kapat
   
10 Aralık 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AVUKAT TETİKİN EVİNE BASKIN... 28 Kasımda yapılan operasyonda El Kaideci avukat Murat Tetik İzmirdeki evinde yakalandı.
Bu haberi dinle
El Kaideci avukatın evinde disket bombası çıktı
İşbirlikçi Çıtaz'ı ABD 2002'de ihbar etmiş

'El disket' bombası

Kendisini El Kaide'nin Türkiye komutanı olarak tanıtan avukat Murat Tetik'in de aralarında bulunduğu 10 kişi yakalandı. 25 yaşındaki Tetik'in evinde bulunan diskette bomba olduğu ortaya çıktı. Disketin, bilgisayarda çalıştırılması durumunda düzeneğin harekete geçerek bombanın patlayacağı belirlendi. Evde ayrıca TÜPRAŞ'ın krokileri bulundu. Polis, Tetik'i internette oluşturduğu siteleri araştırarak yakaladı.

El Kaideci avukatın evinde disket bombası çıktı

Papa'nın geleceği gün kendisini "El Kaide'nin Türkiye komutanı" olarak tanıtan avukatla birlikte 10 kişi yakalandı. Avukat Murat Tetik'in disket bombasıyla tuzak kurduğu da belirlendi. diskete yerleştirilen bomba, bilgisayara sürülünce patlayarak cihazı kullanılamaz hale getiriyor.

Papa 16'ncı Benedict'in Türkiye'ye geleceği gün, 28 Kasım'da terör örgütü El-Kaide'ye yönelik İstanbul, İzmir ve Ankara'da eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, internet ortamında röportaj vererek, kendisini El-Kaide'nin sözde "Türkiye Komutanı" olarak gösteren "Ömer Bin Abdulvedud" kod adlı kişinin Avukat Murat Tetik olduğunu belirledi. Avukat Tetik ve ekibi, diğer üyelerden bomba yapımında kullanılacak malzeme isterken yakalandı. Tetik'in, örgüt bilgilerinin yer aldığı bilgisayarını disket bombasıyla tuzakladığı da belirlendi.

İNTERNETTE YAZIŞMA
Emniyet, geçen yıl aşırı dinci yayın yapan bir derginin İnternet sitesinde yayınlanan röportajda kendisini "Ömer bin Abdulvedud" kod adıyla El-Kaide'nin "Türkiye Komutanı" olarak tanıtan kişinin peşine düştü. Zanlının, İzmirli 25 yaşındaki avukat Murat Tetik olduğunu belirleyen Emniyet, durumu İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri de Murat Tetik'i takibe aldı. Polis önce Tetik'in örgüt adına İnternet'te 4 ayrı site kurarak, bu sitelerde örgütün önde gelen isimlerinin demeç ve görüşlerini yayınlandığını tespit etti. Bu arada Tetik, İzmir'de 30 yaşındaki elektrik teknisyeni Turgay Çıtaz ile bir güvenlik şirketinde çalışan 28 yaşındaki Ahmet Karaca'yla bağlantı turdu. Bu ikiSABAH UYARMIŞTI... Sabah, Papanın gelişinden üç gün önce 25 Kasımda suikast timi alarmını böyle duyurmuştu...kişinin de İBDA-C üyesi olduğunu belirleyen polis, zanlıların İstanbul ve Ankara'daki El-Kaide ve İBDA-C üyeleriyle İnternet üzerinden bağlantı kurduklarını tespit etti.

TÜPRAŞ'IN KROKİLERİ
Bu arada SABAH'ın da gündeme getirdiği Papa'ya suikast yapılacağı iddiaları da ortaya atılınca polis ülke çapında alarma geçti. Takip sürerken, Tetik, örgütün İstanbul'daki üyeleriyle İnternet üzerinden yaptığı yazışmada, "bomba yapımında kullanılacak malzeme" bulunmasını istedi. Harekete geçen polis, 28 Kasım'da Papa'nın Türkiye'ye gelmesine saatler kala İzmir, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon yaptı. İzmir'de Tetik, Turgay Çıtaz ve Ahmet Karaca gözaltına alınırken İstanbul'da 6, Ankara'da da 1 kişi yakalandı. İstanbul'daki operasyonda zanlıların evinde patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, Tetik'in evinde de Aliağa'daki TÜPRAŞ rafinerisinin krokileri bulundu. Tetik'in bilgisayarının disket yuvasının üzerinde bırakılmış bir disket bulan polis, şüphelenerek kullanmadan önce incelenmesi için laboratuara gönderdi. Boş olan disketin ortasındaki metal bölümün altına patlayıcı yerleştirildiği ve bilgisayara sürülmesi halinde bu bölümün üzerinde oluşacak baskıyla patlayarak bilgisayarı kullanılamaz hale getirecek şekilde düzenlendiği belirlendi. Önce serbest bırakılan 10 zanlı, daha sonra savcının itirazıyla tutuklandı.

Fatih ŞENDİL - Neşet DİŞKAYA / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yine mayın: 1 şehit
 Bugün büyük gün...
 Çiçek'in Uzan seferi
 Şiddeti öven sahte hadisler kalkacak
 İran'da ikinci kez hac yasaklandı
 Öcalan aile içi şiddete karşı!
 Bayrağa müdahaleye DTP'lilerden sert tepki
 Bakanların katılacağı açılışı asker iptal etti
 Avrupa ile pasaport uzatma turizmi
YILMAZ ÖZDİL
Tek kişilik demokrasi...
Büyükanıt, Saygun...
Biri...
ERGUN BABAHAN
Uğur Kaymaz'ın kitabı ve davası
Türkiye'de ilginç bir...
MEHMET BARLAS
"Devletin resmi görüşü" ile siyaset karşı karşıya...
UMUR TALU
Sizde var mı?
Bilen, bilir; taktım mı, takıyorum.
FATİH ALTAYLI
Seçim sürecine erken girildi
Seçim sürecine erken...
ERDAL ŞAFAK
Çöküşten dirilişe
Türkiye şu sıralar AB...
'Müslüman gelin alırım'
İngiltere Başbakanı, peçe tartışmaları yüzünden giderek gerilen...
'First Man' olmayacağım
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimini Segolene kazanırsa, eşi de First...
Umut 2. yarıya
Umut 2. yarıya
Sezona iddialı başlayıp ligin ilk yarısını liderin 8 puan gerisinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu