kapat
   
17 Aralık 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
1- Banka görevlisi kadın olayın dehşetiyle iki elini yüzüne kapatıyor... 2- Zemin kattakiler gürültü ve çığlıkları duyarak oraya koşuyor....  3- Ayşenurun cansız bedeni yerde. Başındakiler bir umutla yardıma gitti.
20 YTL'lik camın bedeli Ayşenur...
Anneye de dava açılabilir
Burak'ın ailesi: Suçu başkalarına atıyorlar
'Kurtarmak için koştum ama olmadı'

20 YTL için Ayşenur öldü

3.5 yaşındaki Ayşenur'un ölümünden sonra Cevahir Alışveriş Merkezi'nde dün yürüyen merdiven boşluklarına 20 YTL'lik camlı yeni engeller takıldı.

250 milyon dolara mal olan, bugünkü değeri ise 750 milyon doları bulan İstanbul'daki merkez, değeri 4 YTL olan, işçiliğiyle maliyeti 20 YTL'yi bulan cam engelleri daha önce takmış olsa, Ayşenur yaşıyor olacaktı. Mimarlar Odası boşluğu "büyük ihmal" olarak değerlendirdi.

"SUÇUNUZU KABUL EDİN"
Ayşenur'un ailesinin, alışveriş merkezi yönetimi aleyhine ceza davası açabileceği belirtildi. İki hafta önce aynı yerde hayatını kaybeden Burak Hacıkasımoğlu'nun ailesi de "Alışveriş merkezi yöneticileri suçu kabullenmek yerine başkalarına atıyor" diyerek Cevahir yetkililerini hedef aldı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ
Bu arada SABAH, minik Ayşenur'un yürüyen merdiven boşluğundan aşağı düştüğü anı gösteren bir güvenlik kamerası görüntüsüne ulaştı. Banka kamerası görüntülerinde minik Ayşenur düşerken, çevredekiler hemen başına koşuyor, ancak artık çok geç...

AYŞENUR'UN DÜŞTÜĞÜ
AN Korkunç olayın yaşandığı an banka güvenlik kamerasına üstteki gibi yansıdı. Minik yavru, arkada yere düşerken bankadaki herkes dönüp bakıyor.


20 YTL'lik camın bedeli Ayşenur...

Cevahir Alışveriş Merkezi'nde ölen Ayşenur'un merdiven ile korkuluk arasındaki boşluğa cam takılmadığı için yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. 20 YTL'lik cam olaydan sonra takıldı.

Cevahir Alışveriş Merkezi'nde 3.5 yaşındaki Ayşenur Özbaş'ın düşerek öldüğü boşluğa takılması gereken camın maliyetinin işçilik dahil 20 YTL olduğu ortaya çıktı. Küçük kız, annesi Emine Özbaş ile önceki gün gezmek için Cevahir Alışveriş Merkezi'ne gitmişti. Anne dördüncü katta kucağında 1.5 yaşındaki bebeğiyle bir banka otururken Ayşenur, yürüyen merdiven ile balkon korkuluğu arasında bırakılan 15 santimlik boşluktan aşağıya düşmüştü. Zemin kata çakılan Ayşenur, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Küçük kızın düştüğü boşluğa dün sabah erkenden cam takıldı. Camcılar,eni yaklaşık 15, yüksekliği 60 santim olan lamine diye adlandırılan camın fiyatının işçilik dahil 20 YTL olduğunu bildirdi. İşçilik hariç camın fiyatı ise sadece 4 YTL.

TAKILMASI UNUTULDU
Bu arada apar topar camla kapatılan boşluğun 'unutulduğu' ileri sürüldü. Çarşı esnafı alışveriş merkezindeki tüm merdivenlerde bu boşluğun olduğunu, 1 Aralık günü 16 yaşındaki Burak Hacıkasımoğlu'nun merdivenden düşerek ölmesinin ardından diğer merdivenlerin başındaki boşlukların camla kapatıldığını anlattılar. Esnaf dördüncü kat merdivenlerindeki boşluğun ise unutulduğunu ileri sürdü.

MERDİVEN BAŞINAGÜVENLİK
Öte yandan Burak'ın ölümünün ardından alışveriş merkezindeki tüm merdivenlerin başına birer güvenlik görevlisi konulduğu, ancak olaydan iki gün sonra bu görevlilerin yerlerinden alındığı da iddia edildi. Korkunç olayın ardından Ayşenur'a ilk müdahalesinin alışveriş merkezinde bulunan bir çocuk doktoru tarafından yapıldığı kaydedildi. Beş dakika içerisinde gelen ambulansla hastaneye kaldırılan ancak burada hayatını kaybeden küçük kızın cesedi ise dün yakınları tarafından alınarak adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

"SİRK" SÖZÜNE BÜYÜK TEPKİ
Otopsinin ardından Ayşenur, Samsun Termeliler Derneği'ndenKIZIN BABASI İLAÇLA AYAKTAYDI.... Ayşenurun ölüm haberi babası İbrahim Özbaşı perişan etti. Küçük kızın cesedi otopsi yapıldıktan sonra memleketleri Samsun Termede toprağa verilecek.yola çıkacak konvoyla götürüleceği memleketinde toprağa verilecek. Ayşenur'un ölümüne saniye saniye tanık olan anne Emine ile baba İbrahim Özbaş'ın ise ilaçla sakinleştirildikleri öğrenildi. Küçük kızın yakınları Cevahir Alışveriş Merkezi Yönetim kurulu üyesi Aydoğan Cevahir'in "Burası sirk değil çarşı" sözüne büyük tepki gösterdiler.

BANKANIN GÜVENLİK KAMERASINDAN O AN...
Ayşenur'un yere düştüğü an böyle görüntülendi. Yürüyen merdivenlerin korkuluk yüksekliğinin Amerika'da 120 santim, Türkiye'de ise 90 santim olması eleştirilere yol açtı...

Mustafa KAYA / Ulaş YILDIZ / Veli SARIBOĞA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Orta sınıfa Türkiye'den örnek
 Opera polis korumasında
 KKTC'ye uçuş desteği
 Eğitimli Türk annenin çocuğu daha sağlıklı
 İngiltere'nin tutumu memnuniyet verici
 Dışişleri Sözcüsü Tan'a kritik görev
 Rumlar KKTC'de ev alan Rus'u yargılıyor
 Fransız tarihçi Türk vatandaşlığına başvurdu
 Şırnak'ta 61 kilo eroin ele geçirildi
 Kurban kesiminde dikkat edecekler
YILMAZ ÖZDİL
İlim bilim...
Dumlupınar Üniversitesi.
Fen Fakültesi.
ERGUN BABAHAN
Ege'nin tadı
* Cunda

Motosiklet Günlüğü'nde...
MEHMET BARLAS
Ertegün New York'ta bile başarabilmiş bir...
UMUR TALU
Başlığı siz atın ama içinde biraz hayat da olsun
Belki...
FATİH ALTAYLI
Bazen ringe çıkmamak...
ERDAL ŞAFAK
Rejimin dengeleri
AB'nin kapısı değilse...
Irak'ta silahlar maç için sustu
Bombalar patlamadı, silahlar çekilmedi, saldırılar olmadı... Irak'ta...
'İç savaş' endişesiyle erken seçime gidiyor
Hamaslı Başbakan İsmail Haniye'nin Gazze'ye alınmamasıyla başlayan...
En güzel siftah
En güzel siftah
Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Kayserispor'u devirip 9 puana ulaştı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu