kapat
   
07 Aralık 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Serdar Ali Celikler @ SABAH
 

O kaseti izledim

Habertürk'te, Şeref Tribünü Programı'nda yayınlanmayan kasette Cihan Oskay, iddiaları ortaya atmasının gerekçesini "Ben kullanılıp atılacak mendil değilim" diye açıklıyor.

Star TV'deki Telegol programına çıkıp "Aziz Yıldırım'ın talimatıyla 2001 yılında Samsun'a şike parası götürdüm" diyen Cihan Oskay, bu kez yayınlanmayan bir röportajıyla gündeme oturdu. Habertürk'te Şeref Tribünü programının yapımcısı Tuğrul Yenidoğan'ın Oskay ile yaptığı röportaj bandı, Habertürk yönetiminin isteği ile yayınlanmamıştı. Önceki gün Yenidoğan'ın ofisinde yayına verilecek kasetin büyük bir kısmını izledim. Röportaj geçtiğimiz cumartesi akşamı Oskay'ın Yenidoğan'ı aramasıyla gerçekleştirilmiş. Yenidoğan, Oskay'ı konakladığı yerden alıp ofisine getirmiş. 00:30 civarında başlayan röportaj 2.5 saat sürmüş. Yenidoğan, program için kendi VTR'leri dahil 52 dakikalık bir 'bant' hazırlamış. Oskay, Telegol'daki iddialarının üzerine yeni bir şey söylemiyor. "Biri çıksın Türk futbolu temizlensin denirdi işte o kişi benim" demeyi sürdürüyor. Yenidoğan da Oskay'a sorgulayıcı bir üslupla yaklaşıyor. İşte sorular ve cevapları:

KAYITLARI KENDİSİ YAPMIŞ

* Oskay, savcılıkta incelenen Telegol'deki ses kayıtlarını ağustosta kendisinin kaydettiğini açıklıyor: "Cep telefonumda hoparlörü açtım. Kızımın el kamerasıyla da sesi aldım. 4 kişinin kaydını aynı gün, 2 kişinin ses kaydını da ertesi gün yaptım."

*
Yenidoğan'ın peş peşe "Bu işin arkasında kim var? Ve Tahir Kıran'ı tanıyor musunuz?" sorularına Oskay, "Arkamda kimse yok. Kıran'ı hayatımda bir kere yemek kitabım için reklam istemeye gittiğim zaman gördüm" cevabını veriyor. Burada önemli bir detay var. Oskay, Kıran'ın kendisine reklam verebileceğini Bülent İşcen'den öğrenmiş. Hani şu Newcastle'da İlhan Ekşioğlu ve Rahmi Eyüboğlu ile tartışan 'Zorti' Bülent'ten. O tartışma sonrası Aziz Yıldırım Bülent İşcen'in yanında durunca iki yönetici istifa etmişti.

* Ahmet Çakar'a da benzer teklifle gidip gitmediğini sorulunca Oskay, Telegol'deki sözleriyle çelişiyor: "Çakar ile buluştuk ama onun anlattıklarından farklı konuştuk." Oysa Oskay, Telegol'de Çakar'ı yalnız karısının ameliyatında gördüğünü söylemişti.

* "STAR binasına minibüsle gitmeye siz mi karar verdiniz" sorusuna Oskay, "Hayır. O minibüse 10 metre öteden bindim. Programın mizanseniydi" yanıtını veriyor.

* Yenidoğan'ın "Telegol'den sonra başınıza bir şey geldi mi?" sorusunu Oskay ağlayarak "Kızım, Hollanda'da abimin evinde kalıyor. Programdan sonra abim, onu kapının önüne koymuş" diye yanıtlıyor.

* En can alıcı soru, "Bu açıklamalarınız dolayısıyla birinden para aldınız mı?" şeklinde. Oskay, batmak üzere olduğunu cebinde 5 parası olmadığını ifade ediyor.

* Yenidoğan, samsun- Fenerbahçe maçını izlediğini söylüyor ve Oskay'a, "Şike yapılan maçta 90+2'de gol olur mu?" diye soruyor. Oskay şu cevapla yetiniyor, "Biz o maçta ne istediysek oldu."

*
Yenidoğan, Oskay'ın Aziz Yıldırım ile zamanında iyi ilişkiler içinde olduğunu hatırlatıp, "O ilişki kopunca mı bu açıklamayı yaptınız?" diyor. Oskay, Aziz Yıldırım ile iyi ilişkileri olduğunu ancak bir süre sonra Yıldırım'ın "Beni bir daha cep telefonundan arama" diyerek telefonu yüzüne kapattığını iddia ediyor ve ekliyor: "Aziz Bey'le 2005'te Basketbol Federasyonu seçimlerinde Ankara'da yine karşılaştık. Turgay Demirel'in danışmanı gibi çalışıyordum. Aziz Bey de Demirel'i destekliyordu. Yine samimi olduk. Anladım ki Aziz Bey işi düşünce iyi davranıyor, işi bitince başından atmak istiyor. Oysa ben bir bit değilim. Kullanılıp atılacak kağıt mendil değilim." Kasette bu seçimler için Ankara'da bulunan Yıldırım ile Oskay'ın yan yana durdukları ve konuştukları görüntüler de var. Başkan Yıldırım basın toplantısında, "2002'den sonra Oskay'ı görüp görmediğimi hatırlamıyorum bile" demişti. Yenidoğan, "Bu görüntüleri isterlerse savcılığa veririm" diyor. Belki de Yenidoğan'ın kaseti de, Telegol'deki program kaseti de 'davranış bilimciler' tarafından izlenip bir kişilik portresi çıkarılabilir. Çünkü Telegol'deki Oskay ile Yenidoğan'ın röportajındaki Oskay'ın hali ve tavrı arasında geceyle gündüz arasındaki kadar fark var.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gökçek: Doğan yalan söylüyor   / 24-11-2006
 Görevi kötüye kullanma yayını!   / 23-11-2006
 İsa, Musa ve Canaydın   / 22-11-2006
 Haluk Ulusoy: 75'ten fazla imza toplanmaz   / 08-11-2006
 Ulusoy'u ekonomik kriz devirecek   / 11-10-2006
 Küfür kararı meze oldu!   / 27-09-2006
 TFF Beşiktaş'a 1 milyon dolar verecek mi?   / 20-09-2006
 'Başarılı' başkan   / 08-09-2006
 Türk Telekom Lig A ve Ayaydın'a sorular   / 06-09-2006
 Son şans: Temizlik   / 30-08-2006
SERDAR ALİ ÇELİKLER
O kaseti izledim
Habertürk'te, Şeref Tribünü...
ERGUN BABAHAN
Ali Koç ve F.Bahçe
Ali Koç Türkiye'nin önde gelen...
VEDAT BAYRAM
Bakan mı, Yıldırım mı?
Tartışmaları hiç bitmeyen bir...
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ
Neredesiniz!
Bu sözüm Fenerbahçeli basketbolculara...
40 katlı otelin altından Marmaray geçiyormuş
40 katlı otelin altından Marmaray geçiyormuş
Darüşşafaka'nın sattığı araziden Marmaray geçiyor. Kurum, belediyeye...
Yemek boykotuna soruşturma açıldı
Yemek boykotuna soruşturma açıldı
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yemek boykotuna katılan öğrencilere...
Yılbaşına uğurlu g-string
Yılbaşına uğurlu g-string
İç giyim firması Kom, yılbaşı akşamı geleneksel olarak saat 24.00'ten...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu