kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kutu oyunlarının Kare As'ı
Kutu oyunlarının Kare As'ı
TOP 10

Kutu oyunlarının Kare As'ı

Yılbaşı gecesine iki hafta kala planlar yapılıyor, kimileri bu geceyi dışarıda geçirmeye hazırlanırken, kimileri de evde kendi partilerini hazırlıyor. Yılbaşını evde karşılamak isteyenler için oyun meraklıları ve bu işin bilirkişileri kutu oyunlarının Kare As'ını belirledi
Tabu
'Yasak' her zaman insanoğlunun en çok ilgisini çeken kavramlardan biri. Yasak kelimeleri asla kullanmadan derdimizi anlatmak hiç de sanıldığı kadar kolay değil. Tabu oyununun da temel mantığı bu: Kartta yazılı olan kelimeyi (kavram, özel isim vb.) yine aynı kartta yazılı olan yasak kelimeleri kullanmadan, belli bir süre içinde anlatmayı başarmak. Gerekli Şeyler'in ortaklarından Ahmet Kocaoğlu, Gani Müjde, Naregatsi'nin sahibi Sarkis Paçacı, Ayça Şen ve İrfan Sayar'ın severek oynadıkların oyunların başında geliyor. (Aldığı oy: 5)

Tombala

Yılbaşı akşamlarının en klasik eğlencesi tombalanın modası asla geçmiyor. Çinko", "İkinci Çinko!" ve "Tombala" sesleri arasında "51 çıktı mı?" diyenler ve kartının şanssızlığına inanıp mızıkçılık edenler de olabilir. Sunay Akın'ın tek tercihi olan tombala, Gani Müjde, Ayça Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da favori oyunlarından. Tombala klasik olduğu kadar, en kolay elde edilir olma özelliğini de taşıyor. Tombala, marketlerde de satılan ve en ucuza edinilebilecek kutu oyunlarından biri. (Aldığı oy: 4)

Scrabble

Kelime oyunlarının en zevklilerinden olan Scrabble, Ferhat Çalapkulu, Ali Poyrazoğlu, Haluk Özenç ve İrfan Sayar'ın favori oyunlarından. Kelime türetmek için torbadan harf çekiliyor; ki bu da oyunun şansla ilgili kısmı. İki, üç ya da dört kişiyle oynanabilen Scrabble, son yılların en çok tercih edilen kutu oyunlarından. (Aldığı oy: 4)

Monopoly
Sekiz yaş ve üstü için uygun olan Monopoly, masaüstü oyunlarının 'baba'larından biri. Monopoly, gayrimenkul edinmek, ödeme ve vergilerle boğuşmak hatta ipotek veya iflas gibi sorunlarla da karşılaşabilmenin mümkün olduğu bir oyun. Monopoly'yi seçenler Ali Poyrazoğlu, Ayça Şen ve Sarkis Paçacı. (Aldığı oy: 3)

FRP oyunları
FRP, yani 'Fantasy Role Playing' (Rol yapma oyunları) belli bir kitlenin ilgisini çekiyor. Zindan ve Ejderha, Yüzüklerin Efendisi, Mage Knight... O kadar çok çeşit var ki.... Ahmet Kocaoğlu'nun ilk tercihi, herhangi birini belirtmeksizin, genel olarak FRP oyunları. FRP oyunları (Aldığı oy: 2)

Jenga

Uluslararası turnuvaları düzenlenen, beş yaş üstü herkesin oynayabileceğ i bir oyun. 'Dünyanın en sevilen denge oyunu' olarak bilinen Jenga, İrfan Sayar'ın favori oyunlarından. Şimdi zorlaştırılmış versiyonu 'Extreme' ile tekrar popüler olmaya aday. Aldığı oy: 2)

Sıkı Dostlar

Grup halinde oynanan eğlenceli oyunlardan biri Sıkı Dostlar, masa etrafında bu oyunu oynamak için bir araya gelenlerin birbirlerini ne kadar tanıdıkları sınanıyor. Tatlı kavgalara ve tartışmalara da sebep olabilecek keyifli oyun, Sarkis Paçacı'nın da favori oyunlarından. (Aldığı oy: 1)

Boggle
Nurgül Yeşilçay'ın 'tek geçtiği' oyun kelime oyunlarını sevenler için ideal. Boggle, 'Kelime Oyunu' özel bir düzenekteki 16 harf zarıyla oynanıyor. Oyunun sloganı zaten her şeyi anlatıyor: Harf zarlarını karıştırın, rakiplerinizin göremediği kelimeleri bulun... Puanları kapın! (Aldığı oy: 1)

Kızma Birader

En klasik oyunlardan. Mızıkçıların asla oynayamadığı belki de yegane oyun. 'Kızmadan' oynanması gereken ama asıl amacın tabii birbirini kızdırarak eğlenmek olan oyunda oyuncular bir hamlede birbirlerini oyunun başlangıcına döndürebiliyorlar. Bu oyun, Gani Müjde'nin favorilerinden. (Aldığı oy: 1)

Risk

'Savaş başlasın, dünyanın hâkimi belli olsun!' oyunun sloganı. Stratejiye oyunlarının en bilinenlerinden. Risk, kararlılığına, zekâsına ve 'zarına' güvenenler için eğlenceli bir oyun. Risk, Akıl Oyunları dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çalapkulu'nun favori oyunlarından. (Aldığı oy: 1)
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Rüya Pamuk ve Frances Bean Cobain
 Hepsinin hayattaki yeri ayrı
 'Solgun düşen çiçekler'in sergisi
 Orhan Pamuk'un portresini kim alacak?
 'İnanmadığım projede meleği bile oynamam'
 Lezzet durağı
 Sinema
 dvd ekranı
 Dans mekânlarının Kare As'ı
 Cengiz Han İstanbul'da
 Minik bebek geri geliyor!
 Partiden dışarı atılan sanatçı ve küratör kim?
 Rengârenk heykeller
 Cesaret et, hayal et ve keşfet
 Bieanalin Türkiye Pavyonu'nun komiseri kim?
 Kralların mezesi İstanbul'da
 Haftanın filmleri
 Antrepo'da sanat fuarı
 Ömer Koç'un muhteşem koleksiyonu
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
Blair son dakikada Kıbrıs atağına kalktı
Blair son dakikada Kıbrıs atağına kalktı
Bugün Türkiye'ye gelecek olan İngiltere Başbakanı Tony Blair, Kıbrıs...
Türkiye için referandum
Türkiye için referandum
AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, İtalyan La Stampa...
Bakan Pepe: Bu tehditler bana sökmez
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, orman yağmasıyla ilgili tutumundan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.