kapat
   
19 Aralık 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Urundul @ SABAH
 

Semih beni yanıltmadı

Fenerbahçe son derece yetersiz bir teknik direktör olan Zico'ya ve yanlış transferlere rağmen, sezonun ilk yarısında iki kulvarda da istediği hedeflere ulaştı. UEFA'da gruptan çıktı, ligde de ilk yarıyı 7 puan önde bitirdi. Bu başarıda en önemli pay sahibi başta Tuncay olmak üzere orta dörtlünün ofansifdefansif üst düzeydeki performansıdır. Edu, Lugano, Kezman ve Deivid'in daha ilk iki maçlarından sonra çok yanlış transferler olduğunu vurguladım. Önce EduLugano ikilisini analiz edeyim. Hırslı ve iyi niyetliler ama sıradan defans oyuncuları. Sürekli pozisyon hataları yapıyorlar. Topları geriden gelişigüzel kullanıyorlar. Orta sahanın başarısı bu ikilinin hatalarını bilhassa son haftalarda en aza indirdi. Ama yetersizlikleri E.Frankfurt maçında iyice belgelendi. Alman ekibi beraberlik golünü yedikten sonraki bölüm hariç, Fenerbahçe kalesine 4 kez gidebildi. Bu ataklar da az adamlaydı. Ama ileride yalnızlık içindeki Takahara benzer pozisyonda göbekten kafayla iki gol attı. Üstelik ikinci golden kısa süre sonra Edu ile Lugano'nun müşterek pozisyon hatasından E.Frankfurt maçı bitirecek golü inanılmaz becerisizlikle harcadı. Eldeki kadroda Can, Servet ve Önder gibi çizgi defans oynayabilecek oyuncular varken eğer büyük paralarla bu bölgeye transfer düşünülüyorsa bunların Uche-Högh benzeri oyuncular olması lazımdı.

KEZMAN YETERSİZ KALIYOR
Sezon başında "Fenerbahçe'ye rakip kaleye sırtı dönük oynamasını bilen, orta sahaya organizasyon için ortam yaratacak, güçlü nokta santrfor mutlaka gerekli" dedim. Ne Kezman ne de Deivid bu özelliklere sahipti. Üstün kalitesine rağmen Kezman iki senedir ortalarda yoktu. Dünya Kupası'nda da Sırbistan'a hiçbir katkı sağlayamamıştı. Kezman ve Deivid'in geldiklerinden beri çok forma şansı bulmalarına rağmen ciddi verimleri yok. Kezman tüm iyi niyetiyle verimli olmaya çalışıyor ama fiziki yetersizliği buna imkan vermiyor. Deivid de sıradan bir forvet, dar alanda hiçbir katkısı yok. Genelde sahada hayalet gibi. Akılda kalan tek başarısı Manisa'nın ikramıyla yaptığı hattrick. İşte Kezman ve Deivid'in bu görüntülerinden dolayı Zico'nun Semih'e hiç olmazsa yarım devre şans vermesi gerektiğini söyledim. Bu konuda bana göndermeler yaptılar "Semih ile Kezman mukayese edilir mi?" diye. Ben de biliyorum Kezman ile Semih'in mukayese edilmeyeceğini. Ama günümüz futbolunda güçsüz bir yıldız oyuncudan katkı alınmayacağı biliniyor. Kadronda nokta santrfor özelliklerine sahip, her zaman kalabalık içinde gol atma becerisi olan bir oyuncun varsa ona da mutlaka şans tanıyacaksın. Fenerbahçe, E.Frankfurt karşısında yediği erken golden sonra devre bitene kadar alışılmışın dışında bir pres ve baskıyla rakibini 18'e hapsetti. O baskıda eğer Semih olsaydı Fenerbahçe devreyi galip dahi bitirebilirdi.

ALEX YÜRÜYEREK OYNUYOR
Zico ikinci yarıda Kezman'ı çıkardığında Semih'i sahaya sürmeliydi. Aslında son değişiklikte Semih'i yine sahaya sürmezdi. İnanıyorum ki Zico, oynatılmadığı için kendisine tavır aldığı yüz ifadelerinden açıkça belli olan Tümer'e kızdığından Semih'i oyuna soktu. Ben Semih konusunda medyada yalnızları oynadım. Ama Semih, UEFA'da takımı gruptan çıkaran golü atınca tüm medyada manşetlere çıktı. Onun lafını bile etmeyen yazarlar da kendisine övgüler yağdırdı.
Yönetimin mutlaka çok çabuk güçlü, nokta santrfor özelliklerine sahip iyi bir forvet transfer etmesi gerekiyor. Yoksa ikinci yarıda şemsiye tersine dönebilir...
Alex yürüyerek oynuyor, bu da değişmeyecek. Onun önünde Kezman ve Deivid ile işler hep zorlaşacak. Takımı son haftalarda dörtlü orta saha götürüyor. Bazı eksiklerine rağmen müthiş çabukluğu, bitmeyen teşebbüsleri ve her an gole yakınlığıyla Tuncay takımın en büyük silahı. Örnek, Tuncay ikinci yarıda Fenerbahçe kadrosunda bulunmasa Fenerbahçe ligde her takım karşısında, üretkenlikte büyük sıkıntılar yaşar.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İşte kurtarıcı Semih   / 14-12-2006
 Rahatsızlık 1'lerde!   / 12-12-2006
 Beşiktaş iyi değildi   / 10-12-2006
 Zico sadece seyretti   / 05-12-2006
 Yenilginin sorumlusu Gerets   / 04-12-2006
 Futbolsuz maç   / 03-12-2006
 İş Kadıköy'e kaldı   / 01-12-2006
 Hakemlik zor zanaat!   / 28-11-2006
 Zico'nun şansı   / 27-11-2006
 İlk defa takım oyunu   / 24-11-2006
ÖMER ÜRÜNDÜL
Semih beni yanıltmadı
Fenerbahçe son derece yetersiz bir...
Türk kadını siyasete hazır...
Türk kadını siyasete hazır...
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın araştırmasına göre, Türk...
TOKİ, 2007 için 250 bin konutluk program yaptı
TOKİ, 2007 için 250 bin konutluk program yaptı
2003-2006 yılları arasında toplam 215 bin konuta ulaşan TOKİ, gelecek...
Sutyeni gül kurusu
Sutyeni gül kurusu
Fransa'nın Lyon kentinde düzenlenen moda haftasında ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu