kapat
   
08 Aralık 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mektuplu muhalefet
Bu haberi dinle
Mektuplu muhalefet

Siyasette "mektuplu muhalefet" dönemini başlatan eski milletvekili ve Bakanlardan Sadi Somuncuoğlu'nun bu geleneğini AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez devam ettiriyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı istifaya çağıran mektubuyla gündeme gelen Turhan Çömez, başta Başbakan olmak üzere neredeyse kabinenin tamamına, "açık mektup" yazarak Hükümetin icraatlarını eleştirdi. Çömez'in çıkışları partisi içinde, "muhalefet gibi çalışıyor" şeklinde yorumlanıyor.

Hükümete ve partisine yönelik eleştirilerine devam eden Çömez, eleştirilerini mektupla sınırlamıyor. Çömez, başbakan ve bakanlara verdiği soru önergeleriyle CHP'lileri de geride bırakıyor.

ÇÖMEZ'DEN
MEKTUP VAR


AKP'de "mektupla muhalefet" dönemini başlatan Turhan Çömez, Başbakandan, bakanlara, milletvekillerinden Meclis Başkanı'na, sivil toplum örgütlerinden terörün ele başı Apo'ya kadar yazdığı mektuplarla gündemdeki yerini koruyor. Çömez'in bu tavrı AKP'li vekiller arasında da espri konusu oldu. Meclis'te Halkla İlişkiler binasındaki odalarına giden vekiller, görevlilere "Turhan Bey'den mektup" var mı ? diye kendi aralarında espri yapıyorlar.

Çömez, bugüne kadar Başbakan Erdoğan'a, "İyi Düşün", "Apo", "Emeklilerin hali ne olacak", "Apartman-kilise evleri korkutuyor" başlıklı mektuplarında çoğunlukla hükümeti eleştirmeye yönelik konularla ön plana çıktı.

Çömez, Başbakan'a yazdığı "Apo" mektubunda, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Terörist başının, örgüt stratejilerini avukatları aracılığı ile yandaşlarına deklare ettiğini ifade eden Çömez, bu faaliyetlerin durdurulmasını istedi.

Çömez'in, "İyi Düşün" mektubunda ise, Lübnan'a asker gönderilmesine karşı çıkmasını anlatan ifadeleri yer aldı. Çömez, "İyi düşünün. Bu karar iç politik dengeleri değiştirebilir" çağrısında bulunmuştu. İstanbul'da, "Apartman-kilise" evlerinin kurulmasından duyduğu endişeyi dile getiren mektubu bir anlamda AKP'nin atadığı bürokratları eleştiriyordu.

Ekonominin gidişatından duyduğu endişeleri anlatan mektubu ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i kızdırdığı belirtilirken, Şener'in Çömez'i arayarak, "bu tür endişeleri önce benimle paylaşmanı beklerdim" şeklinde sitem ettiği gelen haberler arasında.

UNAKITAN MEKTUBU KÜSTÜRDÜ, ALİ DİBO KIZDIRDI

Turhan Çömez'in, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı istifaya çağıran mektubunun ise bakan ve Çömez arasında kırgınlığa yol açtığı ve o günden beri Unakıtan'la Çömez'in küs olduğu söyleniyor.

Çömez, partisinin MDK Başkanı Hakkı Köylü'ye yolsuzluklar için mektup göndermiş, "Bugünlerde doğruyla yanlış, iyiyle kötü, güzelle çirkin, varlıkla yokluk birbirine karıştı. Siz, lütfen hakkı teslim edin, hata yapmayın" dedi. Çömez, mektubunda, yolsuzluğun bir insanlık suçu, insanlık tarihi kadar eski bir sorun ve daha çok geri kalmış toplumların sorunu olduğunu belirtmesi üzerine Hakkı Köylü'yü kızdırdığı hatta Köylü'nün Çömez'i Başbakan'a şikayet ederek, disiplin kurulunun artık devreye girmesini önerdiği söyleniyor,Turhan Çömez, Filistin konusunda Meclis Başkanı Bülent Arınç'a geçtiğimiz aylarda bir mektup yazmıştı.

MUHALEFT GİBİ

Partisine yönelik çıkışları ile gündeme gelen Çömez, verdiği soru önergeleriyle de CHP'lileri geride bırakıyor. Bugüne kadar toplam 81 yazılı soru önergesi veren Turhan Çömez, en son Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e 10 soru sordu. "CHP'lilerin ekmeğine yağ sürüyorsun" uyarılarıyla karşı karşıya gelen Çömez, CHP'lilerin de Çömez'in mektupları ve çıkışlarından yararlandıkları kaydediliyor.

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan Bush ile görüştü
 Talat: Öneriden haberimiz vardı
 Türkiye'nin önerisi yeterli değil
 Erdoğan'dan seyahat rekoru!
 CHP'de Kıbrıs hareketliliği
 Evlenme vaadinde bile bulunmuyorlar!
 Son dakika golü Rumları şaşırttı
 Muhalefet öneriye tepkili
 Talat: Yeni öneriyi destekliyoruz
 Papadopulos: Öneriler yeni degil
 Kabine üyeleri yeni açılımdan habersizdi
 Dış tepkiler olumlu
 "Köşk'e veda" buluşmaları
 ABD'den AB desteği
 Fenerbahçe'yi maça davet etti
 Bakan Pepe: Acaristanbul'un takipçisiyiz neticesini alacağız
 AİHM'den KKTC'deki komisyona onay
 Cumhurbaşkanı'ndan yine TRT vetosu
 Danıştay'dan MEB'in itirazına ret
MUHARREM SARIKAYA
Stegniy: Hollywood senaryoları bitmeli
İlk...
YAVUZ DONAT
Tankların geçtiği cadde daraltıldı
Çeşitli kuruluşlar...
Ortalık savaş alanına döndü
Yasadışı DHKC örgütüne yönelik operasyonlar sırasında Gazi Mahallesi,...
Başı vücudundan ayrılan çocuk 2 ayda iyileşti
Yarış pistindeki kazada, kafatası iskeletinden ayrılan 12 yaşındaki...
Babam 'Nobel alacaksın' demişti
Babam 'Nobel alacaksın' demişti
Orhan Pamuk, "Babamın Bavulu" başlıklı Nobel konuşmasını babasına...
Uzaktan kumandalı bomba helikopteri düşürdü
Uzaktan kumandalı bomba helikopteri düşürdü
Operasyon için araziye asker indiren askeri helikopter, uzaktan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu