kapat
   
26 Aralık 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Ulusoy sezon sonuna kadar devam etmeli"

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, son günlerde spor kamuoyunda Futbol Federasyonunda seçim olacağı yönünde görüşlerin dile getirilmesinin kendisini çok rahatsız ettiğini belirterek, ''En azından bu sezon sonuna kadar Haluk Ulusoy devam etmeli. Kendi iradesiyle özellikle sezon sonunda bir seçim gündemi konulursa tekrar yeniden bir oluşum olur. Olmasında fayda var diye düşünüyorum'' dedi.

Otyakmaz, Sivas'ta yayın yapan bir yerel televizyona yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu konusunda spor kamuoyunda yaşanan tartışmalara değindi.Federasyonda seçim tartışmalarından rahatsızlık duyduğunu ifade eden Otyakmaz, ''Kulüpler Birliği toplantılarında da bunlar gündeme geliyor. Gerçekten ben, kendi adıma da çok rahatlıkla rahatsız olduğumu söyleyebilirim. Çok zor durumda kalan arkadaşlar da oluyor. Bir defa demokrasinin gereği seçim. Netice itibariyle bir seçim yapıldı. İnsanlar özgür iradeleriyle, bir kısmı belki ipotek altındaki iradeleriyle neticede bir oy kullandılar. Gittiler o sandığın başına, o perdenin içine girdiler kendi özgür iradeleriyle tercihlerini yaptılar. Netice itibariyle de Haluk Ulusoy seçimi kazandı'' diye konuştu.

TÜRK
FUTBOLU ZARAR GÖREBİLİR

Haluk Ulusoy'un daha önce de bu görevi yaptığını ve A Milli Takımı'nın onun döneminde çok önemli başarılara imza attığını anımsatan Otyakmaz, şunları kaydetti:

''Tecrübeli bir insan. Netice itibariyle federasyon başkanı oldu, ama daha sonra karşı grubun, özellikle hükümet tarafından desteklendiği söylentileri ile birlikte yeniden seçim için bir takım çalışmalar yapıldı. Yani hükümetle federasyon arasında bir problemin olduğu ve bunun böyle yürümeyeceği, Türk futboluna da bunun zararı olacağı düşüncesi hasıl olmaya başladı. Şimdi böyle bir süreçteyiz. Yani iyi değil aslında böyle bir ortamda olmuş olmak. Çünkü lig devam ediyor. Bir şekilde insanlar bu tip olaylardan etkileniyor. Sonuçlara yansıyacak birtakım şeyler çıkabilir. Bazı iddialar da ortaya atılıyor. Ben kendi adıma bundan çok rahatsızım. Bir huzur ortamına ihtiyacımız var.

En azından bu sezon sonuna kadar Haluk Ulusoy devam edip, kendi iradesiyle özellikle sezon sonunda bir seçim gündemi konulursa tekrar yeniden bir oluşum olur. Olmasında fayda var diye düşünüyorum. Çünkü 4 yıllık bir görev süresini bitirmeye çabalamasının da bir anlamı yok gibi. Çünkü artık mideler bulandı diyelim, ama böyle dereyi geçerken at değiştirmenin de bir şekilde insanın paçasını en azından ıslatacağını düşünürsek, bu sezonu geçirdikten sonra bir genel seçime ihtiyaç var diye düşünüyorum.''

''Bu manada biz Sivasspor olarak, seçimin ille de olmazsa olmaz bir şey olduğunu düşünmüyoruz'' diyen Otyakmaz, ''Neticede kim gelecek, nasıl gelecek, ne şartlarda gelecek, bugün şikayet ettiğiniz sorunların yeni yönetimle birlikte kaldırılacağını kim garanti edebilir. Adayları da görüyoruz. Bu işin içinde olduğum için bazı alternatifleri de biliyorum. Bana pek doyurucu gelmiyor, ama bu işlerin gündemden düşüp huzurlu bir ortama ihtiyacımız olduğunu da söyleyebilirim'' dedi.

HAMDİ AKIN İSMİ

Hamdi Akın'ın aday olacağı yönündeki görüşlere de değinen Otyakmaz, bu ismin ortaya atılmasında kulüpler birliğinin bir alakasının olmadığını belirterek, ''Seçim isteyen grubun adayı olarak gündemde ismi dolaşıyor'' dedi.Hamdi Akın'ı tanıdığını, bir dostluğunun olduğunu anlatan Otyakmaz, şöyle devam etti:
''Bana telefon açtılar. 1-2 isim söylediler. Hamdi Akın'ın da ismi var o grubun içerisinde. Tercihimi sordular. Ben başta, bu dönemde özellikle, bu süreçte bir seçimin olmasından yana olmadığımı, ama Hamdi Akın ismine de bir itirazım olmayacağını söyledim. Bunun Hamdi Akın'ın adı altında birleşildi gibi bir yoruma sebep olmamasını söyledim, ama gazetelere 15 kulübün onayıyla sanki bu isim çıkmış gibi yansıdı. Ben en az 6-7 takımın da bu işe pek sıcak bakmadığını biliyorum. Netice itibariyle yani çok fazla bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Hamdi bey de olabilir, ama bu süreçte değil de sezon sonundaki seçimde olabilir. Gerekirse biz de destek veririz. Çünkü yeni bir seçim ortamı olsa Haluk Ulusoy'un olacağını pek düşünmüyorum. Destekleyebiliriz de kendisini. Kendisinin ismine karşı değiliz en azından. Olabilir, ama bu süreçte ben çok rahatsız oluyorum seçim ortamlarından. İnsanlar da ne yapacağını şaşırıyor. Mesela (ben şimdi mevcut yönetimin karşısında olursam acaba takımın aleyhine bir şey yapmış olur muyum) diye tereddüt yaşayanlar var. (Bundan zarar görür müyüm) diye düşünenler var.''

BU DÖNEMDE SEÇİM İSTEMİYOR

Kulüplerine hizmet etmek için bu koltuklarda olduklarını ifade eden Otyakmaz, ''Yapacağınız stratejik bir yanlış, ben kendi adıma söyleyeyim. (Sivasspor'a zararı olur mu) diye de korkmuyor değilim yani. Şunu da söyleyebilirim. Aslında burada tamamıyla arkasından gidilecek insan, evet bizim başkan adayımız diye her şeyi göze alıp gidilebilecek bir ortam da yok yani. Öyle bir aday, öyle bir yönetim, öyle bir oluşum da hale hazırda yok. Herkesin iyi tarafları, kötü tarafları, her adayın, her yönetim kurulunun iyi tarafları, kötü tarafları oluyor. Şu dönemde pek seçim istediğim söylenemez'' diye konuştu.Haluk Ulusoy ile görüştüğünü ve Ulusoy'un kendisinin önümüzdeki dönemde bir seçim olabileceğini söylediğini anlatan Otyakmaz, ''Ama bu muhalif grup, çok yakın dönemde seçim istiyor. Bilmiyorum yani. Haluk Ulusoy sezon sonuna kadar sanki bu işi taşıyabilir gibi geliyor'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kulüpler Birliği seçim kararı aldı
 Hacıosmanoğlu: Sağlıklı bir karar alınmadı
 F.Bahçe Kulüpler Birliği toplantısına katılmıyor
 Galatasaray'a 1 maç ceza
 AZ Alkmaar maçının biletleri satışta
 Kızıl: Bu yönetim bu işi yönetemiyor
 Sezgin: Wederson defteri kapandı
 Trabzonspor Antalya'da çalıştı
 Ç.Rize Çalımbay'a emanet
 FIBA'dan 5 Türk hakeme görev
 Miami Lakers'ı 101-85 yendi
 Akyel savaşı
 Son hedef Carew
 İnce planlar!
 Kasım ayının altın futbolcusu Ceyhun Eriş
 Savunma planı yara aldı
 Freebird'le devam
 Transferde öncelik sol ve sağ bek!
 'Kop'tan asla ayrılmam'
 Yok artık Wade: 101-85
 "Bize başkan ol Tuncay Özilhan"
 Sezgin: Arda ve Sabri'ye teklif yok
 Gökçınar: Wederson defterini kapattık!
 Beykozspor Nihat İziç'in peşinde
 Runje ile yola devam!
 Hepsi korkuyor
 Beşiktaş FIBA Cup için Mandic'i getirdi
 Bursa Beşiktaş'ın peşini bırakmıyor
 Günün içinden
 Ziya Doğan'ın Ayman ısrarı
 Sakarya para istemiyor!
 Toplantının öne alınması şaşırttı
 Kaosta Şahin'in katkısı yok mu?
ÖMER ÜRÜNDÜL
Tigana'yı ya kovun ya arkasında durun
Sezon öncesi ve...
İSKENDER GÜNEN
Bu yönetimle mi?
Trabzonspor, tarihinin en kötü dönemini...
YİBO'da tecavüz iddiası infial yarattı
YİBO'da tecavüz iddiası infial yarattı
Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulu,...
Trafik ölümleri savaştan beter
Trafik ölümleri savaştan beter
Türkiye'de 26 yılda trafik kazalarında 137 bin 186 kişi öldü, 2...
Eski futbolcu
Eski futbolcu
Ayyıldız'ın yılbaşı koleksiyonunu, Brezilyalı model Bianca tanıttı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu