kapat
   
19 Aralık 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şahin'den federasyona mesaj

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, mevcut Türkiye Futbol Federasyonu'nun, iddialar karşısında olağanüstü genel kurula gitme konusunda fedakarlık gösterebilmesi gerektiğini belirterek, ''Genel kurul delegelerinin huzuruna, bütün bu iddialar karşısında ne düşündüğünü ifade edebilmeli ve adeta bir güven oyuna kendisini sunmalıdır'' dedi.

Şahin, Dedeman Oteli'ne gelişinde gazetecilerin Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından dün yapılan açıklamalar ve Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesine ilişkin tartışmalara yönelik soruları yanıtladı.

Olağanüstü
genel kurul konusunda, bir kaç gün daha sabırla bekleyeceğini ifade eden Şahin, ''Çünkü kulüplerin saygıdeğer delegeleri, gidişatın iyi olmadığını görüyorlar ve Futbol Federasyonunu olağanüstü toplantıya davet etmek için bir çalışma içindeler. Onun sonucunu bekliyorum'' dedi.

''Futbol federasyonunu olağanüstü genel kurul yapmaya davet ediyor musunuz?'' sorusuna da Şahin, şu karşılığı verdi:

''Yönetim kurulu, bu işi yaparsa çok daha şık olur. Nitekim, İsviçre-Türkiye maçından sonraki bir takım iddialar ve eleştiriler nedeniyle nasıl ki Levent Bıçakçı yönetimi olağanüstü genel kurul kararı alabilmiş ve bu cesareti göstermişse, mevcut federasyonu da bunu göstermelidir. Çünkü hakkında böyle açılmış davalar falan da yoktu. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporları da yoktu. Ama bu fedakarlığı göstermişti.

Mevcut federasyon da bunu gösterebilmeli. Genel kurul delegelerinin huzuruna, bütün bu iddialar karşısında ne düşündüğünü ifade edebilmeli ve adeta bir güven oyuna kendisini sunmalıdır. 'Çok iyi oldu davalar, çok memnun oldum' demek, bütün bu iddialar ile ilgili olarak 'işi hafife almak' demektir.''

''GERÇEK AKTÖRLER''

Şahin, ''Yönetimi olağanüstü genel kurula çağıracak mısınız?'' sorusuna ise ''Gayet tabii, çağıracağım. Yasaların bana yüklediği bir görevdir. Şu an gecikmemin nedeni, biraz önce izah ettim. Bu işi, futbol oyunun gerçek aktörleri yapsınlar. Bekliyorum, şık olan budur'' dedi.

Bu çağrıyı ne zaman yapacağının sorulması üzerine de Şahin, ''Sanıyorum bu hafta sonuna doğru bazı gelişmeler olur. Yani benim dışımda bazı gelişmeler olur, olmazsa tabii artık harekete geçeceğim'' dedi.

Gelecek hafta Sri Lanka ve Endonezya'ya gideceğini ifade eden Şahin, döndükten sonra bir gelişme olmazsa artık yasanın kendisine verdiği görevi yerine getirmek zorun olduğunu bildirdi.

"DAHA FAZLA PİŞKİNLİĞEE HİÇ GEREK YOK"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali şahin, futbol federasyonu ile ilişkin tartışmaları ve iddiaları hatırlatarak, ''Bütün bu iddialar karşısında daha fazla pişkinliğe hiç gerek yoktur'' dedi.

Şahin, Dedeman Oteli'ne gelişinde gazetecilerin Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından dün yapılan açıklamalar ve Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesine ilişkin tartışmalara yönelik soruları yanıtladı.Bir gazetecinin, Fenerbahçe Yönetim Kurulunun dünkü açıklamalarını hatırlatması üzerine Şahin, Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin haksızlığa uğradıklarını ifade ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Tabi bu konuyla ilgili bakanlığımın yapabileceği tek şey her türlü iddiayı yasa gereği Başbakanlık Teftiş Kuruluna inceletmekten ibarettir. Geçtiğimiz sezon, yani 2004-2005 sözonu ile ilgili, bazı iddialarda da bulunulmuştu ve bu iddialar üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulunu görevlendirmiştim. Rapor yeni geldi, çok yeni geldi. Tamamını inceleme imkanı bulamadım. Şu anda iş başında bulunan Futbol Federasyonunun bazı iddiaların üstüne gitmeyerek savsakladığı ve özellikle geçtiğimiz sezon oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçı öncesi ve sonrası ile ilgili de Futbol Federasyonunu kusurlu bulan bir rapor verdi. Henüz masamın üstünde. Tamamını okuyamadım, dolayısıyla orada da Başbakanlık Teftiş Kurulu iş başında bulunan Futbol Federasyonu ile ilgili Genel Kurulun olağanüstü toplanması çağrılmasını bana bir kez daha hatırlatıyor. Şu anda önümde Futbol Federasyonu Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya çağrılması lüzumunu gösteren 2 ayrı rapor var.''

Futbol Federasyonunu Genel Kurala çağırma görevinin Futbol Federasyonunun delegelerinin veya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun olağanüstü genel kurul davetinde bulunması gerektiğini daha önceden hatırlattığını belirten Şahin, ''Ama geldiğimiz noktada iki ayrı rapor, doğrusu beni bu konuda zorluyor. Son raporu da baştan sona inceleyerek naslı bir yol takip edeceğimin kararını vereceğim'' dedi.

''BİR SİYASİNİN DAVETİNDEN ZİYADE...''

''FIFA'nın Türkiye'yi uluslararası müsabakalardan men etmesi yönünde bir çekince mi var?'' sorusu üzerine Şahin, şunları kaydetti:
''Şık olanın, böyle bir durum ortaya çıkmışsa eğer, Genel Kurul delegelerinin imza toplayarak Genel Kurulu olağanüstü toplantıya davet etmeleridir diye düşünüyorum. Tıpkı Levent Bıçakçı yönetiminin yaptığı gibi, Futbol Federasyonunun yönetimi de olağanüstü kongre kararı alabilir. Samimi olarak her iki tarafı da olağanüstü kongre için harekete geçmeye davet ettim. Bir siyasinin davetinden ziyade asıl futbol oyununun gerçek aktörlerinin bu işi üstlenmeleri sanırım aleyhimize bir takım girişimlerde bulunacak olan çevrelerin de önüne geçmiş olur diye düşünüyorum.''

''BİR KAÇ GÜN DAHA SABIRLA BEKLEYECEĞİM''

''Ankara Cumhuriyet Savcısı Alp Arslan'ın 2004'te Bursaspor'un küme düşmesiyle ilgili olarak, 3 maçla ilgili soruşturma açılmadığı gerekçesiyle 15 federasyon yöneticisini sorguya çağırdı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna Şahin, şu yanıtı verdi:

''Bursa'dan bir vatandaşımızın savcılığa böyle bir başvuruda bulunduğunu şöyle biliyorum. Çünkü bu vatandaşımız yapmış olduğu başvuru dilekçesinin bir nüshasını da bana göndermişti ve ilgisi nedeniyle o müracaatı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına geldiğini biliyordum. Ancak savcılık makamının ne yapacağı konusu bizim dışımızda bir olaydır. Ben de bugün bir gazetemizin haberinden bunu öğrendim. Tabi yargıya intikal etmiş her hangi bir konuda benim beyanda bulunmam gereksiz ve lüzumsuz olur. Bakın dünyanın herhangi bir ülkesinde, iş başında bulunan herhangi bir federasyonla ilgili bu kadar iddialar açılmış olan davalar varken, orada hiç bir federasyon başkanı ve yönetimi 'oh ya iyi oluyor, son derece memnun oldum' diyemez. Bakın İtalya'da sanıyorum 1,5-2 sene önce mevcut Federasyon Başkanı hakkında gazetede çıkan bir suistimal iddiası haberi üzerine Federasyon Başkanı istifa etmiş. İtalyan olimpiyat komitesi, bir kayyum tayin ederek Futbol Federasyonu başkanlığına bir süreç başlamış. Biliyorsunuz 3 kulüp öncelikle küme düşürülme kararı ile karşı karşıya kalmıştı, daha sonra itiraz edilmişti. İkisi ile ilgili ceza hafifletilmişti. Bakın başka ülkelerde futbol o kadar önemli ki, özellikle dünyada milyarları aşan insanın izlediği futbol yönetimi o kadar önemli ki, en ufak bir şaibeyi kaldırması kabul edilmez. Dolayısıyla bütün bu iddialar karşısında daha fazla pişkinliğe hiç gerek yoktur.Ben sanıyorum, bir kaç gün daha sabırla bekleyeceğim, çünkü kulüplerimizin saygıdeğer delegeleri de gidişatın iyi olmadığını görüyorlar ve Futbol Federasyonu Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya davet etmek için bir çalışma içerisindeler, onun sonucunu bekliyorum.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerbahçe: 6 - İnegölspor :0
 Beşiktaş'a 1 maç ceza
 G.Saray Kayseri'ye 15 eksikle gidecek
 Beşiktaş G.Birliği hazırlıklarını tamamladı
 Ankaragücü: 3 Bucaspor: 1
 "Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz satılık değil"
 Yılın en pahalı futbolcusu Diarra
 Cavcav'ın otomobiliyle çarptığı yaya vefat etti
 Terim'e göre dünyanın en iyisi Kaka
 İbrahim Toraman: Karamsarlığa gerek yok
 Okur'lu Jazz Knicks'e 97-96 yenildi
 Adalet istiyoruz
 Şampiyon yapar giderim
 Barça'ya gitmedim
 Şike için ifadeye
 Varsa yoksa bir stoper!
 Yönetimden taraftara bayram hediyeleri
 Yedeklerin sınav günü
 Avrupa'nın dilinde yine Arda var!
 Zafer için yaşıyor
 Aksu'ya var Gökçek'e yok
 'Tenzil-i rütbeye hazırım'
 Arenas 60 sayı attı Kobe'nin 45'i yandı
 NBA'de ağır ceza
 Beşiktaş tur için en kritik maçında
 Galatasaray'da McGowan krizi
 Kupada 2 maç var
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Semih beni yanıltmadı
Fenerbahçe son derece yetersiz bir...
Türk kadını siyasete hazır...
Türk kadını siyasete hazır...
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın araştırmasına göre, Türk...
TOKİ, 2007 için 250 bin konutluk program yaptı
TOKİ, 2007 için 250 bin konutluk program yaptı
2003-2006 yılları arasında toplam 215 bin konuta ulaşan TOKİ, gelecek...
Sutyeni gül kurusu
Sutyeni gül kurusu
Fransa'nın Lyon kentinde düzenlenen moda haftasında ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu