kapat
   
18 Aralık 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hastalar arasında cinsiyet ayrımı yok

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, kadın radyoloji uzmanının bir erkek hastanın testisinin ultrasonunu çekmediği iddialarıyla ilgili olarak, ''Aldığımız ilk intibalar, burada gazetelere konu olduğu şekliyle, hekimlerimiz tarafından hastalar arasında cinsiyet ayrımı yapıldığı şeklinde herhangi bir bulgu yok'' dedi.

Erdöl, TBMM Sağlık Komisyonu üyesi ve AK Parti milletvekilleri Osman Akman ve Mehmet Kılıç ile birlikte geldiği Konya'da, Numune Hastanesine geçerek iddialarla ilgili adları geçen kişilerle görüştü.

Başhekimlik odasında gazetecilere açıklama yapan Erdöl, İl Sağlık Müdürlüğü, hastane başhekimliği ve Sağlık Bakanlığının iddialarla ilgili inceleme başlattığını anımsattı. Erdöl, kendilerinin de iddiaların doğru olup olmadığını araştırmak üzere Konya'ya geldiklerini söyledi.

Konuyla
ilgili olduğunu düşündükleri hemen herkesle görüştüklerini ifade eden Erdöl, şöyle konuştu:

''Aldığımız ilk intibada, burada, gazetelere konu olduğu şekliyle, 'hekimlerimiz tarafından hastalar arasında cinsiyet ayrımı yapıldığı' şeklinde herhangi bir bulguya rastlamadık. Biz bu intibayı almadık, evrak kayıtlarını da inceledik. Yaklaşık bir ay önce gerçekleşen bir vaka... Belki de o gün, acil servis, nöbetçi hekimle irtibata geçebilmiş olsaydı, bütün bunlar olmayacaktı. Haliyle nöbetçi doktor da çağrılmadığı için gelmemiş. Hastanın durumunun acil olduğuna dair görevli doktora bir talep de gitmemiş. Yani o gün gerekli inceleme yapılacaktı ancak bir gün sonra yapılmış. Gönül isterdi ki o gün yapılsın... Ancak yine de bulgularımız, tetkikin bir gün gecikmesinin, genel sonuca çok fazla etki yapmayacağı yönünde oldu.''

Olayın kendilerini ilgilendiren tarafının tıbbi boyutundan çok, 'hekimlerin cinsiyet ayrımı yaptığı' yönündeki konu olduğunu belirten Erdöl, Konya'ya geliş amaçlarının olayı aydınlatmak, işin üzerine gidebilmek olduğunu, bu olayın üzerinin örtülmesinden değil aydınlatılmasından yana olduklarını vurguladı.

''BAYAN DEĞİL ERKEK DOKTOR GÖREVLİYDİ''

''Tesettürlü radyoloji uzmanlarının hastanın filmini çekmeyi reddettiği söyleniyor. Bu uzmanlarda tesettür var mı?'' şeklindeki bir soruya Erdöl, şu yanıtı verdi:

''Açık ve net söyleyeyim, o gece hastanede bayan değil erkek doktor görevliydi. Erkeklerin de tesettür takıp takmadıklarına dair bilgim yok. Olay söylenildiği gibi değil, bizim aldığım kayıtlar bunu gösteriyor. Ertesi gün de aynı doktor, hastanın tetkiklerini yapmış. Dolayısıyla haber, yanlış bilgilenmeden dolayı, çok değerli basın mensuplarımızca belki biraz çarpıtılarak verilmiş olabilir.''

Bir gazetecinin söz konusu hastanede kadın doktorlardan türban takan olup olmadığı yolundaki bir soruyu Erdöl, ''Öyle bir tespitimiz olmadı. Türban takılması zaten hukuken mümkün değil. Hiç kimsenin hastane dışında ne yaptığına karışamayız. Ancak hastane şartlarında böyle bir şey yok'' şeklinde yanıtladı. ''Kanaat yazan doktorun, (Doktor bayan olduğu için erkek hastaya müdahale etmedi) şeklindeki kanaatini neden belirtmiş olabilir?'' şeklindeki bir soru üzerine de Erdöl, şunları kaydetti:

''Olayda yanlış bilgilenme olduğunu düşünüyoruz. İlk tetkik istendiği sırada ayın 13'ü Pazartesi günü saat 18.17'de bilgisayara ultrason isteği düşüyor. Mesai saati burada 18.00'a kadar, bu saatten sonra kapatılıp gidiliyor. Fakat o geceki Dr. Levent Kaya'ya ulaşılarak, acil bir durum olduğu bildirilmiyor. Doktorun olaydan haberi yok. Personelin hastanede kendi aralarında söyledikleri şeyler bunlar belki de...''

Dün ve bugün bir gazetede yer alan haberlerde, Konya Numune Hastanesinde iki kadın radyoloji uzmanının, hasta Ali Faruk G'nin (16) testis ultrasonunu çekmemeleri nedeniyle, müdahalede geç kalındığı ve bu yüzden hastanın bir testisinin alındığı iddia edilmişti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Erdoğan'dan önemli açıklamalar
 Digiturk'e TRT tepkisi
 Ertegün'e son veda
 Rüşvetin deşifresi
 Doğu'ya kar Batı'ya yağış geliyor
 Resmi nikah isteyen eşini öldürdü!
 Öğretmenler çok dertli
 Eczacılar isyanda
 'Fanatik' kurbanlık
 Din engel olmamalı
 Antalya'da 4.1'lik deprem
 Başbakan'ı tehdit etti 40 gün cezayla kurtuldu
 Türkiye, kadın siyasetçi sayısında dünya 165'incisi
 Korgeneral Karabay 'çuval' olayını anlattı
 Ertegün'ün cenazesi toprağa veriliyor
 Gözaltında ölüm karakol taşlattı
 Bakanlık ucuz kalp kapakçığı için uyardı: 18 kişi öldü
 Hizbullah'ın yeni lideri İstanbul'da yakalandı
 F Tipi cezaevlerine protesto
 Alanya'da 3 bin Norveçli yaşıyor
 AP: Murat Kurnaz Pakistan'da kahraman
 Camideki linçle ilgili 6 gözaltı
 Başhekim testis haberini yalanladı
ERGUN BABAHAN
Jandarma neden İçişleri'ne bağlı
Osmanlı devletinin son...
MEHMET BARLAS
Smokin giymeyen Erdoğan frak giymeye razı olur mu?
Her...
UMUR TALU
Orası sirk değil!
Bunun böyle olması gerekir,...
ERDAL ŞAFAK
Belçika ve Kıbrıs
Belçika'da devlet...
Filistin çapraz ateşte
Filistin bu sefer içten kaynıyor... Hamas, Dışişleri Bakanı Zahar'a...
'Sus payı' olarak Türkiye'ye petrol
Ortadoğu sınırlarını yeniden çizen tartışmalı haritanın mimarı ABD'li...
Kupada Kartal
Kupada Kartal
Ligde inişli-çıkışlı grafik çizip devreyi 8 puan geride üçüncü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu