde başkana hesapları, çizimleri ile anlattı.
Canaydın "Proje harika.. Ama biz Amerikan Bankası'na şu an başka proje verdik. Onu geri alıp bunu verirsek işler uzar. Oysa 100 milyon dolar kredi 2 ay içinde hesabımıza yatacak. Para elimize geçtikten sonra bankaya bu yeni projeyi sunarız. O kadar güzel ki, hemen 'Evet' derler. Onun için sen bu projeden şu ara kimseye söz etme. Unut. 100 milyon dolar bankaya yatınca birlikte açıklarız" dedi. Sarıgül'ün yapacağı bir şey yoktu. "Emriniz olur başkanım" dedi ve çekildi.
Ve Özhan Canaydın, krediyi alamayıp rezil olunca, Sarıgül'ün projesine, kendisininmiş gibi sarıldı. Onu da yüzüne gözüne bulaştırdı.
Galatasaray Kongresi de gaflet uykusunda olduğundan şimdi, Seyrantepe'nin üçte ikisi ve Ali Sami Yen karşılığında, Galatasaray'a bir inşa edilecek. Onun da projesi ortada yok. Gören yok, bilen yok, nedir, nasıldır?.. TOKİ ne yap arsa onu kabullenecek Galatasaray. Çünkü beceriksiz ve başarısız Özhan Canaydın'ın eli mahkûm..
Bakın, sportif başarısızlıklar, futbolun düştüğü zavallı halden falan söz etmiyorum. Sadece stat işini nasıl yüzüne gözüne bulaştırdığını anlattım. Gerisini anlatmaya, bu köşe, bu sayfa değil tüm gazete yetmez..
Özhan Canaydın Galatasaray'ı biraz, ama birazcık seviyorsa, tez elden bırakıp gitmeli.. Fenerbahçelilerin en sevdiği Galatasaray Başkanı unvanını da yanına alarak derhal gitmeli..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Erdoğan bu Meclis'le Köşk'e çıkar!..   / 27-12-2006
 Yazarın mutluluğunu yaşamak..   / 26-12-2006
 Hıncal Uluç Hürriyet'te..   / 24-12-2006
 Haydi fuara gidelim!..   / 23-12-2006
 Şehirler değil, insanlar!.   / 22-12-2006
 Mehmet Cansun ile Aziz Yıldırım ayni kapta mı?..   / 21-12-2006
 Sporun ve yaşamın altın sözleri   / 21-12-2006
 A Low Profile Turk.. Ahmet Ertegun!..   / 20-12-2006
 Devlet de, millet de galeriye yenik!..   / 19-12-2006
 Hıncal Uluç neden terk edilir?..   / 17-12-2006
EMRE AKÖZ
'Değer' nedir, bilir misiniz?
Burçin Büke sadece çok...
HINCAL ULUÇ
Canaydın Galatasaray'ı ne kadar seviyor?..
Özhan...
Cimbom boş durmuyor
Cimbom boş durmuyor
Adnan Polat'ın "Kimseyi almayacağız" demecine rağmen G.Saray transfer...
Para Fenerli'den!
Para Fenerli'den!
Sıcak para arayan Beşiktaş yönetimi, F.Bahçe eski asbaşkanı Saran'ın...
Baykal: Erdoğan aday olursa yokuz
Baykal, Erdoğan'ın kendisi ile ilgili suçlamalara yanıt veremediğini...
Anayasa Mahkemesi de Sezer de 367 istiyor
Anayasa Mahkemesi 1973'teki bir kararında ve Cumhurbaşkanı Ahmet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu