kapat
   
26 Aralık 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İzmir'de vahşet: 145 yerinden bıçaklandı
İzmir'de vahşet: 145 yerinden bıçaklandı

İzmir'in Balçova ilçesinde 11 yaşındaki kız bıçaklandıktan sonra 4. kattaki evlerinin penceresinden atılırken, 15 yaşındaki ablası da evin içinde vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu.

Alınan bilgiye göre, Balçova Meşale Sokak'taki 11 numaralı Eylül Apartmanı'nın önünde bir kız cesedi gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, vücudunun çeşitli yerlerinde bıçak izleri bulunan cesedin 11 yaşındaki Aylin Kır'a ait olduğunu, apartmanın 4. katındaki dairede oturduğunu ve bıçaklandıktan sonra evlerinin penceresinden boşluğa atıldığını belirledi.

Sacide
Ayaz İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Aylin Kır'ın oturduğu 7 numaralı daireye girmek isteyen polisler, evin kapısını çilingir getirerek açtırdı. Eve giren ekipler, Aylin Kır'ın ablası Zekiye Kır'ın cesediyle karşılaştı. Sacide Ayaz Lisesi 1. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Zekiye Kır'ın vücudunda da çok sayıda bıçak yarası bulunduğu görüldü.

145 YERİNDEN BIÇAKLADI

İzmir'in Balçova ilçesinde öldürülen iki kız kardeşin yapılan otopsilerinde, 15 yaşındaki Zekiye Kır'ın vücudunda 145 bıçak yarası tespit edildiği bildirildi.

İzmir Adli Tıp Kurumuna getirilen Zekiye ve Aylin Kır kardeşlere otopsi yapıldı. İncelemede, Zekiye Kır'ın vücudunda 145 bıçak yarası, 11 yaşındaki Aylin Kır'ın vücudunun çeşitli yerlerinde de kesikler tespit edildi. Aylin Kır'ın boğazında çarşaf ya da iple yapıldığı sanılan boğma izlerinin bulunduğu, daha sonra balkondan düştüğü ya da atıldığı belirlendi.

Otopsinin tamamlanmasından sonra kardeşlerin cesetleri, taksi şoförü olarak çalışan baba Bayram Kır'a (60) teslim edildi. Cenazeler, Tepecik Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Camideki namaz sırasında Kır ailesinin yakınları, töreni görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi ve görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.

Öte yandan, Çocuk Şube Müdürlüğünde halen gözaltında bulunan zanlı E.A'nın, abla Zekiye'yi bıçakladıktan sonra, balkonda oynayan ve olayı gören Aylin Kır'ı öldürdüğünü, ardından yeniden odaya gelerek, yerde yatan Zekiye'yi bıçaklamaya devam ettiğini anlattığı öğrenildi.

Zanlı E.A'nın, evden ayrılırken yanına aldığı bir film CD'sini, sokakta bir yere attığı, kanlı giysilerini evinin banyosundaki çamaşırların arasına sakladığı, ayakkabı ve çoraplarını da dışarıda çöpe attığı belirtildi.

Balçova Meşale Sokak'taki 11 numaralı Eylül Apartmanı'nın önünde dün gece bir kız çocuğu cesedi gören vatandaşlar polise haber vermiş, cesedin 11 yaşındaki Aylin Kır'a ait olduğunun belirlenmesi üzerine, çocuğun yaşadığı 7 numaralı daireye çilingir yardımıyla girilmiş ve evde abla Zekiye Kır'ın da cesedi bulunmuştu. Olayla ilgili kızların teyze oğlu E.A. gözaltına alınmış, zanlı, cinayeti itiraf etmişti.

OLAYIN FAİLİ OLARAK 15 YAŞINDAKİ TEYZE OĞLU GÖZALTINA ALINDI

Balçova'da 11 ve 15 yaşlarındaki iki kız kardeşin öldürülmesiyle ilgili, kızların 15 yaşındaki teyze oğlu gözaltına alındı. 15 yaşındaki zanlının, teyze kızlarını, evlerinden 150 YTL çalınmasıyla ilgili kendisini suçlamaları üzerine çıkan tartışmada öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli olarak, öldürülen Aylin ve Zekiye Kır kardeşlerin teyzelerinin oğlu 15 yaşındaki E.A'yı gözaltına aldı. E.A. polisleri karşısında görünce, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. E.A'nın, daha önce Kır ailesinin evinden 150 YTL para çalınmasıyla ilgili kendisinin suçlandığını, bunu konuşmak için eve gittiğinde Zekiye Kır ile tartıştığını, tartışma sorasında Zekiye Kır'ın (15) eline bıçak alarak üzerine yürüdüğünü ileri sürdüğü öğrenildi. E.A, elinden aldığı bıçakla Zekiye Kır'ı birçok yerinden bıçakladığını, ardından balkonda oynayan ve olayı gören Aylin Kır'ın (11) kendisini ihbar edeceği korkusuyla onu da bıçakladığını, bu sırada çocuğun balkondan düştüğünü anlattığı öğrenildi.

Bunun üzerine E.A'nın evinde yapılan aramada, kanlı elbiseler ve bıçak ele geçirildi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Sacide Ayaz İlköğretim Okulu öğrencisi E.A'nın, bugün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği bildirildi.

Balçova Meşale Sokak'taki 11 numaralı Eylül Apartmanı'nın önünde dün gece bir kız çocuğu cesedi gören vatandaşlar polise haber vermiş, cesedin 11 yaşındaki Aylin Kır'a ait olduğunun belirlenmesi üzerine, çocuğun yaşadığı 7 numaralı daireye çilingir yardımıyla girilmiş ve evde abla Zekiye Kır'ın da cesedi bulunmuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Arınç, İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nın finalinde
 Bolu Dağı çift yönlü ulaşıma kapandı
 Yük gemisi batma tehlikesi geçirdi
 Kar, İstanbul'u yarın terk edecek
 Kış tüm yurtta hayatı felç etti
 Hava ulaşımına kar engeli
 Bayram namazı saatleri
 İmamları öldüren öğretmen intihar etmek istemiş
 Toyota'da 61 işçi yemekten zehirlendi
 Karayolunda 1.5 metrelik çukur!
 YİBO'da tecavüz iddiası infial yarattı
 Trafik ölümleri savaştan beter
 'Marmara 7.6'lık depremi 220 yıldan önce görmez'
 Genelkurmay 2. Başkanı Saygun, İsrail'e gitti
 Aydınlar tanık olacak
 İsmet İnönü, Anıtkabir'de devlet töreniyle anıldı
 Koleksiyon depoda bulundu
 ABD helikopterlerine Aselsan teknolojisi
 Yurtta kalan kıza tecavüz
 Bir tecavüz olayı da Adana'da yaşandı
 Çocuk pornosunda bir öğretmen daha
 İstanbul polisi günde 337 kişi yakaladı
 4 seri katil zanlısı tutuklandı
 Sağ kolu Peker'i suçladı
 3 Türk hacı adayı daha öldü
 Avukatlar Meclis'te
YILMAZ ÖZDİL
Sayın Kızılay yöneticileri... Başka kapıya!
Kızılay,...
ERGUN BABAHAN
Medya ve bağımsızlık
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de...
MEHMET BARLAS
Kavgaya dönüşmüş her polemik geride yaralar...
UMUR TALU
Adalet kanun değil, vicdandır!
Biz onu "Emel" diye...
FATİH ALTAYLI
İhmalin başlangıcı 1995
Pazar akşamı Habertürk...
ERDAL ŞAFAK
İki küçük kese
En güzel yılbaşı armağanı...
'Halefi gayrimeşru oğlu'
Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda, "Türkmenbaşı'nın yerine geçici...
'Din savaşları' bu kez Afrika'ya sıçradı
Ülkenin yarısını ele geçiren Somalili radikaller din devletini yaymak...
Akyel savaşı
Akyel savaşı
Fatih Akyel, G.Saray'ın transfer gündemine girince kulüp karıştı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu