kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Bebeğim' ile çok insani bir konuyu tartışıyoruz '
'Bebeğim' ile çok insani bir konuyu tartışıyoruz '
Yasal sürece etki edebiliriz

'Bebeğim' ile çok insani bir konuyu tartışıyoruz '

Çocuğu olmayacağını öğrenince karısının en yakın arkadaşı taşıyıcı anne olmayı teklifetti. Yavuz şaşkın! atv'nin yeni dizisinde başrol oynayan Barış Falay, konunungündeme gelmesinden memnun: Ötenazi gibi taşıyıcı anneliği de tartışıyoruz. Bu çokinsani bir konu, insanın özüne aykırı değil!.

Geçtiğimiz sezon atv ekranlarında reyting rekorları kıran 'Aliye'de canlandırdığı Mücahit karakteriyle büyük bir hayran kitlesi oluşan Barış Falay, geçen perşembe atv'de ilk bölümü yayınlanan 'Bebeğim' ile yeniden ekranlara döndü. Dizide mutlu bir beraberliği olan Yavuz karakterini canlandıran başarılı oyuncu, eşi Leyla (Dolunay Soysert) çocuk sahibi olamayınca, taşıyıcı annelik uygulamasıyla yüz yüze gelecek. Dizide Başrolleri Özgü Namal, Dolunay Soysert ve Şencan Güleryüz'le paylaşan Falay, son derece insani bir konu işlediklerini söylüyor: "Kim, sevdiği kadından çocuk sahibi olmak istemez ki? Dolayısıyla bu kadar insani bir konunun çok tartışmaları olabilir. Ama burada kötü bir taraf yok! Yani düşman ya da insanın özüne aykırı bir durum yok. Yeni bir hayat söz konusu."

'YAVUZ
BENDEN BİLE İYİ BİRİ!'


* 'Bebeğim' ilk bölümüyle tartışmaları da başlattı. Siz senaryoyu nasıl buluyorsunuz? Bugüne dek gündeme gelmemiş çok önemli bir konuyu gündeme getiriyor 'Bebeğim'. Bir taşıyıcı anne hikayesi. Hikayede birbirini çok seven bir çift ve birbirini çok seven iki arkadaş var. Adam sevdiği kadından çocuk sahibi olmak istiyor. Kadın da sevdiği adamdan... Tek problemleri çocuklarının olamayışı. Bu olaya daha sonra kadının en yakın arkadaşı dahil oluyor ve kadının çocuğunu taşımayı teklif ediyor. Çok etkileyici bir konu. Senaryonun güzel bir dille yazılmış olması bizim için çok önemli. Bu dizide replikler çok güzel ağıza oturuyor, günlük konuşmalardan uzak konuşmalar değil. Ekibimiz de çok uyumlu. Başarılı olmamak için hiçbir nedenimiz yok!

* Canlandırdığınız Yavuz karakteri nasıl? Tepkileri size yakın mı? Yavuz sevgi dolu, yumuşacık bir adam. Çok düzgün ve çok bizden biri. Benden en önemli farkı benden iyi olması! (Gülüyor) Ama bu demek değildir ki, adam tek boyutlu gidecek. Yani onu sadece iyi, boyun eğen, acılara katlanan bir adam olarak görmeyeceğiz. Tabii ki onun da insani birçok sıkıntısı ve gelgitleri olacak. Oyunculuk adına da çok zengin bir malzemesi var.

* Yavuz hangi konularda sizden iyi biri? Ben etrafımda gelişen olaylar, istediğim gibi olmayınca tepki gösterebilirim. Bu tepkilerim zaman zaman bir 'tık' sert olabilir. Bu adamın tepkileri yumuşak. Bakalım nereye kadar böyle sürecek.

YENİ ROLE YENİ İMAJ

* Yavuz ilk başta ister istemez Müco ile karşılaştırılacak... Peki siz Yavuz'la Müco'yu unutturabilecek misiniz? Mutlaka karşılaştıracaklardır iki karakteri. Ben bir rolü çıkartırken birinci görevim o role inanmaktır. Ben Yavuz'a inandım. Müco başka bir adamdı; ona da inanmıştım. Şimdi sıra Yavuz'da. Seyirci kabul edecek ve benimseyecektir. Televizyon seyircisi beni Müco ile sevdi ama o kendi hikayesini bitirdi. Bu proje senaryosu ve oyuncularıyla sıcak ve insani geldi bana. Bütünüyle güzel bir işti.

* Dış görünüşünüz de biraz değişmiş galiba... Dış görüntü olarak da, rol olarak da Müco'dan farklı durumdayım. Sakalları kestik. Saçları klasik erkek kesime yaklaştırdık. Çünkü oyuncu, şeklini oynadığı rollere göre belirliyor. Ama bunun bir meslekten ibaret olduğunun farkındayım. Karakteri kutsallaştırmak taraftarı değilim. Yani Müco'yu oynarken Müco gibi dolanmıyordum. Ya da ekranda kendimi oynamıyorum...

'BEBEĞİM İLE GOL ATACAĞIZ!'

* 'Bebeğim' yepyeni bir tartışmayı da ekranlara getirecek. Hâlâ dünyada bile tartışılan bir konu olan taşıyıcı annelik konusu ilk kez bu kadar sesli bir şekilde ekrana gelecek... Bence Türkiye'nin gündemine oturacak. Yavuz karısını çok seviyor ve karısından çocuk sahibi olmak istiyor. Bu çok insani bir şey. Kim sevdiği kadından çocuk sahibi olmak istemez ki? Dolayısıyla bu kadar insani olan bir konunun çok tartışmaları olabilir.

* Olayın ahlaki yönü tartışılıyor zaten... Çok da doğal, tartışılması da gerekli. Dünya, insana ait olan her şeyi tartışıyor. Ötenaziyi de tartışıyoruz hâlâ. Tartışılıyor ama net bir yargı çıkmıyor. Bu konu da sonuna dek tartışılacaktır.

* Peki Türk izleyicisi 'taşıyıcı anne' düşüncesine hazır mı? Türk insanı, insana ait olan her türlü konuyu tartışmaya hazır. Çünkü Türk insanının hem duygusal yönü çok zengin hem de çok zeki. Felsefesiyle, sosyolojisiyle, düşünce yapısıyla, yaşantısıyla insana ait olan her şeyi tartışabilir ve kaldırabilir. Türk insanının güzelliği de, kendini kapatmamasında ve yeni fikirlere açık olmasında zaten.

* Aliye'yle zirvede tamamladınız... 'Bebeğim'de de böyle bir iddianız var mı? Gol atan oyunculara 'ne hissediyorsun' derler. Cevap da şudur: 'Önemli olan takımın kazanması!' Dizide golcü yok, bu bir takım oyunu. Biz de tabii ki gol atmak istiyoruz. Bu iş ses getirsin, herkes izlesin diye yola çıkıyoruz. İlk bölüm büyük ilgi gördü, inanıyorum ki bu devam edecek. Okurken ağladığım, güldüğüm anlar oldu. Ne mutlu ki; ben de bu projede Barış Falay'ın yarattığı bir başka portreyi sunma şansı yakaladım.

MUSTAFA KIZIL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Benden başkası bu rolü çıkartamazdı
 Bu yıl bebeklerin yılı oldu
 'Bebeğim' ile çok insani bir konuyu tartışıyoruz '
 'Sıla'nın zaferini kutladılar
 Yeni sevgili geldi araba farları gitti
 Aşk şiirlerini kitap yapıyor
 Sağlıklıyım! Tüp bebek yapmam!
 Türkiye'de çalışıp oğluna bakıyor
 Ayağından ameliyat oldu
 James Brown'un son evliliği geçersiz çıktı
 Halk ne diyor?
RAHŞAN GÜLŞAN
Levent Kırca bu çizgiyi hiç yakalayamadı!
Geçen...
ÖZAY ŞENDİR
Böyle ölüm olur mu?
Nazım Hikmet 'Tahir ile Zühre...
SİNAN ÖZEDİNCİK
Pera'da Ginza...
Ginza; devasa alışveriş merkezleri ve...
AYŞE TÜTER
Haşhaşlı yarma
Maya ve tozşekeri suda eritin.
BCG kanser aşısı da oldu
BCG kanser aşısı da oldu
Henüz tek bir aşıyla kanserden korunmak mümkün değil ama var olan...
Ender Hanım'da ne ayak varmış!
Ender Hanım'da ne ayak varmış!
Akfil'in ortağı Ender Mermerci'nin bu yılki yılbaşı tatil programı,...
Phuket'te ön balayı!!!
Phuket'te ön balayı!!!
Güzel oyuncu İpek Tuzcuoğlu'nun yaklaşık bir yıldır flört ettiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.