kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Her Türk kızının içinde biraz 'Asuman'lık vardır
Her Türk kızının içinde biraz 'Asuman'lık vardır

Bir Demet Tiyatro'nun Asuman'ı Deniz Özerman "Asuman, Mükremin'i sevdikten sonra gönlü başka birine kaymadı. Türk kadını aldatıldıktan sonra bile sabırla bekler" diyor '.

atv ile ekranlara dönen "Bir Demet Tiyatro"da, Mükremin Çıtır'ın sevgilisi Asuman rolü ile adını duyuran Deniz Özermen, iş ve özel hayatı hakkında samimi açıklamalar yaptı. İşte Demet Akbağ'ın 'sihirli cücem' dediği Özermen ile özel bir röportaj...

* TV izleyicileri sizi 'Asuman' rolüyle tanıyıp sevdi. Peki tiyatroya başlamanız nasıl oldu?
Ferhan Şensoy Nöbetçi Tiyatro'da başladım sanat hayatıma. Ama ilk profesyonelliğim Ses Tiyatrosu'nda, 'İstanbul'u Satıyorum' oyunu ile oldu. Sonra 1995 yılında 'Otogargara', arkasından 'Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?' ve 'Bana Birşeyhler Oluyor' projeleri geldi. 14 yıllık sanat hayatımın içinde toplam dört oyun var ama hepsi üç yıl sürdü.

SABIRLI,
SAF, ANAÇ KADIN

* Bir Demet Tiyatro'nun ilk iki bölümde anladık ki Asuman hâlâ Mükremin'i unutamamış. Sizin Asuman'a benzer yanlarınız var mı?
Tabii ki var. Ben de bir Türk kızıyım ve bütün genç kızların içinde bir Asumanlık var. Asuman'ın sabırlı, saf, anaç, sevdiği erkeği beklemesini bilen tarafları Türk kadınlarının hepsinde var. Zaman içinde kadınlar sertleşiyor ama genç kızlık dönemlerinde o saflık mutlaka oluyor. Türk kadını, sevdiği zaman sonuna kadar o insanı kalbinde taşıyor, karşısındaki insanın sevgisinin bittiğini bile bile... Bizim kadınımız aldatıldıktan sonra bile sabırla bekler. Asuman da Mükremin'i sevdikten sonra gönlü başka bir sevgiye kaymadı.

* Yılmaz Erdoğan ile tanışmanız ve BKM kadrosuna geçmeniz nasıl oldu?
Biz küçüklükten tanışıyoruz... Tanıştığımızda ben 17 yaşındaydım, Nöbetçi Tiyatro'da kurslara gidiyorduk. Aradan yıllar geçti. Ben bir reklam ajansında çalışıyordum. Demet Akbağ'ın reklam filmini çekiyorduk, Akbağ bir televizyon projeleri olduğundan bahsetti. İşin başında kendisinin olduğunu ve Yılmaz Erdoğan'ın yazdığını söyledi. Beni yıllar sonra Yılmaz'a buluşturan Demet Akbağ'dır. Beni çok sever, bana 'Sihirli Cücem' der.

* Daha çok reklam filmlerinde ve tiyatro oyunlarında yer alıyorsunuz. Dizi oyunculuğu meslek yaşamınızıda ne kadar var?
Ben televizyonu ve kamerayı seviyorum, kendimi kameranın önünde rahat hissediyorum. Çocuk programı, tatil programı da sundum. Kamera ile aramda duysusal bir ilişki var. Dizi film konusuna gelirsek, bana yakışan bir rol olursa oynarım tabii ki... Şu bir gerçek ki, ekonomik olarak televizyona ihtiyacımız var.

* Oyuncular geniş kitlelere dizilerde oynayarak daha çabuk ulaşıyor. Tiyatro kökenli biri olarak bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durum sebebi ile insanların tek sosyal eğlencesi artık maalesef televizyon oldu. Ancak diziler birçok kişiye ekmek kapısı oldu, bu yüzden televizyon dizilerinin devamını diliyorum. Sadece, reyting olayına karşıyım. Keşke bütün diziler seyredilse, hiçbiri yayından kalkmasa, hepimiz ekonomik olarak televizyonda rahatlayıp, bol bol tiyatro yapma özgürlüğüne kavuşsak.

GÜZELLİK ÖNEMLİ DEĞİL

* Oyunculukta kariyer için fiziki güzellik ne kadar önemli sizce?
Hiç önemli değil. Oyuncu kendini güzelleştirmeyi bilen insandır. İşinde yeteneğini, duygusunu, iş aşkını oynadığı role kattıkça oyuncu güzelleşir. Aşkla yapılan iştir sanat. Her şeyden önce çok seveceksin, sonrasında güzellikler ortaya çıkacaktır zaten.

* Özel hayatınızdan da bahsedecek olursak, Asuman'ın Mükremin'i var, ya sizin sevgiliniz var mı?
Hayır, yok. Şu an özel hayatımı da iş yaşamım oluşturuyor. Ama tiyatro aşkımın üzerine biri çıkarsa, evlenip çocuk doğuracağım.

Esra ÇELİKER/MAGAZİN SERVİSİ

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Benimle ilgisi yok Demet'in tanıdığı!
 Her Türk kızının içinde biraz 'Asuman'lık vardır
 Bentley'i Abacı aldı!
 'Derin' mesaj!
 Sosyete arınıyor!
 Açılışta Fransız rüzgarı esecek
 Susar'ı kaybettik
 Amerika'ya çağırdı...
 Stent takıldı sıra yüzük takmakta!
 Korseye ihtiyaç duymam
 Lazca caz yapıyor
Halk ne diyor?
Halk ne diyor?
Vakıfbank ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşmasıyla, metro,...
1 milyon YTL'lik dava anlaşmayla sonuçlandı
1 milyon YTL'lik dava anlaşmayla sonuçlandı
Hülya Avşar'ın eski kocası ve işadamı Kaya Çilingiroğlu'nun kendisine...
Sanat Güneşi anılıyor
Türk sanat müziğinin büyük sesi, ''Sanat Güneşi'' olarak anılan Zeki...
Gözleri yeni dev proje için çalışıyor
Çalışan Türk kadınının sembol ismi olan Koç Holding İdare Meclisi...
Haçsız sefer
Papa 16'ncı Benedict, Türkiye'ye ayak basarken ve Anıtkabir'e...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.