kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Taze baklalı enginar
Enginar, bakla ve soğanı harmanlayıp, kalın dipli yayvan bir tencereye yerleştirin. Un ve limon suyunu karıştırın, karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş su, kesme şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip, sebzelerin üzerine gezdirin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın, kapağı kapalı olarak enginarlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Üzerlerine dereotu serperek ılık servis yapın.

Malzemeler
*
3 adet enginar (temizlenmiş, 4'e bölünmüş)
* 250 gr. taze bakla (kenarları temizlenmiş)
* 5 sap taze soğan (iri doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı un
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 su bardağı su
* 3 adet kesme şeker
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 85 ml. zeytinyağı
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)

Peynir helvası
Margarini tencereye alıp, eritin. Unu yavaş yavaş ekleyin. Un sararıncaya kadar kavurun. Didilmiş dil peynirini, unu karıştırmaya devam ederek tencereye alın. Peynirler eriyene dek devamlı karıştırın. Daha sonra üzerine şekeri dökün. 1 kahve fincanı su ilave edip, hepsini karıştırın. Peynir kendi yağını verene kadar karıştırmaya devam edin. Servis tabağına alıp, yayın. Dilerseniz üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapın.

Malzemeler
*
1 paket margarin
* 1.5 su bardağı un
* 1 paket tuzsuz dil peyniri
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 kahve fincanı su

Patatesli hindi budu
4çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, pul kırmızıbiber, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, etin her tarafını bulayın. Fırın torbasına unu koyun ve torbanın her tarafını unlayıp, fazla unları silkeleyin. Eti fırın torbasına yerleştirin, keskin bir bıçak ucuyla torbanın üzerinden bir iki delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Kalan yağa patatesi ilave edin, orta ateşte karıştırarak patatesler hafif kızarıncaya kadar pişirin. Patateslerin üzerine eti çıkarın ve mevsim sebzeleriyle beraber servis yapın.

Malzemeler
*
1 paket hindi but
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 tatlı kaşığı un
* 4 adet orta boy patates (rendelenmiş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Peynirli lavaş   / 10-12-2006
 Sevgi halkası   / 08-12-2006
 Pırasalı börek   / 07-12-2006
 Peynirli mini burger   / 06-12-2006
 Şiş börek   / 05-12-2006
 Sebzeli pilav   / 04-12-2006
 Saray burma   / 02-12-2006
 Sarığı burma   / 01-12-2006
 Limonlu peynirli kek   / 30-11-2006
 Lezzet güneşi   / 29-11-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Düşmeyen taç isteriz!
Allah rızası için biri şu kızları...
ÖZAY ŞENDİR
1 Ocak'lar ayrılık günlerine benzer
Süslenen vitrinler,...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Taze...
40'lık gençlere gözlüğü attıran yeni ameliyatlar
40'lık gençlere gözlüğü attıran yeni ameliyatlar
Tıp dünyasının 'anti-aging' operasyonları dediği yeni teknikler yakın...
Meme kanseri belirti verir
Meme kanseri belirti verir
Gelişmiş ülkelerde kadın ölümlerine neden olan hastalıklarda ilk...
Her Türk kızının içinde biraz 'Asuman'lık vardır
Her Türk kızının içinde biraz 'Asuman'lık vardır
Bir Demet Tiyatro'nun Asuman'ı Deniz Özerman "Asuman, Mükremin'i...
Bentley'i Abacı aldı!
Bentley'i Abacı aldı!
Antik A.Ş.'nin sahibi Turgay Artam, merhum Doğan Gönül'ün yıllar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.