kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sinan Ozedincik @ SABAH
 

Uludağ bu kış canlanıyor

Adı Bizans döneminde Keşiş Dağı'ydı, Osmanlı döneminde Derviş Dağı. Cumhuriyet döneminden beri ise Dr. Şevki Uludağ'ın isteğiyle adı Uludağ... Aynı zamanda Yunan mitolojisinde Ajax ile yaptığı kavgada yenilen Odysseus'un duyduğu utanç yüzünden saklandığı mekan olan Uludağ, bu hafta sezonu açıyor... Geçen akşam İzzet Çapa ile görüştüğümde, "Bu sene bombam var. Uludağ'da Saint Bernard'ı açıyorum" deyince içimden "Nerede o 10 yıl önceki Uludağ sezonları?" dedim.

Eski tadına dönüyor
Gerek pistleri, gerek kar miktarı bakımından Türkiye'deki diğer kayak merkezlerinin oldukça gerisinde kalsa da büyük şehirlere yakınlığı ve gece hayatı yüzünden hepsinden daha fazla insanın geldiği bir yerdi. Uludağ Karadam Festivali de eskiden pek popülerdi. Kaldığınız otelin lobisi son derece önemliydi. Örneğin; Grand Yazıcı'nın lobisi ne kadar sakinse, Alkoçlar'ınki o kadar renkli ve eğlenceliydi. Geceleri eğlenmek istediğinizde gidebileceğiniz bir sürü mekan vardı. Potansiyel olarak yemek, içmek ve eğlenilecek mekanların olması, kayak merkezi olması özelliğinin önüne geçmişti. Yılbaşı tatillerinde gençlerin değişmez adresiydi... Ancak zaman içinde işler tersine döndü."Tesisler eski, fiyatlar çok yüksek, pistler az" gibi şikayetler dile getirildi ve Uludağ'da sezonlar eski bereketini kaybetti. Ve bu sükûnet dönemini aşmak için ilk kez geçen yıl bir kıpırdanma başladı. Bu yıl ise Uludağ eski popülaritesine kavuşmak için kolları sıvamış, misafirlerini bekliyor. Özellikle dağdaki yeni kısımda yapılan pist ve oteller muhteşem. Uludağ'a Ali Ağaoğlu'nun yaptığı katkıyı da unutmamak gerek. Öyle ki, pistlerdeki teleskileri kabinli ve ısıtmalı yapmış, yeni teknolojiyle 17 dakikalık yolu 4 dakikaya indirmiş. Bu uygulamaya Avrupa'da bile ender rastlanıyor. İşte tam o teleskilerin istasyon noktasında, eski Mandıra'nın yeri (Burada eskiden her kış İbrahim Tatlıses sucuk ekmek partisi verirdi) artık Saint Bernard... Ali Ağaoğlu, burayı mükemmel bir tesis haline getirip, işletmesini İzzet Çapa'ya verdi.

VE SAINT BERNARD...
Saint Bernard kafe-kulüp şeklinde çalışacak. Cumartesipazar günleri happy hour'lar yapılacak. Ayrıca cumartesi akşamları Cahide Variete'nin şov ve animasyon ekibi, burada Cahide geceleri düzenleyecek. Uludağ Ağaoğlu Otel ile Saint Bernard'a gondol tarzı teleferikler ile servis konulacak. Akşamları hanımlar topuklu ayakkabıları ile otelden çıkıp, çok rahat Saint Bernard'a ulaşabilecekler. "Ben çıldırdım galiba" diyen Ali Ağaoğlu, burada bir de kapının önündeki şezlongların üzerine battaniye koyacak. Tıpkı Courchavel'deki gibi... İnsanlar isterse dışarıda da keyif yapabilecek. Mekanın kapısının önünde iki Saint Bernard köpeği duracak, boyunlarında da fıçı ile kanyak olacak. Bu arada mekan 12 Aralık'ta açılacak, yılbaşında ise sürprizlerle dolu müthiş bir parti var. Peki İzzet Çapa, İstanbul'da açmayı planladığı üçüncü mekana ve buraya nasıl yetişecek? Ali Ağaoğlu sorunu, Çapa'ya helikopter tahsisi ile çözmüş. İyi uçuşlar İzzet Bey!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Antonio Ricci   / 30-11-2006
 Sosyetede meyhane dönemi başlıyor   / 23-11-2006
 Üç büyük imparatorluğun lezzetleri   / 09-11-2006
 Kebabın mabedi   / 19-10-2006
 Bir Bebek klasiği   / 12-10-2006
 'Benim evim, senin evin'   / 05-10-2006
 Bu kış İstanbul'da neler olacak?   / 28-09-2006
 Herkes orada... Orası Midpoint   / 21-09-2006
 Ailede herkese eğlence; Vöpen   / 14-09-2006
 The Sofa...   / 07-09-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Erkeğin şarjı üzerine
"...İpek: Hadi hayatım bir daha...
ÖZAY ŞENDİR
P(kalp)Y eşittir haber!
Önümde cam üzerine sprey boyayla...
SİNAN ÖZEDİNCİK
Uludağ bu kış canlanıyor
Adı Bizans döneminde Keşiş...
AYŞE TÜTER
Pırasalı börek
Tereyağının yarısını ısıtıp, pırasa ve...
Çamaşır suyu içen çocuğa botoksla yemek borusu
Çamaşır suyu içen çocuğa botoksla yemek borusu
Kadınları gençleştirmek için kullanılan botoks, bu kez afacan...
Kronik yorgunluğa vitamin takviyesi
Kronik yorgunluğa vitamin takviyesi
Hızlı yaşamın beraberinde getirdiği kronik yorgunluğu vitamin...
'Cenneti Beklerken'in hapishane galası
'Cenneti Beklerken'in hapishane galası
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın sponsor olduğu 'Cenneti...
Hem kıyafet alıyor hem de satıyorlar
Hem kıyafet alıyor hem de satıyorlar
Son günlerde moda olan 'ikinci el kıyafet' tutkunlarından biri de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.