kapat
   
05 Aralık 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
SMS:
HU yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 

G.Saray'a yerli hoca

* Ligde 16 hafta geçti. F.Bahçe yılı zirvede bitirmeyi garantiledi. Genel bir ilk yarı değerlendirmesi yapar mısınız?
Türkiye futbol anlamında çok kötü. 90 Dakika'da her pazartesi konuşma gereğim olmasa ben dördüncü, beşinci haftadan sonra futbol seyretmeyi bırakırdım. Oyun beni futboldan o kadar soğuttu ki, hep seyrettiğim Avrupa Ligleri'ndeki maçları bile izleyemez hale geldim. Barcelona'nın maçı var, Ronaldinho formda. Maçı izlemek içimden gelmiyor. Böyle bir bıkkınlık, kusma var. Türkiye'deki futbolun bana verdiği bu. Bir maçın içinde insanın hatırlayabileceği pozisyonlar olmalı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın bütün maçlarını 90 dakika izledim. "Vay be" dediğim, hayalime çakılmış bir şey yok. Futbol zevki sona ermiş.

* Bitmiş futbol zevkimizde ısrarla parlatmaya çalıştığımız bir derbimiz var. Fenerbahçe-Galatasaray maçı sizde ne gibi izler bıraktı?
İki takımın da futbol oynama gibi bir niyeti yoktu. Maçın başında Zico'yu ve Gerets'i çağırsalar "Bu maçın 0-0 bitmesine karar verdik" deseler ikisi de altını imzalarlardı. Daha korkak olan taraf Gerets'ti. Kaybederse gideceğini seziyordu. Zico o kadar endişeli değildi çünkü Avrupa'dan kesmedi ayağını. Gerets yenilmemeyi düşünüyor. Mondragon maçın başından itibaren ağırdan alıyor. Galatasaray "Beraberliğe razıyım" diye bağırıyor. Türkiye'nin en iyi 4 hücum oyuncusuna sahipken 4 puan geride olduğun rakibe karşı bunlardan sadece biri sahada. Gerets devreyi 4 puan geride bitirmeye razı. Gerets'i artık konuşmak istemiyorum. Bitmişler üzerinde durmam. Yenisi kim olacak, ona bakmak lazım. Gerets, geçen sene Galatasaray'a Tromsö faciası yaşattı. Fenerbahçe altın tepside şampiyonluğu ikram edince, Beşiktaş ve Trabzon'un olmadığı ligde Galatasaraylılar Gerets takımı şampiyon yaptı sandı. Özhan Canaydın da öyle sandı. Bu sene yine bir Tromsö faciası oldu. Şu gruptan normal koşullarda birinci çıkması gereken Galatasaray'ın sonunculuğunu bir hafta önceden garantilendi. Bu nasıl bir rezalettir?
Derbide Hasan Şaş sarı kartı görmüş, son derece sinirli. İkinci yarıda Hasan şok. Niye? Sarı kart görme tehlikesi varmış. Fener niye Lugano'yu çıkarmadı? Hasan'a şiddetle ihtiyacın varken onu köşeye çekip sakinleştirme gücün yoksa teknik direktör olarak sen ne yapıyorsun o zaman?

* Sabri değişikliği doğru görüşü hakim.
O değişikliğe doğru diyenlere soruyorum. Sabri ile niye başlamıyor arkadaş? Girdiği anda takımın bütün havasını değiştiren bir adamı 45 dakika neden oturtuyorsun? O Sabri ile Hasan Şaş beraber oynasaydı F.Bahçe'nin sol kanadı ne olurdu? Cihan'dan vazgeçemiyor. Galatasaray'ı en az 10 sene taşıyacak bütün gençleri yok etti. Takıma Galatasaray ruhu verecek Hakan Şükür, Hasan Şaş gibi bütün eski lider oyuncuları yok etti. Bütün oyuncuları birbirine düşürdü, düşman etti. Kendisi tüm takımla arasını açtı. G.Saraylı futbolcuların anlaştıkları bir tek ortak nokta var; Gerets düşmanlığı. Bu kadar kısa zamanda böyle rezil şeyler başarmak için hakikaten deha olmak lazım.

* Gerets gittiyse yeni hoca kim olmalı?
Galatasaray'ın hâlâ şampiyonluk ümidi varsa yerli bir teknik direktör gerek. Dışarıdan dünyanın en iyi hocasını getirsen adam rakipleri tanıyana kadar lig biter. Gelecek sene Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı garantilemek istiyorsan yerli hoca lazım. "Çok kötü günler yaşadık. Avrupa ile ilgimizi kestik. Köy takımlarına elenir hale geldik. Galatasaray'ı yeniden inşa etmeliyiz. İkinci yarı, yeni hocanın takımı tanıma ve transfer raporu verme süreci olarak kullanılacaktır" deniyorsa dünyanın en iyi hocalarından birini getirmeliler. İkinci yolun iki zorluğu var. İyi hocalar çalışıyor. Boşta birini bulsan da dünyanın parası. Galatasaray'ın parası yok. Bu futbol düzeyinde 7 puanlık fark kapanabilir. Akıllı bir yönetim yerli teknik direktörle devam eder.

YARIN: YILDIRIM ZİCO'YU EZDİ

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yaşlanınca yalnızlık kader mi?..   / 03-12-2006
 Allahaısmarladık'la başlayan kavuşma..   / 02-12-2006
 Opera'da bir Macbeth ki..   / 01-12-2006
 Türkiye'de futbol nereye gidiyor?..   / 30-11-2006
 İstanbul trafiği için umut!.. İşlerse..   / 29-11-2006
 Tiyatroya ihanet durdurulmalı!..   / 28-11-2006
 Adım Haşmet.. Babaoğlu Haşmet!..   / 26-11-2006
 Papa, Fener'e geliyor.. Türkiye'ye değil!..   / 25-11-2006
 Hafta sonu, Salı Pazarı, Galata'ya mutlak!..   / 24-11-2006
 Kalkın ve devam edin!..   / 23-11-2006
HINCAL ULUÇ
G.Saray'a yerli hoca
* Ligde 16...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico sadece seyretti
Fenerbahçe çok ağır maç trafiğinden...
Okul ve spor alanına 35'er katlı ikiz kuleler
Okul ve spor alanına 35'er katlı ikiz kuleler
Taşyapı'nın Darüşşafaka'nın arazisini aldıktan sonra imar tadilatıyla...
Tecavüz zanlısı linç edilmek istendi
Tecavüz zanlısı linç edilmek istendi
Cinsel tacizden tutuklu zanlı, linçten asker kıyafeti giydirilerek...
Şemsiye ve bikini
Şemsiye ve bikini
İtalya'nın moda başkenti Milano'da beğeniye sunulan mayo...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu