kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Taşıyıcı anne olabilmek gerçek bir kahramanlıktır!
Taşıyıcı anne olabilmek gerçek bir kahramanlıktır!
'Yaralı meleğim' dedi gözyaşlarım sel oldu!

Taşıyıcı anne olabilmek gerçek bir kahramanlıktır!

21 Aralık Perşembe akşamı atv ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan 'Bebeğim' yepyeni bir tartışmayı da beraberinde getirecek. Taşıyıcı annelik konusunun işleneceği dizinin iki ana kadın karakteri Dolunay Soysert ve Özgü Namal, tepki toplamaktan çekinmiyor: Toplasın zaten, o tepkiyle birçok insan aydınlanacak!.

İlk aşkıyla evlendi; Yavuz'la... En sevdiği işi yapıyor; bir yuva öğretmeni. Etrafında onu çok seven ve onun da çok sevdiği çocukları var. Ama tek eksiği kendi bebeği... Ölmeyi aklına getiriyor, ölüme bir adım kala onu en yakın arkadaşı Emel durduruyor... Ve ona o sihirli cümleyi söylüyor: "İzin ver, bebeğini ben taşıyayım!" atv'de BKM Film yapımcılığında perşembe akşamı yayınlanmaya başlayacak olan 'Bebeğim' adlı dizi, bugüne kadar hiç işlenmemiş bir konuyu gündeme getirecek. 'Sıla' dizisinin berdeli gündeme getirdiği gibi, 'Bebeğim' de dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ancak Türkiye'de yasal olmayan taşıyıcı annelik konusunu tartışmaya açacak. Yönetmenliğini Muharrem Gülmez'in üstlendiği, süpervizörlüğünü Meral Okay'ın yaptığı dizinin başrollerinde ise Dolunay Soysert (Leyla), Özgü Namal (Emel), Barış Falay (Yavuz) ve Şencan Güleryüz (Ali) var...

BU
KONU MUTLAKA İŞLENMELİYDİ

* Hikayesi çok güçlü, anafikri çok iddialı bir bir projede bir araya geldiniz. Sizlere bu projeye 'evet' dedirten neydi?
Dolunay Soysert:
Farklı bir hikayesi vardı, işlenmemiş bir konuydu. Çünkü sürekli aynı şeyleri yapar hale geldik. Senaryoyu ağlayarak okudum. Uzun zamandır beni böyle derinden etkileyen bir senaryo gelmedi. Kafamda 'hayır' olmadan 'Evet ben bu işin içinde olmak istiyorum' dedim. İnsanların bilgilendirilmesi gereken bir mesele taşıyıcı annelik. Mesaj kaygısı değil ama bu meselenin artık işlenmesi gerekiyordu. Tabu durumu vardı. Birtakım roller vardır, 'Tam benlik' dersiniz. Her karakteri sevdim, isimleri duyunca tereddüt etmedim.
Özgü Namal: Proje orijinal geldi bana. Ben bir yıldır dizi yapmıyordum. Açıkçası böyle farklı bir şey bulana kadar ekranda olmayı düşünmüyordum. Geçen kışın sonlarına doğru Meral Okay bana bu projeden söz ettiğinde inanılmaz etkilendim. Neredeyse tam aradığım şeydi!

* Siz taşıyıcı anne olacak Emel karakterini canlandıracaksınız. Nasıl biri Emel?
Ö.N.:
İşletme okumuş üniversitede. İnşaat mühendisi kocası Ali ile aynı firmada inşaatla ilgili işler yapıyor. Ama birtakım kararlar verecek ve bir oyuncak toptancısında çalışmaya başlayacak. Deli dolu ama iyi bir kızcağız. Çok yakın bir kız arkadaşı var; Leyla. Çocukluktan beri arkadaşlar, kardeş gibi büyümüşler. Derken yolları bir bebekle kesişecek. Hayatlarında ilk defa dostluklarını kullanacaklar bir iş için. Anne-babası o küçük yaştayken ölmüş. Dertsiz görünüyor ama içinde fırtınalar kopuyor. Leyla'dan katı, dediğim dedik. Aslında yüreği sıcak, belli etmeye çalışmıyor. Kabuğu var. O yüzden karakterimi oynamayı çok seviyorum.

* Leyla nasıl bir karakter, eğitimi ne, Emel'den farklı olduğu yanlar neler?
D.S.:
Leyla'nın duygusallığı çok ortada. Belli konularda obsesif. Mesela bebek konusunda. Deneyip başaramadıkça bu takıntı haline gelmiş. Yuva öğretmeni. Hayatındaki en büyük mesele çocuklar. Ve bir çocuk yetiştirme takıntısı var. Fakat çocuk sahibi olamıaması onu çok kırılgan yapıyor. Emel'in de onu en koruduğu noktası bu. İşte bu korumanın şekli fedakarlık haline gelecek.

* Leyla bir çocuk istiyor ve çocuğu olmamasından dolayı duyduğu acının merhemi de en yakın arkadaşı Emel oluyor. Ve ona hayatını değiştirecek bir teklifte bulunuyor...
D.S.:
Evet tabii belli bir olay zincirinden sonra bu noktaya taşınıyorlar. O taşındıkları noktada ikisinin de aslında tüm karakter özelliklerini görüyoruz. O noktadan sonra Emel'in 'Çocuğunu ben taşıyayım' şeklindeki kurtarıcı teklifiyle, hayatları bambaşka bir boyuta sıçrıyor.

DİZİ TEPKİ TOPLASIN ZATEN!
* Dizi çok önemli bir konuyu; taşıyıcı anneliği gündeme getiriyor. Türkiye'de yasal olmayan ve birtakım çevrelerin ahlaken onaylamadığı bir tıp mucizesi bu. Gelebilecek tepkileri düşündünüz mü? Tepkiler sizi ne derece etkiler? Herhangi bir çekinceniz var mı?
Ö.N.: Bir projeye 'Aman Allah'ım şimdi neler olur' diyerek başlayamayız. Evet TV bir eğitim aracı ama bir o kadar da insanları bilinçlendirme ve onlara 'hey bir dakika burada bir şey oluyor, böyle olaylar da yaşanıyor hayatta' dedirtmenin bir yolu. Aynı zamanda gerçeklerle de yüzleştirmek demek. Biz durum tespiti yapıyoruz. Böyle bir olay var diyoruz ama çözüm üretmiyoruz. 'Böyle yapın' diye dayatmıyoruz. 'Bizim yaptığımız doğrudur' demiyoruz. Örnek alırsınız; kendinize pay çıkarırsınız, çıkartmazsınız; etkilenirsiniz etkilenmezsiniz; bizim yaptığımız iş sizde bir ampul yakar, yakmaz; bunlara karışamayız. Sonuçta taşıyıcı annelik diye bir şey var. Ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde yasal değil, birtakım yerlerde yapılıyor. Özellikle dini kesim buna kesinlikle karşı ama bütün bunlar bizim bu diziyi çekmemizi engellemiyor.
D.S.: Zaten bir hikaye anlatıyoruz ve bunlar da hikayedeki kahramanlar. Ben tepki doğması gerektiğini düşünüyorum da. Tepki, çekinilesi bir şey değildir. Çoğu zaman da bilginin yokluğundan kaynaklanır. Belki o tepkiyle birlikte bir sürü insan bir şeyler konusunda aydınlanacak. Özellikle son dönemde sık konuşulan taşıyıcı anneliğin gerçekte ne demek olduğunu, nasıl yapıldığını görecek insanlar. İnsan birtakım karakterlerin başına gelen bir hikayeyi izlerken 'bu bana olur' demez. İnşallah kendi aramızda bir sohbet konusu olmaktan ileriye gidip, çok ciddi bir mesele olduğunun farkına varır insanlar.

BU BİR KİRALIK RAHİM OLAYI!
* Özel hayatlarınızda taşıyıcı anneliğe bakışınız nedir? Başınıza gelseydi ve Türkiye'de bu uygulama yasal olsaydı siz yapabilir miydiniz?
Ö.N.:
Haydi bakalım cevap ver, buraya kadar güzeldi! (Kahkahalar)
D.S.: Başıma gelmeden 'şöyle yapardım' diyemem. 'Aldatılsaydınız ne yapardınız?' sorularında da aynı şey oluyor bana. Şartlar ve kişiler de insanların tavırlarını çok etkiler, işte bu yüzden fikrim olamıyor. Çok karışmış vaziyette kafam. Yapar mıydım, bilmiyorum. Yapanlara bir şey diyemem zaten. Bu bir seçim, yargılamak abes olur.
Ö.N.: Ben yapamazdım herhalde. Birine yaptırır mıydım, bilmiyorum... Herhalde bunu yapabilen kahramandır. Gerçekten!
D.S.: İngiltere'de bir kadın, kızı için taşıyıcı anne olmuştu. Hatırlıyorum, çok da tartışılmıştı...
Ö.N.: O onların hayatı, bize ne!.. Bilgisizlikten tartışılıyor. Taşıyıcı annelik sadece rahimde taşınan bebek demek. Bebek hiçbir şekilde taşıyıcı annenin DNA'sını almıyor, tamamen ona hayat veren annebabaya benziyor. Bu sadece kiralık rahim olayı...

* Barış Falay 'Yavuz' rolüyle Leyla'nın (D.S.) Şencan Güleryüz de 'Ali' rolüyle Emel'in (Ö.N.) eşini canlandıracak. Ali, bu kararının ardından eşi Emel'e nasıl bir tepki veriyor?
Ö.N.:
Ali aldatacak beni. Bu süreçte de kalbimi kırdığı için ona danışmayacağım. Fikrini almayacağım, düşündükleri umurumda olmayacak. Bana acı çektirdiği için belki bir şekilde intikam olacak bu.

* Aynı şekilde Yavuz'un tepkisi ne olacak? Eşi Leyla'nın bu kararına nasıl bakıyor?
D.S.:
Bu iki kadının ortak aldığı bir karar olduğu için, Yavuz ilk etapta bilgilendirilen insan oluyor, fikri alınan değil. Bir bebeğin bir rahme konulması konusunda birinci derecedeki etken kişinin edilgen bırakılmasının çatışmasını onda göreceğiz. Ama çocuğun ötesinde başka bir şey daha var. Çocuktan daha önce, Yavuz için karısının akıl sağlığı ve mutluluğu geliyor. 'Bununla mı mutluluk gelecek' noktasında bir çelişki yaşayacak.


SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Çukurcuma beni hoş karşılamadı!
 Hayal kırıklığına havuç depresyona bergamot
 Modacılar artık gerçek kadınları giydiriyor!
 Bizim ünlüler frikikte Britney'e taş çıkartıyor
 Tülin Şahin cildini 'Koko' ile koruyor
 Sabah ve atv Nişantaşı'nda yeni yıl mesajlarını topluyor!
 Yeşim Salkım'ın başında Madonna'nın tacı var!
 Bardakta mısır keyfi Türkiye'de
 O şarkı Neco'ya söylenmedi ama istiyorsa üzerine alınabilir!
 Tuvalet bekliyordu Tarkan'a gölge oldu
 Taşıyıcı anne olabilmek gerçek bir kahramanlıktır!
 Bir gecelik kaçamak affedilir mi?
 2007'ye beş yıldızlı eğlence
 Unutkanlığı yüzünden kulaklıkla çalışıyor
 Clooney'den yeni 'Casablanca'
HAKAN & UTKU
Yok devenin iniş takımları
-Şükrü Abi, senin apronda...
SEDA KAYA GÜLER
Hilal'in saçları
On iki yaşındaki Hilal, Hollanda'da...
Şeker çıktı gençlik bozuldu
Şeker çıktı gençlik bozuldu
Beyaz şeker, insanoğlunun hayatına son 200-300 yılda girdi. Yani...
Cinsel zeka her yaşta geliştirilebilir
Cinsel zeka her yaşta geliştirilebilir
Cinsel zekayı geliştirmenin yolu; çiftlerin sürekli birbirleriyle...
Yılbaşı cicilerini seçtiler!
Yılbaşı cicilerini seçtiler!
Fransız bir mönü ve şampanyanın ikram edildiği, garsonların Fransızca...
Moda Polisi
Moda Polisi
'Kedi Kız' etkisi!
Vücudu saran ve seksi bir görünüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.