kapat
   
16 Aralık 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Sahte Peygamber" davasında şok iddia

Kütahya'da evli bir çift, kendisini ''Peygamber'' ilan ettiği öne sürülen kadın tarafından, maddi ve manevi yönden yıpratıldığını iddia etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) görevli bir öğretim üyesi ile kendisini ''Peygamber'' ilan ettiği öne sürülen eşi H.B hakkında vatandaşları, dini duygularını istismar ederek dolandırdıkları iddiasıyla açılan davada, ''mağdur'' olarak ifade verdiği öğrenilen Cengiz Ç, yaptığı açıklamada, H.B'nin kurduğu topluluğa katılmalarına bir akrabasının vesile olduğunu, önce eşinin dini sohbetler dinlemek için ''Dergah'' olduğu iddia edilen eve gittiğini bildirdi.

Cengiz
Ç. ifadesinde, "Birçok insanın bulunduğu ortamlarda ayrı bir odaya geçerek benimle baş başa kalıyordu. Odada olduğumuz zamanlarda benimle sevişiyordu" dedi.

Mağdur Cengiz Ç. sözlerine şöyle devam etti;

''Eşim birkaç ay sohbetlere gittikten sonra hocası H.B'nin isteğiyle benim de sohbetlere katılmamı istedi ve ben de sohbetlere gitmeye başladım. İlk gittiğimizde her şey normaldi. Üniversitede görevli olan O.B. bize dini sohbetler yapıyordu ve biz de dinliyorduk. Bayanlarla da H.B. sohbet ediyordu.''

Cengiz Ç, olayların zamanla farklı şekilde geliştiğini, H.B'nin ''büyü ya da izah edemeyeceği başka yollarla insanları etkileyici güçlere sahip olduğunu'' öne sürdü. H.B'nin topluluğa katılan herkesi etkilediğini savunan Ç, ''Onun yanında bilincimiz ortadan kalkıyor ve tamamen onun kontrolü altına giriyorduk'' iddiasında bulundu.

''GÖKYÜZÜNDE NİŞAN VE NİKAH'' İDDİASI

H.B'nin kendisine ''gökyüzünde ikisi arasında nişan ve nikah yapıldığını söylediğini'' öne süren Ç, ''Bir akşam bizim evimize gelmişti. Bana 'gökyüzünde nişanımız oldu' diyerek, kendisi için bir nişan yüzüğü aldırdı. Bir hafta sonra da, 'gökyüzünde nikahımız kıyıldı' diyerek kendisi bana nişan yüzüğü aldı'' diye konuştu.

Sonraki günlerde her geçen gün H. B'nin kendisine daha çok yakınlaşmaya başladığını ileri süren Cengiz Ç, şöyle devam etti:

''Daha sık beraber olmaya başladık. Birçok insanın bulunduğu ortamlarda ayrı bir odaya geçerek benimle baş başa kalıyordu. Odada olduğumuz zamanlarda benimle sevişiyordu ve bu yaşananlardan kocasının haberinin olmaması mümkün değildi. Çünkü eşi diğer odada otururken o da benimle aynı odada baş başa kalıyordu. Beraberce baş başa gezmeye giderek dolaştığımız günler çok oldu. Bunların birçoğunu kamerayla kaydettim. Yaptıklarıma şu an çok şaşırıyorum. O kadınla birlikte olduğum dönemlerde inanın bilincim kesinlikle yerinde değildi.''

''O KADINDAN KURTULMAMA EŞİM YARDIMCI OLDU''

H.B'nin, hoşuna giden başka erkeklerle de ''ilahi aşk muhabbeti'' adı altında ilişkileri bulunduğunu iddia eden Ç, ''Bizim düştüğümüz hatalara başkaları düşmesin'' diyerek, şunları kaydetti:

''O kadından kurtulmama eşim yardımcı oldu. Bu yaşadıklarımın nedeni dini konularca cahil olduğumuz içindir. Bu açıklamaları, halkımızın bu tür insanlara kesinlikle kanmaması ve güvenmemesi için yapıyorum. İnsanlar bizim düştüğümüz hatalara düşmesin istiyorum. Bu kişiler yüzünden maddi ve özellikle manevi yönden büyük zararım oldu. Yuvamız dağılıyordu.''

Cengiz Ç'nin eşi Halime Ç. de H.B'nin istediği kişiyi çok kolaylıkla etkisi altına alabildiğini öne sürerek, ''Eşimle beraber yalnız kalması nedeniyle tepki gösterdiğim zamanlar, 'Sen yanlış şeyler düşünüyorsun, ben Kabe gibi insanım, bütün erkekler ve kadınlar bana el yüz sürebilir' diyordu. Eşimi ne evine gönderdi ne de işine gönderdi. Eşim o kadının etkisinde kaldığı için her geçen gün benden uzaklaşıyordu'' diye konuştu.

''ERKEKLERE İLGİSİ OLDUĞU'' İDDİASI

H.B'nın erkek müritlere daha çok değer verdiğini iddia eden Ç, şunları söyledi:

''Düzenlediği toplantılarda, erkeklere büyük önem veriyordu. Kadınlara 'Sizi sevmiyorum, erkekler beni daha iyi anlıyor' derdi. Erkekler 'hocam' diyerek ellerini eteklerini öpüp ayaklarına sarılıyordu. H.B, toplu zikir törenlerinde, başına taç takarak özel kıyafetler giyerek koltuğa oturur, ön tarafa erkeklerin oturmasını, en arkaya da kadınların oturmasını isterdi. O sırada elindeki kuru yemişleri ve çikolataları saçarak, orada bulunanların attıklarını kapışmaları üzerine mest oluyor ve kahkahalar atıyordu.''

''LÜKS BİR YAŞAM SÜRÜYORLAR''

Halime Ç, H.B'nin müritlerden toplanan paraları kendi lüks yaşamı için harcadığını iddia ederek, ''Cemaatten birilerinin fakirler için verdiği paralarla kendisine ziynet eşyası aldırmış, hatta kuyumcuya giderek aldığı ziynet eşyalarını eşime beğendirmiş. Hiçbir şey onların umurunda değil. Onlar dini kullanarak, insanları sömürüyor ve lüks bir yaşam sürüyorlar'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yürüyen değil öldüren merdiven
 Şehit ve gazilere bayram yardımı
 Türk dostu Stanford Shaw öldü
 İlk Türk tasarımı uydu 2008'de uzayda
 Zirvede Türkiye kararı tartışılmadan onaylandı
 Yıldızları ona ağlıyor
 Blair'den Erdoğan'a: Filistin'i ikna edin...
 Doktora 'çocuk pornosu zengin etti' suçlaması
 Opera oyuncularına cepten 'hayalet' tehdit
 "Devlet için yaptım"
 Sarhoş olmayan namaz kılabilir
 5 saniye ile ölümden döndü
 Belçika'da iş başvurusu yapan Türk'e ırkçı cevap
 Velin yoksa internet kafe yasak
 Haram kazançla alınan kurban caiz değilmiş
 Bir gün arayla şükür duası
 10 yeni kuruşa, kiralık Orhan Pamuk kitapları
 'Şu kırmızılı maymun soru sormasın'
 Amsterdam'da 'İstanbul' sergisi
 'Avrupa Birliği çıkmazda'
 KKTC'ye 197 milyon Euro daha
YILMAZ ÖZDİL
Nobel kaç papel?
Mesela bir polis...
Bizi...
MEHMET BARLAS
Herkesin kendi kuralı olursa bundan kavga...
ERDAL ŞAFAK
Bir rüyam var
Brüksel'deki liderler...
Hamas-El Fetih meydan savaşı
Filistin Başbakanı Haniye'ye 'suikast girişimi'... Hamas korumasının...
'İngiltere savaşa nedensiz girdi'
Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in batılı ülkelere kitle imha...
Glasgow yolu açık
Glasgow yolu açık
UEFA'da 16 Mayıs'ta Glasgow'da oynanacak finali hedefleyen F.Bahçe,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu