Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Taze baklalı enginar Enginar, bakla ve soğanı harmanlayıp, kalın dipli yayvan bir tencereye yerleştirin. Un ve limon suyunu karıştırın, karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş su, kesme şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip, sebzelerin üzerine gezdirin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın, kapağı kapalı olarak enginarlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Üzerlerine dereotu serperek ılık servis yapın.
Malzemeler * 3 adet enginar (temizlenmiş, 4'e bölünmüş) * 250 gr. taze bakla (kenarları temizlenmiş) * 5 sap taze soğan (iri doğranmış) * 1 tatlı kaşığı un * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 su bardağı su * 3 adet kesme şeker * Tuz (arzu edilen miktarda) * 85 ml. zeytinyağı * 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
Peynir helvası Margarini tencereye alıp, eritin. Unu yavaş yavaş ekleyin. Un sararıncaya kadar kavurun. Didilmiş dil peynirini, unu karıştırmaya devam ederek tencereye alın. Peynirler eriyene dek devamlı karıştırın. Daha sonra üzerine şekeri dökün. 1 kahve fincanı su ilave edip, hepsini karıştırın. Peynir kendi yağını verene kadar karıştırmaya devam edin. Servis tabağına alıp, yayın. Dilerseniz üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapın.
Malzemeler * 1 paket margarin * 1.5 su bardağı un * 1 paket tuzsuz dil peyniri * 1 su bardağı tozşeker * 1 kahve fincanı su
Patatesli hindi budu 4çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, pul kırmızıbiber, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, etin her tarafını bulayın. Fırın torbasına unu koyun ve torbanın her tarafını unlayıp, fazla unları silkeleyin. Eti fırın torbasına yerleştirin, keskin bir bıçak ucuyla torbanın üzerinden bir iki delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Kalan yağa patatesi ilave edin, orta ateşte karıştırarak patatesler hafif kızarıncaya kadar pişirin. Patateslerin üzerine eti çıkarın ve mevsim sebzeleriyle beraber servis yapın.
Malzemeler * 1 paket hindi but * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çay kaşığı kekik * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 tatlı kaşığı un * 4 adet orta boy patates (rendelenmiş)
|