kapat
   
23 Aralık 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BAŞBAKANLIK OFİSİ...   Teke Tek programı Dolmabahçedeki Başbakanlık Çalışma Ofisinden yayınlandı.
Köşk adayı kafamda
İki koyun sözü Cumhurbaşkanı için söylenmedi
Atamada başörtüsü soruşturması ayıptır
Kuzey Kıbrıs Rumların bir adım önünde
Irak bölünürse felaket olur buna karşıyız
PKK ile ilgili soyut sözler bizi tatmin etmiyor
Apronda deveyı kestiren 'densiz' biri
Bütün Takımların Başbakanıyım
AB ile müzakerelerin kesilmesi istendi

Köşk adayı kafamda

Başbakan Erdoğan: Bir siyasetçinin kafasında plan olmaması mümkün mü? Nisana kadar açıklamıyorsak hassasiyetlerimiz olmasından. Herkes bizden isim beklerken açıklamıyoruz. Açıklarsak kendi yol haritamızı ifşa etmiş oluruz. Biz 'çelik çomağı verdik oynasınlar' dedik.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gece Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın atv'de yayınlanan Teke Tek programına konuk oldu. Dolmabahçe'deki "Başbakanlık Çalışma Ofisi" nden canlı olarak yayınlanan programda Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçiminden Futbol Federasyonu'na, Kıbrıs ve limanların açılmasından THY'da yaşanan deve skandalına kadar pek çok soruyu yanıtladı.

"ÇELİK ÇOMAĞI VERDİK OYNASINLAR"
Fatih Altaylı'nın cumhurbaşkanlığı seçimi için "Kafanızda bir plan oluşmadı mı yoksa şimdiden söyleyerek Türkiye'de tartışma ortamı oluşturarak aday yıpranmasın, siz iseniz, siz yıpranmayın diye mi söylemiyorsunuz" sorusu üzerine Başbakan, "Bir siyasetçinin kafasında plan olmaması mümkün mü? Nisana kadar bunu biz açıklamıyorsak, bu konuda hassasiyetlerimiz olmasındandır. Herkes bizden isim beklerken biz isim açıklamıyoruz. Biz 'Çelik çomağı verdik oynasınlar' dedik. Nisana kadar böyle bir şey açıklanmayacak. Açıklarsak kendi yol haritamızı ifşa etmiş oluruz" dedi. Erdoğan, partisinden birden fazla cumhurbaşkanı adayı çıkması olasılığı için "olabilir" derken, aday kısıtlaması konusunda istişare yapacaklarını ve kamuoyu araştırmalarına gideceklerini söyledi. "Cumhurbaşkanlığı konusunda diğer parti liderlerinin görüşünü alacak mısınız" sorusu üzerine Erdoğan, "Bizim gönlümüz bunu da ister ama iş o noktaya gelmeden tüm kapılar kapanıyor" dedi.

"BUNU
BEN BİLİYORUM"
Siyasetin içinde ahlak kuralları olduğunu belirten Erdoğan şöyle konuştu; "Bu kapılar kapanırken maalesef gerilim boyutu çok çirkin. Normal değil. Bana göre siyasetin içinde ahlak kuralları var. Eleştiri başka bir şeydir. Ama hakarete kimsenin hakkı yok. Bir taraftan 'demokrasi' diyeceksin, diğer taraftan demokratik olmayan kurallar içinde hakkı olduğu halde insanlara yasaklar getireceksin. Olur muyum, olmaz mıyım ben bunu biliyorum. Burada çirkin olan şey bu her insanın hakkı olduğu halde, hakaret... Bu olmaz. Benden başladılar, eşim çocuklar kimseyi bırakmadılar. " Altaylı'nın "Siz 'haremime girdiler' dediniz" sorusu üzerine Başbakan, "Onlar lugata bakmıyor. Orada baksalar harem içinde eş vardır çocuklar vardır. Hepsiyle, çok çirkin hakarete varan şekilde ilgilendiler. Ama ikili araya gelince 'bunun raconu bu' dediler" diye konuştu.

REJİM SORUNUMUZ YOK
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanının yetkilerini kısıtlamayı düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir başka soru üzerine, rejimle ilgili herhangi bir sıkıntıları olmadığını vurguladı. "Biz din eksenli bir parti değiliz, insan eksenli bir partiyiz'' diyen Erdoğan, kurumlar güç kazanıyorsa rejimin güçlendiğini, bu noktadan hareketle başta eğitim kurumları olmak üzere kurumları güçlendirmeye çalıştıklarını anlattı. Türkiye'de devletmillet kaynaşmasının başladığını, devletin güç kazandığını belirten Erdoğan, rejim kavgalarının artık çok geride kaldığını kaydetti. Bu sözleri itibar kaybedenlerin söylediğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye artık demokraside bangır bangır yoluna devam ediyor. Sistem artık oturdu. Türkiye Cumhuriyeti artık laik, demokratik sosyal bir hukuk devleti olarak yoluna devam ediyor. Bu 4 temel ilkenin özelliğini dördüne de aynı şekilde sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz. AK Parti'nin iktidarı böyle bir iktidardır. Rejim zaafı gösterenler bu ülkede marjinal gruplardır'' diye konuştu.

Serdar CANİPEK - İSTANBUL/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sezer'in istihbaratına bilgi kapıcı İdris'ten
 Baykal Menemen'de yok
 Bakan Danıştay'a, vekiller Yargıtay'a
 Mesajlarda İrtica uyarısı
 Sezer'den TRT adayına onay yok
YAVUZ DONAT
İşte "arka plan..."
Sine-i millet konusu için...
Âmâ mendilciye kaldırım cezası
Kaldırımların arabalarla dolup taştığı İstanbul'da, mendil satarak...
Grip aşısı felç etti
Ankara'da sağlık teknisyeni olarak çalışan Hamit Öztürk grip...
İki bakkalın katil zanlıları Kurban Bayramı için ölüm listesi hazırlamış
İki bakkalın katil zanlıları Kurban Bayramı için ölüm listesi hazırlamış
Ankara'da bir bakkal ile bir market sahibini öldürmekle suçlanan 4...
Kürt Ahmet'in oğlu yine kazayla mı vurdu?
Kürt Ahmet'in oğlu yine kazayla mı vurdu?
Dedeman'ın oğlu Umut Önal'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu