kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hapı erkekler yutuyor kadınlar mutlu oluyor
Hapı erkekler yutuyor kadınlar mutlu oluyor
Hastalığın nedeni değil sonucu ortadan kalkıyor
Hamilelikte diş bakımı daha fazla özen ister

Hapı erkekler yutuyor kadınlar mutlu oluyor

Cinsel gücü artırıcı ilaçlar; erkeklerin cinsel sorunlarını çözerken aslında kadınların da cinsel hayatlarını sürdürmelerini sağlıyor. İki tarafın cinsel tatmini sosyal yaşamlarına da olumlu yansıyor.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Akkuş, cinsel gücü artırıcı ilaçlarla ilgili bilgi verdi:

* Erkeklerin cinsel hayatını uzatırken kadınların cinsel hayatını bu ölçüde uzatan ilaçlar yok; bu durum çiftler arasındaki dengeyi bozmuyor mu?
Kadınlardaki uyarılma ve istek azalmaları durumunda bu ilaçların sınırlı da olsa katkılarının olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar var. Dahası kadınlarda; özellikle menopoz dönemiyle dengesi değişen hormonal durumu, bazı hormon ilaçlarıyla dengeye getirmek ve olası cinsel isteksizlik sorunlarını gidermek mümkün. Yani kadınlar da bazı cinsel sorunlar konusunda yararlı hormon ilaçlarını, doktor denetiminde kullanabiliyor.

*
Kadınlar da bu ilaçlardan kullansalar yararlı olur mu?
Uyarılma veya cinsel istek azlığı yaşayan kadınların, bu ilaçları doktorlarının bilgisi dahilinde ve önerileriyle kullanmaları mümkün. Bu ilaçlar, klitoral kan akımı hızlandırarak kadının cinsel sorunlarının giderilmesine katkı sağlar. Ancak unutulmaması gereken nokta şu: Evet, cinsel gücü artırıcı ilaçlar peniste sertleşmeyi sağlar ama kadının fiziksel ve anatomik olarak böyle bir yetersizliği değil; uyarılma, istek ve orgazma yönelik cinsel sorunları olabilir.

* İlaçların avantajları ve dezavantajları neler ?
Bu ilaçlar; sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin cinsel ilişki kurabilmeleri için gereken sertliği sağlayarak, cinsel hayatlarını sürdürme şansı veriyor. İşte bu yüzden günümüzün en popüler ilaçları haline gelmişlerdir. Şu anda dünyada en çok kullanılan ve satılan ilaçlar durumundalar. Unutulan veya gözardı edilen çok önemli bir nokta da; aslında bu ilaçlarla sadece erkeklerin değil, kadınların da cinsel hayatlarını sürdürmeleri sağlanıyor. Çünkü bir erkeğin sertleşme sorunu nedeniyle ilişkiye girememesi, eşinin de cinsel yaşamını direkt olumsuz etkiler, hatta bir süre sonra kadında da cinsel sorunlar meydana gelmeye başlar. Ve bu cinsel tatminsizlik de hem erkeğin hem de kadının sosyal hayatını, iş performansını, hatta toplumsal uyumunu ciddi bir şekilde etkiler. Sonuç olarak cinsel tatmin, toplumsal yaşama da olumlu yansır.

* İlaçla yaşanan cinsel doyum, doğal ereksiyonla aynı hazı veriyor mu?
Kesinlikle evet. İlaç sadece penisin sertleşmesinde etkilidir; doyumu daha zevkli veya daha kötü hale getirmez. Ancak son yıllarda bu ilaçların erken boşalma sorununda da ek tedavi olarak kullanılabileceğini gösteren araştırmalar artıyor. Böyle bir katkı varsayımıyla; erken boşalma sorunu olanlarda ikinci ilişki deneme şansının artabileceği ve partnerin doyuma ulaşmasında etkili olabileceği de düşünülüyor.

* İlaçtan destek alan erkeklerde bu da bir sorun yaratıyor mu?
İlaçlardan destek alan erkekler; doyum ve orgazm sorunu için değil sertleşme sorunu için bu ilaçları kullandıklarından sorun olmuyor.

* İlaç erkeğe vücut yapısının üzerinde, aslında kaldıramayacağı bir cinsel güç mü veriyor?
Hayır. Bu ilaçlar, sağlıklı bir erkeğin vücut yapısının kaldıramayacağı artı bir güç vermiyorlar. Sadece sorun varsa sertleşmenin yeterli oluşumunu sağlıyorlar.

* Erkeklerde bu nedenle seks sırasında kalp krizi gibi rahatsızlıklar çok mu görülüyor?
Hayır. Seks sırasında harcanan efor, yaklaşık olarak 2 kat merdiveni yürüyerek çıkmaya eşdeğerdir. Ama siz 2 kat yerine 6 katı yürüyerek çıkmaya, hele de hızla ve heyecanla çıkmaya kalktığınızda vücudunuza nasıl yüklenmiş oluyorsanız; cinsel performansınızı da anlamsız bir şekilde aşırı zorlarsanız doğal olarak vücudu ve kalbi de zorlamış olursunuz. Salt bu nedenlerle kalple ilgili sorunlar tabi ki oluşabilir. Ama bunun sorumlusu ilaçlar değildir; cinsel performansı sayısal değerlerle ölçme mantığının bir sonucudur. Kaldı ki kontrol altında olmak şartıyla hafif derecedeki kalp hastaları, by-pass geçirenler de (içinde nitrat içeren ilaçlar kullanmadıkları sürece) bu ilaçları kullanabilirler. Ama mutlaka bir kardiyoloji uzmanının onayı alınarak kullanılmalı.

ESRA TÜZÜN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 İnternet bağımlıları için özel klinik açıldı
 Hamileler için özel eğitim
 Hapı erkekler yutuyor kadınlar mutlu oluyor
 İlacı gizli içiyorum eşim beni Superman sanıyor
 Menopoz ve andropoz özgür seks demektir
 Kozmetikte kalite sağlığınız için şart
 Hamilelik göbeğine Tummy Tuck *
 Susma! Sustukça seks sorunun büyür!
 Göze ilk yardımı doğru yapın
 Fast food değil Türk yemeği
 Azgın tekelerin seks bilgisi zayıf
 Stres saçın da ömrünü yiyor!
 Doğal diş macunu: Çay
 Şeker çıktı gençlik bozuldu
 Cinsel zeka her yaşta geliştirilebilir
'''Herkese türkücü diyen 'bilinçsiz' çok
'''Herkese türkücü diyen 'bilinçsiz' çok
Altıncı albümü 'Dalgalar'da bir şiir okuyan İclal Aydın için "Onunla...
Keşke ömrümün sonuna kadar birlikte olsaydık
Keşke ömrümün sonuna kadar birlikte olsaydık
Enrico Macias'la birlikte verdiği konserin ardından, 5 yıllık...
Atlas'a patik yağdı annesi duygulandı
Atlas'a patik yağdı annesi duygulandı
Ocak ayının son haftasında oğlu Atlas'ı kucağına alacak olan Gülben...
İnanır'a borcum yok!
İnanır'a borcum yok!
'İyi ki Varsın' dizisinin yapımcısı Faruk Turgut, dizinin başrolünde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.