kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Auto Show'un Kare As'ı
Auto Show'un Kare As'ı
Top 10

Auto Show'un Kare As'ı

12 Kasım'da sona eren Uluslararası İstanbul Auto Show 2006'ya yüzlerce marka katıldı. Ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarı'ndan sonra İstanbul'da sergilenen birçok otomobil, meraklılarının ilgisine sunuldu. Otomobillerin çoğu önümüzdeki yıl satışa sunulacak
Audi R8
Fatih Altaylı, Ufuk Sandık, Halit Bolkan, Rahşan Gülşan, Ayşe Şule Bilgiç ve Volkan Işık'ın Auto Show 2006'da en çok beğendikleri otomobillerden biri olan Audi R8, Audi AG'nin yeni spor otomobili. Otomobil, Paris Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilen dünya lansmanının ardından 2006 İstanbul Autoshow'da yerini aldı. Audi R8 için Ayşe Şule Bilgiç'in yorumu şöyle: "Sıradışı tasarımına rağmen hatlarındaki keskinlik, saldırganlık çok çekici." (Aldığı oy: 7)

Alfa Romeo 8C Competizione

İtalyan efsanesi Alfa Romeo'nun 8C Competizione'si sadece 500 adet üretilecek. Competizione, Fatih Altaylı, Ufuk Sandık, Ahmet Çelik, Halit Bolkan, Rahşan Gülşan ve Volkan Işık'ın favorilerinden. Halit Bolkan, "Âşık olunacak bir otomobil. Kaputunun altında gizlediği Maserati motoruyla gelecekte de çok değerli bir otomobil olacak," diyor. Rahşan Gülşan ise "Bir firmanın sportif geçmişiyle olan bağlantısı bu kadar güzel modernize edilebilir," diyerek beğenisini ifade ediyor. (Aldığı oy: 7)

Bentley Continental
Halit Bolkan'ın, "İngiliz asaletinin ve cabrio geleneğinin en taze ve lüks temsilcisi. Çok güzel bir tasarım, güçlü bir motor, muhteşem bir iç mekân. Başka bir dünya..." olarak nitelendirdiği Bentley Continental'ın iç tasarım özellikleri de oldukça geliştirilmiş. Nisan 2006'da New York Otomobil Fuarı'nda uluslararası resmi gösterimi gerçekleştirilen Continental GTC, Fatih Altaylı ve Ufuk Sandık'ın da favorilerinden. (Aldığı oy: 3)

Fiat Linea

Fiat tarafından Türkiye'de üretilen Fiat Linea ilk kez Auto Show 2006'da tanıtıldı. Bu özelliğiyle de beğeni toplayan otomobil, Halit Bolkan'ın fuarda en çok beğendiği otomobillerden: Bolkan'ın, "Dünyada ilk kez İstanbul'da tanıtılmış olmasının yanı sıra Türk mühendislerinin de önemli oranda katkıda bulunduğu, Fiat'ın ürün gamında özellikle Türkiye gibi ülkelerdeki boşluğu dolduracak olan model," yormunu yaptığı Fiat Linea, Volkan Işık'ın da Auto Show 2006'daki favori otomobillerinden... (Aldığı oy: 2)

Ferrari F599 GTB
Auto Show 2006'da en çok ilgi gören stantlardan biri Ferrari'ninkiydi. Lüks otomobil denilince akla gelen ilk isimlerden olan Ferrari, 12 silindirli 620 beygir gücünde. Fiyatı 4100 bin avro olan otomobil, fuarda Cengiz Artam ve Emre Ergani'nin favorilerinden. (Aldığı oy: 2)

Chevrolet Captiva
Captiva, Chevrolet'nin Avrupa serisindeki ilk dizel araç. Chevrolet'nin papyon amblemi, saydam camlı büyük farlar, bal peteği stilindeki hava girişleri ve ön çamurluktaki hava giriş delikleri ile yuvarlak sis lambaları dikkatleri çekiyor. Captiva, Fatih Altaylı'nın Auto Show'da en çok beğendiği modellerden. (Aldığı oy: 1)

Volkswagen Iroc

VW Iroc, dört koltuklu, aerodinamik tasarımlı ve atak turbo motorlara sahip. 1,400 mm yüksekliğinde, 4,240 mm uzunluğunda ve 1,800 mm genişliğinde olan otomobilin jantları özel üretim, hafif alaşım ve 19 inç boyutlarında. Ufuk Sandık'ın Auto Show 2006'daki kare as'ında yer alıyor.(Aldığı oy: 1)

Peugeot 908 RC

Auto Haber Yayın Direktörü Ahmet Çelik'in Auto Show 2006'daki favorilerinden olan Peugeot 908 RC, kısa bir süre önce Paris Otomobil Fuarı'nda sergilendi. Otomobil, "Peugeot'nun dinamizm, estetik ve yenilikçilik gibi marka değerlerinin en iyi yanlarını yansıtıyor" ifadesiyle tanıtılıyor. (Aldığı oy: 1)

Mitsubishi Lancer Evolution IX

Önümüzdeki yılın mart ayında satışa sunulacak Mitsubishi Lancer Evolution IX, hız tutkunlarının ilgisini çeken otomobillerden. Volkan Işık'ın favorilerinden olan otomobil, geniş hacmi, motoru, farklı tasarımı ve güvenli sürüşü ile iddialı. (Aldığı oy: 1)

Porche 911 Targa 4S
911 Targa, aralık ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. Yeni 911 Targa, aslında 911 Carrera 4 ve 4S modellerinin tavan konsepti açısından versiyonu. Alternatifli olarak sportif vites ve otomatik şanzımanı mevcut. 4S modeli, Mustafa Sandal'ın Auto Show 2006'da en çok beğendiği otomobillerden. (Aldığı oy: 1)
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Dans mekânlarının Kare As'ı
 Cengiz Han İstanbul'da
 Minik bebek geri geliyor!
 Partiden dışarı atılan sanatçı ve küratör kim?
 Rengârenk heykeller
 Cesaret et, hayal et ve keşfet
 Bieanalin Türkiye Pavyonu'nun komiseri kim?
 Kralların mezesi İstanbul'da
 Haftanın filmleri
 Antrepo'da sanat fuarı
 Ömer Koç'un muhteşem koleksiyonu
 Livaneli şarkısına çocukça yorum
 Nâzım Hikmet Vakfı yararına sergi
 Tarlabaşı'nın öteki yüzü
 Oyun âlemi değişiyor
 Bu kez tuvale türban karıştı
 Sanatçısına iki katını ödeyen galeri hangisi?
 Sihirli dünyadan davet var
 Tayt tamam da füzo hakikaten bozar
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
MEHMET TEZ
Yeni Takva'lara ihtiyacımız var
Takva, tarikatların iç...
Babam 'Nobel alacaksın' demişti
Babam 'Nobel alacaksın' demişti
Orhan Pamuk, "Babamın Bavulu" başlıklı Nobel konuşmasını babasına...
Mezarlık görevlileri için psikolojik destek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü ölü...
Fenerbahçe'yi maça davet etti
Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Esad, Erdoğan'a, yeni yaptırdıkları 75...
Bakan Pepe: Acaristanbul'un takipçisiyiz neticesini alacağız
Acaristanbul'da yapılan uygulamaları 'cinayet' olarak nitelendiren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.