kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kate Moss'la çalışmak güzeldi
Bu provokasyona kalp dayanmaz...
Kate Moss'la çalışmak güzeldi
Tarihlerle Agent Provocateur

Kate Moss'la çalışmak güzeldi

Leaving Las Vegas filmiyle En İyi Yönetmen Oscar'ına aday gösterilen ünlü yönetmen Mike Figgis, Agent Provocateur için yaptığı erotik film hakkında, bakın neler söylüyor:

* "Eğer uç noktalarda bir şey yapıyorsanız, üstelik yaptığınız şey seksüelse, ailenize gösteriyor gibi bir his oluyor. Agent Provocateur markasının zaten erotizmle iç içe olması benim de yaratıcı olmamı sağladı. Neden daha da ileriye giderek bir film yapmayasınız? Dijital özgürlük, benim erotizme olan merakımla çakışınca Agent Provocateur'le işbirliği kaçınılmaz oldu."

* "Markanın sahipleri Joe ve Serena ile çalışmaktan çok memnunum. Geçen yılki ilk çalışmamız Tied Up'ın ardından ikinci film, daha da rahat ve yaratıcı çalışmamızı sağladı. Miss X ile iki çalışmamız var; birincisi dört bölümden oluşan kısa filmler ve gazetede yayınlanan reklam fotoğrafları... İkisi çok farklı çalışmalar. Reklam fotoğraflarında ürünler ön planda olurken, film soyut bir çalışma oldu."

* "Rüyaların merak uyandırdığını düşünürüm. Filmde de rüyanın kademelerini vermek istedim. Rüya, uykuyla ilgili bir şey de olduğu için seksi olacağını düşündüm. Filmde birçok Deja Vu yaşanıyor. Setin bulunduğu evde bir koridor ve her iki tarafında kapılar var. Her kapı, farklı rüya ortamları..."

* "Kate Moss'la çalışmak güzeldi. İlk başta ikimiz de gergindik, çünkü prova için çok vaktimiz yoktu. Kameraya konuşma konusunda endişeli olduğunun farkındaydım. Kate Moss'u seçmemizin nedeni de dünyada çok tanınması ve bugüne kadar en iyi isimler tarafından görüntülenmiş olması... Çekime başladıktan sonra da hemen ilerleme kaydettik.''

* "Kate Moss'un daha önce kameraya konuşma deneyimi olmadığını bildiğimizden, karanlıkta çekim yaptık. Böylece kendisini rahat ve güvende hissetmesini sağladık. Ayrıca çekim alanında çok az kişi vardı. Klasik bir senaryo yazmak istemedim. Çünkü böyle bir şey onu korkutabilirdi."

* "İlk filmde Kate Moss'u yatakta kameraya bakarken görüyorsunuz. İkincisinde bir masaya oturmuş, üzerinde tabii ki erotik Agent Provocateur iç çamaşırları... Bu sahne Jean-Luc Godard'ın Weekend (Hafta sonu) filmini anımsatıyor. Üçüncü filmde de altın varaklı bir sandalye ve dördüncüde de ayna ile narsizm var."

* "Rüyalara inanırım. Ben de çok sık görürüm ve hiçbirini unutmam. Rüya, bilinçaltının kişiyle diyaloğu bence. Her şeyi bilen bilinçaltı, rüyayla o kişiye kendisiyle ilgili çok korkutucu, erotik, üzücü veya başka durumları anlatıyor. Ben bundan sonra neler olacağını bilmesem bile bilinçaltım biliyor. Bunları nasıl yok sayabiliriz? Bu nedir? Rüyamızda bilinçaltımızın istediği bir yere mi gidiyoruz ya da kiminle konuşuyoruz, tam olarak bilmiyoruz. Belki de bu ortak bir bilinçaltı. Zaten bu da bütün dinlerin temeli değil mi?"

* "Rüyada siyah ince naylon çorap, jartiyer, yüksek topuklar bir erkek için çok çekici... Ama biraz zorlama bir sahne gibi olabiliyor. Seksilik aslında ışıkla ya da ışıksızlıkla ilgili. Örneğin, bu kısa filmlerde doğal ışık kullandık."

* "Bir kadının dişiliğine iki ayrı açıdan bakmak lazım; neden giyiyorsunuz? Erkeklerin seksi bulacağını düşündüğünüz için mi, yoksa seksüelliğinizi ortaya çıkarmak için mi? Miss X'e gelince; onun kendi tarzı var."
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Türk kadını seksi görünmek istiyor
 'Karar verdim korse diye şarkı yazacağım'
 Zamansız taşlar
 Bizim Afrikalıların torunları
 Güneş, rom ve dansın çağrısı: Havana
 Bu kafenin mönüsünde oyun var
 Yoğun bakımda Ciguli mucizesi
 Hayvanların ateşli savunucusu
 Metal kaplı vücutlar
 Sadece gençler girebilir
 'Anlayışım ego değil eko'
 'Terk edilen kadını yazmayı içim elvermiyor'
 Yeni nesil öğrencilerin başkanlık yarışı
 Şarap kokulu sokaklar
 Sevimli kartlar
 İstanbul'un en parlak semti Asmalımescit
 Gençlik dört nala gidiyor
 'Kocam acıkınca dolapta börek bulmalı'
 Biraz yeşil biraz da mama
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
REFİK DURBAŞ
Çünkü köpeğiz biz
21 Ocak - 2 Haziran 1910 ile 10 Eylül...
Suşi polisi devrede...
Yemeklerinin deforme olduğunu gören Japonlar, çözümü dünyaya gastronomlar...
Fast food balık lokantası
Kozmopolit bir müşteri portföyü olan, içki servisi bulunmayan, kapısında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.