kapat
   
18 Aralık 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Özdemir: Federasyon ayrımcılık yapıyor

Fenerbahçe Kulübü 2. Başkan Nihat Özdemir, Futbol Federasyonu yönetiminin bizden olanlar ve bizden olmayanlar şeklinde ayrım yaptığı söyledi. Özdemir, "Bu yüzden de kulübümüz bizden olmayanlar kategorisinde gösterilerek aleyhimize kararlar alınmıştır." dedi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Başkan Aziz Yıldırım dışında Faruk Ilgaz Tesisleri'nde biraraya gelerek son dönemde ortaya atılan şike iddiaları, Galatasaray maçından sonra verilen 3 maç saha kapatma cezası ve Başkan Aziz Yıldırım'a verilen 1 yıllık hak mahrumiyeti cezası ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda
yönetim kurulu adına konuşan 2. Başkan Nihat Özdemir, hakem hataları, cezalar, mevzuat değişikliği, dosyaların görülüş hızı ve sarı, kırmızı kart cezalarının uygulanmasında herhangi bir standart uygulanmadığını belirterek, "Bu tür uygulamalar kulüpten kulübe değişiklik göstermektedir. Bu uygulamalar ya bizim aleyhimize ya da rakibimizin avantaj sağlamasına yöneliktir. Federasyon'un ne kantarı, ne de topuzu kalmıştır." diye konuştu.

Özdemir, Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Tahir Kıran ile Cihan Oskay'ın Fenerbahçe'nin şike yaptığı yönündeki iddialarının araştırılması için Federasyon'a başvurduklarını ancak inceleme isteklerine ilkinde cevap alamadıklarını, 2. isteklerinin de sürümcemede bırakıldığını kaydetti.

Nihat Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bugün Fenerbahçe Kulübü'ne karşı yapılan tavır ve uygulamalarla ilgili bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum. Bunlar kulübümüze yöneltilen asılsız ve karalamaya yönelik iftiralar karşısında yetkili kurulların takındığı tutum. Galatasaray maçından sonra seyircimize verilen 3 maç ceza ile başkanımız Aziz Yıldırım'a verilen 1 yıllık cezadır. Daha önce bir basın toplantısı düzenlemiş ve kulübümüze yöneltilen mesnetsiz saldırıların ardından devletimizi göreve çağırarak gerekli araştırmaların yapılmasını istemiştik. Söz konusu çirkin saldırıların profesyonal futbol takımımızın tam da çok önemli maçlar öncesi yapılmasıydı. Şükürler olsun takımımız tüm bu saldırılara ve art niyetli davranışlara karşı başarılı sonuçlar alarak Turkcell Süper Ligi'ni lider tamamlamış ve UEFA Kupası'nda bir üst tura çıkmış, Türkiye'ye puanlar kazandırmış ve Avrupa'da kalan tek Türk takımı olmuştur. Kulübümüze getirilen çirkin iftiralarla uğraşan başkanımız ve yöneticilerimizin büyük çoğunluğu İspanya'da takımı maalesef yanlız bırakmmıştır. Mutat olarak perşembe günleri kararlarını açıklayan PFDK; takımımıza verdiği 3 maçlık cezayı UEFA Kupası maçı öncesine denk getirmiş ve maçın hemen ardından sevincimize gölge düşürmeye çalışılıp başkanımıza 1 yıl hak mahrumiyeti cezası vermiştir. UEFA kupası maçımızı izlemeye bir tek federasyon görevlisi gelmemiş ve başarımızın ardından tebrik gelmemiştir. Başarılı olmamız federasyonu bu kadar mı rahatsız etmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü bu ülkenin takımı değil midir? Futbol Federasyonu'nun adil bir rekabet ortamı yaratmakta ne kadar başarılı olduğunu kamuoyunun takdirine bırakmak istiyoruz.''

Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, Futbol Federasyonu'nun adeleti herkese eşit dağıtmasını istedi.

Ortaya atılan şike iddialarıyla camiaya çamur atıldığını belirten Özdemir, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i göreve çağırdı. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Federasyon'un tarafsız olmadığını açıklamak istiyoruz. Futbol Federasyonu ve başındaki yetkililer, Fenerbahçe'yi cezalandırır; ama diğerlerine hiçbir şey yapmazlarsa bu durum gerginliği arttıracak ve taraftarlar arasında infiale neden olacaktır. Türk futbolunun dünü bugünü için hiçbir katma değer barındırmayan, tek misyonu bizden olanlar ve olmayanları ayrıştırmaya çalışmaktadır. Adalet herkese lazımdır. Hakem atamaları, verilen cezalar, yönetmelik değişiklikleri gibi uygulamalar kulüpten kulübe değişmiştir. Bu durumlar da ya kulübümüz aleyhine sonuçlanmış ya da rakibimizin lehine sonuçlanmıştır. 2 - 3 ay önce Federasyon temsilcilerinden biri Fenerbahçe şike yapıyor deyip basın mensupları önünde açıklama yapmıştır. Geçtiğimiz haftalarda da bir meczup çıkıp Fenerbahçemize çamur atmıştır. Yaptığımız inceleme talebine yanıt alamadığımız gibi, bu meczubun sözleri hemen araştırmaya alınmış ve üstüne 'zaman aşımına uğrandı' denmiştir. 100 yıllık şerefli camiamıza atılan bu çamur federasyon tarafından bu kadar yüzeysel bir şekilde incelenmesini şaşkınlık ile izledik. Konunun tüm yönleri ile araştırılması, açıklığa kavuşturulmasının ardından Fenerbahçemize atılan bu çamurun temizlenmesi ve bu konunun bir daha açılmamak üzere kapanması istemekteyiz. Bu bakımdan 3813 sayılı yasada yer alan yetkisine dayanarak, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımıza bu konuların incelenmesini rica ediyoruz.''

Bu arada toplantı sırasında düzenlenen sinevizyon gösterisinde bazı maçlarda Fenerbahçe'ye edilen küfürlerin kayıtları ile sahaya atılan yabancı maddelerin görüntüleri sergilendi.

'MOSTUROĞLU:''BAZI KULÜBLER CEZA ALMAKTAN KURTULDU''

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Hukuksal İşlerden Sorumlu Yöneticisi Şekip Mosturoğlu da gösterilen video görüntülerinin ardından söz alarak, 69. maddede yapılan değişiklikle daha önceden stadyumda edilen küfür nedeniyle ceza alması gereken kulüplerin tüm cezalardan kurtulduğunu söyledi.
Şekip Mosturoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Galatasaray-Beşiktaş maçında yapılan kötü ve çirkin tezahüratın ceza kuruluna sevk edilmesinin ardından talimatta değişiklik yapılarak Beşiktaş kulübü Kayserispor maçını seyircisiz oynamaktan kurtulmuştur. Galatasaray-Sivasspor ve Galatasaray-Sakarya maçlarında yapılan küfürler TV'den duyulmasına rağmen sarı-kırmızılı kulübe ceza verilmemiştir. Bu hafta sonu Galatasaray ve Beşiktaş'ın kupa maçlarında yoğun şekilde küfür edilmiştir ve şu an bu iki kulübe verilecek cezayı beklemekteyiz.
Ligin ilk haftasında oynanan Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında Appiah kafa atmamış, ancak kafa atmaya teşebbüs etmiştir. Federasyon raporunda ise Appiah'ın tokat attığı yazılarak 3 maç cezaya çarptırılmıştır."

Şekip Mosturoğlu, Başkan Aziz Yıldırım'a verilen 1 yıllık hak mahrumiyeti cezasıyla ilgili olarak ise şu görüşleri aktardı:"Başkanımız Aziz Yıldırım'ın sözleri olsa olsa eleştiri sınırının aşılması olarak değerlendirilebilir, oysa ki verilen ceza yetkinin zorlanmasıdır. Aynı durumda diğer kulüplerin yaptığı daha ağır açıklamalara aynı tür cezalar verilmemiştir. Bunun örnekleri ise şöyle: Galatasaray yöneticisi Adnan Polat, Cüneyt Çakır ve Cem Papila hakkındaki açıklamalarının ardından herhangi bir işlem görmemiştir. Yine Adnan Polat'ın bir diğer açıklamasıyla da ilgili işlem yapılmamıştır."

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Türkiye 2006'yı 26. sırada tamamladı
 Dünyanın en iyisi "Cannavaro"
 Trabzonspor'da en fazla ücreti Marcelinho alıyor
 G.Saray eksik kadroyla çalıştı
 Liglerin namağlubu: Araklıspor
 Avrupa'dan görünüm
 Werder Bremen Antalya'da kampa girecek
 Tita Türk vatandaşı olamadı
 Beşiktaş'ta Nobre bekleneni veremedi
 Hoeness: Yıldıray konusunda iyimser değilim
 Hardenne ülkesinde en iyi bayan sporcu seçildi
 Kupada Kartal
 Halil ısrarı
 Kafa izni
 Söz Fenerbahçe'de
 37 milyon YTL'lik borç bilmecesi
 Gallardo treni kaçtı
 Ulusoy'u kollayacağına kulübüne bak
 "Her maçımızı final havasında oynamalıyız"
 Aslan'ın dönüşü
 İngiltere kaynıyor
 NBA'de meydan kavgası
 Barcelona şaşırttı: 0-1
 Celtic farkı korudu: 1-1
 AZ Alkmaar ligde tam gaz
 3. lig'de toplu sonuçlar
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Kleberson ve kurtuluş!
Sorumuz yine aynı: Sıradışı...
LEVENT TÜZEMEN
Transfer politikasızlığı!
Arjantin'in ünlü kulübü River...
CAHİT YAVUZ
Pemra'nın savaşı
Pemra Özgen'i 7 yıl önce tanıdım.
Başbakan'ı tehdit etti 40 gün cezayla kurtuldu
Başbakan'ı tehdit etti 40 gün cezayla kurtuldu
KPSS'yi kazandığı halde atamasının yapılmamasına sinirlenen Erzurumlu...
Türkiye, kadın siyasetçi sayısında dünya 165'incisi
Türkiye, kadın siyasetçi sayısında dünya 165'incisi
Türkiye, kadına seçme-seçilme hakkını dünyada ilk veren ülkelerden.
İstanbul'a geldi
İstanbul'a geldi
Dünyanın en önemli moda markalarından Roberto Cavalli'nin gözde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu