kapat
   
06 Aralık 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu haberi dinle
Büyük aşıkların tesadüfi buluşması

Yıllar önce birbirine aşık olan ancak daha sonra ailevi nedenlerle yolları ayrılan kuzenler, hiç görüşmedikleri 58 yılın ardından tesadüfen karşılaştıkları dinlenme evinde mutluluğu yakaladı.

Küçük yaşta birbirine aşık olan, ancak ailevi nedenlerle yolları ayrılan aşıkların yolu, yıllar sonra kaldıkları dinlenme evinde yeniden kesişti.

İzmir'deki Emekli Sandığı Narlıdere Dinlenme ve Bakım Evi, 58 yıllık aranın ardından birbirlerine yeniden kavuşan ''genç aşıkların'' mutluluğuna sahne oldu.

Emekli gümrük memuru olan 73 yaşındaki Ayşe Kuru ile 75 yaşındaki emekli astsubay Muhittin Yurtseven, yaşamlarını sürdürmekte oldukları dinlenme evinde aileleri ve arkadaşlarının katılımıyla düzenlenen törenle evlendi.Aralarında dayı kızı ve hala oğlu olmaları nedeniyle akrabalık ilişkisi
bulunan
çiftin evliliği, ilginç öyküsü ile zaman zaman yeni başlangıçların yaşandığı dinlenme evinde ayrı bir mutluluk yarattı.

ÖZEL ALFABE İLE 1 YIL SÜREN İLİŞKİ

Kuru ve Yurtseven çifti, 58 yıl önce başlayan, sonrasında ise birbirlerinden ayrı kalmak zorunda kalmalarına rağmen her zaman içlerinde yaşattıkları ilk gençlik aşklarını, evlilik öncesini anlattı. Halasının oğlu Muhittin Yurtseven'e 15 yaşındayken aşık olan Ayşe Kuru, aralarındaki aşktan büyüklerinin hiçbir zaman haberdar olmadığını, bugüne kadar hep içlerinde kaldığını söyledi.

Yurtseven'in, hala oğlu olması nedeniyle evlerine rahatlıkla gelip gidebildiğini dile getiren Ayşe Kuru, bu dönemde 1 yıl süren ilişkilerini
ailelerinden gizli olarak sürdürmeyi nasıl başardıklarını şöyle dile getirdi:

''Aile içinde benim kardeşlerim ona abi derler ve çok severlerdi. Hatta erkek kardeşim abisinden heveslenerek askeri okula gitti. Bize geldiği zaman özel misafirdi. Ama tabi biz birbirimizle rahat anlaşamadığımız için aramızda Rusça alfabesi gibi özel harfler yaptık, daha doğrusu o yaptı, bana öğretti, ezberledim. O şekilde mektuplaştık. Mektuplar kimse okuyamadığı için ortadaydı. Biz karşılıklı rahat rahat okuyorduk ve anlaşıyorduk. Aynı evin içinde bir kaç yere mektup bırakırdık, bu bir sene kadar devam etti. Daha sonra kısmet değilmiş. Onu ailesi başkasıyla evlendirdi, ben çok geç evlendim, iki çocuğum oldu ayrıldım. Mutlu olmadım, onu sevdiğim için sanıyorum.''

TESADÜFLE GELEN BİRLİKTELİK

Muhittin Yurtseven de, 1 yıl süren gizli aşklarının ardından ailevi nedenle birbirlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını ve 58 yıl boyunca birbirleri ile hiç görüşmediklerini, nerede olduklarını bile bilmediklerini ifade etti.
Ayşe Kuru ile olan ilişkisinin ardından bir başkasıyla evlendiğini ve eşini 6 yıl önce kaybettiğini, 3 ay önce de dinlenme evine yerleştiğini belirten Yurtseven, ilk gençlik aşkı ile yeniden karşılaşmalarını şöyle anlattı:

''Burada bir tesadüf eseri ismini duydum Ayşe Kuru diye. Hemen bende eski günler hatırıma geldi. Bir arkadaşıma söyledim, (Burada bir Ayşe Kuru varmış, benim bildiğim Ayşe Kuru ise benim ilk sevgilim, ilk tanıdığım kız, beni bununla buluştur) diye. Arkadaşım sağ olsun dinlenme evinde telefonla aradı buldu. Ayşe hanıma sormuş, (Muhittin Yurtsever adında bir hemşehrim var sizi görmek istiyor) diye. O da buyursun demiş, o da tabi benim ismimi duyunca heyecanlanmış. Karşılaştık, birbirimize sarıldık ağladık, eski günleri yad ettik. Oturduk konuştuk ve bir gün ben evlenme teklif ettim. O da kabul etti. Bir hafta içinde hazırlandık, evleniyoruz.''

İLK AŞKINI DİNLENME EVİ MÜDÜRÜNDEN İSTEDİ

Muhittin Yurtseven, ilk aşkı ile evlenme iznini, artık birer yetişkin birey olmalarına rağmen ancak kaldıkları Emekli Sandığı Narlıdere Dinlenme ve Bakım Evi Müdürü Emin Türker'den ''kız isteme'' geleneğini yerine getirerek alabildi.Dinlenme Evi Müdürü Emin Türker'e, Muhittin Yurtseven ile evleneceğini ve kendisinden de şahidi olmasını istediğini anlatan Ayşe Kuru, Türker'in, kendisinin dinlenme evinin en aktif sakinlerinden olması nedeniyle buna itiraz ederek, Muhittin Yurtseven'e kendisini ziyaret ederek ''kız istenme'' ritüelini şart koştuğunu belirtti.

Dinlenme evi müdürü Emin Türker'i kızı Serpil Ertuğrul ve damadı Cemil Ertuğrul ile ziyaret eden Muhittin Yurtseven, damadı Cemil Ertuğrul'un
kefaletinde ilk aşkı ile evlenme iznini aldı.

Kız istemenin ardından duygularını, ''mutluluğumuzu ilan edin, çok mutlular deyin'' sözleriyle ifade eden çift, yaşamlarını sürdürdükleri dinlenme evinde çocukları, torunları ve dinlenme evinin diğer sakinlerinin katıldığı törenle evlendi.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un kıydığı nikahın ardından düzenlenen düğünle gönüllerince eğlenen çift, dinlenme evinde çok rahat ve huzurlu olduklarını belirterek, her ikisinin de evleri olmasına rağmen evlendikten sonra da birbirlerine yeniden kavuştukları Emekli Sandığı Narlıdere Dinlenme ve Bakım Evinde kalmaya devam edeceklerini kaydetti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Türk kadını güzellikte dünya üçüncüsü
 Sınıfta ahlaksız teklif!
 Jennifer Aniston çok mutsuz!
 Maaile uyuşturucu satışı
 Bu da kese ihalesi!
 Artvin'de engellilere ucuz su
 Siparişe göre hırsızlık
 100 cinsel terapi uzmanı var
 'Karımı sanal sekste bastım'
 Töre kurbanı çift kan parası verip kurtuldu
 Santoro cinayetinde yeni ipucu
 Kamyon otobüsü biçti
 Stent takıldı 'bel fıtığı' dendi
 30 yıllık kreş, cami yapımı için yıkılacak
 Malezya'da seksi elbiseli kadına ceza
 Boşanmaları şimdilik kaldı
 Milletvekillerinin çoğu Hadise'yi istemedi
 Dayakçı kocasını silahla yakalattı
 Televizyon cinayetlerine iki müebbet
 Hırsızlıktan mağazalar da sorumlu
 Devletin töre cinayeti hassasiyeti
 Korsan yüzünden albüm yapmayacak
 Başkent'te kavga: Bir öğrenci yaralı
 Heyecanlı tatbikat
 Türk işadamı Rusya'da kayboldu
 İstanbul'a metro hükümete havale
 Çeşme suyunda bakteri
 Topbaş, dünyanın ilk 50'si içinde
 İstanbul'un adını taşıyan vapur seferde
 18 Aralık'tan önce kurban aramayın
 Bu Caretta Caretta'yı naylon torba öldürdü
EMRE AKÖZ
O diyorsa, dinlemeli!
Parçayı dahil olduğu bütünden...
SAİT GÜRSOY
Liseliler için genelge
Milli Eğitim Bakanlığı,...
BALÇİÇEK PAMİR
Fedakâr anne yatakta
Çocuğunuzun hasta olduğunu düşünün.
HINCAL ULUÇ
Otorite yok.. Saygı da yok o zaman..
Zincirlikuyu'dan...
Nafile kükreyiş
Nafile kükreyiş
Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 5 maçında tek puanı olan G.Saray, bu sezon...
Neden geldik Olimpiyat'a?
Neden geldik Olimpiyat'a?
Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, "Ben inandıklarımı...
Başbakan'dan sert uyarı: Kaybederse AB kaybeder
Merkel-Chirac'ı eleştiren Erdoğan, "AB'nin Türkiye'ye daha çok...
Fransa-Almanya ittifakı İsveçli bakanı da kızdırdı
Ankara'da Dışişleri Bakanı Gül'le görüşen İsveç Dışişleri Bakanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu