kapat
   
05 Aralık 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GERETS GİDERSE F.BAHÇE ŞAMPİYON! G.Saray hakkında Tüzemenin görüşlerine katılan Gürcan Bilgiç, Yönetim Geretsi gönderirse F.Bahçe kesin şampiyon olur dedi.
Bu haberi dinle
Fırtına engellendi
Polat'ın endişesi bir Oskay'ın daha çıkması
Trabzon küme düşmenin en büyük adaylarından!
Fenerbahçe Zico'ya rağmen şampiyon olur
Demirören varken Beşiktaş mutlu olamaz

Fırtına engellendi

Tüzemen: F.Bahçe kaybederse fırtına kopacağı söyleniyordu. Derbi sanki Dereli ile F.Bahçe arasında bir barış maçı oldu Bilgiç: Gerets hiç değilse takımına müdahale ediyor, Zico gibi aciz değil. 7 puanlık farka kimse kanmasın! Çakar: Dereli F.Bahçe'nin gazını aldı. Şimdi sorsanız Önder'in hareketine 'penaltı' der. Basiretsiz bir yönetim gösterdi.

Dünyanın bir numaralı derbisinin ardından yazarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen Serbest Kürsü'de bir araya geldi. İki takımın performansı, saha içi ve saha dışı olayları ve hakemleri yorumlayan yazarlarımızın görüşleri yine haftaya damgasını vuracak...

* Gürcan Bilgiç: İki yüzü olan bir derbiydi. İlk yarı F.Bahçe oynadı. G.Saray'a top göstermedi. Defans hatası yada şans ne derseniz deyin 2 gol buldu. Maçı bitirdiğini sandı. İkinci yarıda Gerets'in oyuna müdahalesi doğru bir hamleydi. G.Saray bugüne kadar hiç olmadığı gibi Saracoğlu'nda F.Bahçe'ye karşı normalin dışında üstünlük kurdu. F.Bahçe
45 dakika aciz kaldı. İki etken vardı. Celta maçının yorgunluğu ve Zico'nun zihinsel performansı. Değişiklik yapması, takımının pas alış verişini arttırması ve ileride top tutulmasını sağlaması gerekiyordu. İlk ve tek değişikliği 83'de Alex yere düşünce mecburen yaptı. Teknik direktörü olan ve olmayan iki takımın maçıydı.İçgüdüyleri ile oynayan F.Bahçe önemli bir galibiyet aldı.

F.BAHÇE BAŞARILI BİR TAKIM
* Ahmet Çakar: Ayıptır böyle söylem olur mu? Gerets bu sene kaç tane maçta şu rezilliklere imza attı. Kötü futbol, mağlup duruma düşme... Daha sonra oyuncu değişiklikleri ile maçı kazanabilecek duruma gelme.. Dünkü maç 2-0 olmuş değişiklikler yaptı ama yetişemedi. Vestel ve Liverpool maçlarında da aynısı olmuştu. Geriye düşen takım daha sonra toparlanarak maça ortak olmuştu. Bu doğru mudur? Korkak oynayarak geriye düşmek ve sonra düzeltmeye çalışmak. Zico yeni bir hoca. Gürcan'ın değişiyle bir stajyer. Sezon başında Gürcan'a F.Bahçe'nin Türkiye'de ve Avrupa'da şu an ki durumunu söyleseydim inanmazdı. F.Bahçe bana göre hem ligde hem Avrupa'da başarılıdır.

* G.B: Ahmet Hoca, Zico'yu sonuçlara göre değerlendiriyor, Gerets'e acımıyor. Gerets hiç değilse müdahaleler yapıyor Zico gibi aciz değil. Gerets en pahalı transferi 200 bin dolar olan bir takımla bunları yapıyor. Zico'nun elindeki kadronun değeri ortada.

* A.Ç:
Gerets'in elinde Türkiye'nin en iyi oyuncuları var. Sağı da solu da iyi oyuncularla dolu. Çok iyi bir kadro. G.Saray kadrosu F.Bahçe ile birlikte Türkiye'nin en iyi kadrosudur. Her mevkide Türkiye'nin ilk 3'üne girecek oyuncular var. Derbide Türk hakemliğinin ve Dereli'nin nasıl zihniyette oldukları, basiretsiz oldukları görülmüştür. Nabza göre şerbet veren zihniyet vardı. Dereli, F.Bahçe'nin gazını aldı.

* Levent Tüzemen: Hafta içinde gelişen olaylar MHK'yi baskı altına almıştır. F.Bahçe bu maçı kaybederse fırtına kopacağı söyleniyordu. Bu sonuçla o fırtına da engellendi.

* A.Ç: Dereli, son 20 dakikada çok hayati 3 hata yaptı. Deniz'in yaptığı harekete faul ver be adam bıraktım kartı. Bir de iyi maç yönettim diyor. Dün geceki maçtan sonra bunu söyleyen adamın hakemliğinden de adamlığından da şüphe ederim. İlk devre uçana kaçana abuk subuk sarı kart gösteren Dereli ikinci devre neden bunu yapmadı. Lugano'nun o pozisyonda Mondragon'a dokunması bile kural gereği kart gerektirir. Çelme takması gerekmiyor. Mondragon, Lugano'nun şaşırtması nedeniyle atışını kullanamadı. Kart şarttı.

* L.T:
Psikolojik olarak etkilenmişti.

* A.Ç: Ben bu maçı F.Bahçe'ye kazandırdılar demiyorum. Dereli "Önder'in el pozisyonunu gördüm" dedi. Demek ki hafta içi yaşanan olaylar Dereli'nin görüşünü bile değiştirmiş. Eğer iyi hakemsen bunlar seni etkileyemeyecek.

* G.B: Hareket bence de penaltı.

* L.T: Dereli, geçen sezonki Denizli-F.Bahçe maçında F.Bahçeliler tarafından çok eleştirilmişti. Belki bu bir barışma maçıydı. Dünyanın her yerinde o pozisyon penaltıydı.

* A.Ç: Dereli'nin kendisi bile pozisyonun şu an penaltı olduğunu düşünüyordur.

* Editor: Sayın Tüzemen, Gerets ile ilgili eleştiriler çok. G.Saray'da neler oluyor?

GERETS'İ OYUNCULARI TUŞ EDİYOR
* L.T: Gerets yalancı pehlivanlara benzeyen bazı oyuncuların performansları nedeniyle tuş oluyor. Sivas maçında iyi oynayan Hasan'ı oyundan aldı diye eleştirilmişti. Doğal olarak maça Hasan'la başladı. İliç'ten böyle bir performans beklemiyordu. Her zaman söylüyorum F.Bahçe'nin en kötü döneminde G.Saray karşısında aldığı galibiyetler kuşun taşa çarpmasına benziyor. Gerets ikinci yarıda doğru hamleler yapmıştır. Geçen sene hücum hattında sergilenen varyasyonlar sergilenmiyor. 4 santraforda formsuz. F.Bahçe yeni sezonda 6 oyuncu aldı. Bunlardan 5'i banko oynuyor. Cimbom'da Gerets'in gitmesini isteyen zihniyetin aldığı oyunculardan biri oynuyor. Demek ki başarısız transferler yapılmış. Bugün Gerets'i göndermek yönetimin kendi ipini çekmesi demektir. Gerets kendi de ayrılabilir. Sarı kırmızılı takımın Gerets yerine göre düşündüğü isimler Belçikalı hocanın vizyonunda değil.

* G.B: Gerets giderse, F.Bahçe şampiyon olur.

* Kazım Kanat: Dünya derbisi dedik. Bu büyük şovda iki teknik adam yabancı, Sahada da 10 futbolcu. Keşke bu derbiyi yabancı hakem yönetseydi.. Bu küçük tartışmaları bırakıp Glasgow-Celtic gibi bu maçı dünyaya pazarlamalıyız. Ama sorun şu. Gerets'in kafasını yarmayı ve Mondragon'a olanları nasıl anlatacağız. Tigana'nın da gözünü şişirmişlerdi ama üç günde unutuldu. Aziz Yıldırım'a dedim ki lütfen başkan ağ kurdur. "Biz atmayız" dedi 6 sene önce. Son 5 yılın en az hakem hatası olan derbisiydi.

* A.Ç: Her itme çekme penaltı değildir. Penaltı olan çekme değil. Önder koluyla topa temas ediyor.

* K.K: Orada hedef elle topa dokunmak değil. Yerden seken topa kafa vurmak için eğilirken eli çarpıyor.

* İskender Günen: Ben futbolcu olarak yorumlayayım. Pozisyon penaltıydı.

* İ.G: Fener'de Alex, Tuncay ve Kezman, G.Saray çok adamla gittiğinde pozisyon yakaladılar. Bunlarda final paslarını iyi yapabilseler sonuç ne olurdu? Gerets'in orada yaptığı çok riskliydi. G.Saray'a iyi diyorsunuz. Necati'nin vurduğu kafadan başka ciddi pozisyonu var mı?

* K.K: Zico'nun Gerets'in hamlesine cevap vermemesini tartışmaya başladım. Maçın kaderini Mondragon belirledi. Her maç pozisyon kurtaran Mondragon'un katkısı yoktu. İlk golde topu takip edemedi. İkinci golde çok erken çıktı. Affedilmez kalecilik hataları maçın kaderini belirledi. G.Saray geleneğinde şampiyon antrenörü göndermek vardır. Bu gerçeğe rağmen Canaydın "Bizde bu yok" diyor. G.Saray'ın genelkurmay heyeti Gerets ile yollarını çoktan ayırdı.

* Editör: Sayın Tüzemen, Galatasaray devre arasında neler yapmalı?

BİR ALEX HASTALIĞI VAR!

* L.T: Doğru transferler yapması lazım. Ben olsam Carrusca'yı gönderip, Ankaraspor'dan Wederson'u alırım. Zaten Türk olacak. Sezon sonu için ise Galatasaraylı olduğu bilinen Hamit ile anlaşırım. Gerets'i görevde tutarım ve taraftarın gönlünde taht kurabilecek, Gallardo gibi bir oyuncu alırım.

* Editör: Derbi maçtan sonra "Alex'in form düşüklüğü var mı?" diyen muhabire cevap veremeyen, tek olumsuz söz söylemeyen, Zico'yu markaj altına mı almak lazım, yoksa Alex'in sözleşmesini mi uzatmak lazım?

* G.B: Zico bugüne kadar futbolcularını hiç eleştirmedi.

* L.T: Patronunu eleştiremez ki zaten.

* G.B: Alex 2 gol atıp 2 asist yaptığı maçlarda da böyle oynuyordu. Sadece bunları yapamadığı için şimdi kötü gözüküyor.

* İ.G: Fenerbahçelilerde bir Alex hastalığı var. Adamın yaptıkları ortada. Daha ne eleştiriyorsunuz?

* A.Ç: Cilveli, adamlıktan nasibini almamış hocalar lazım size. Zico gibi adamlığını tartışamayacağımız biri Alex'ten korkmaz. Alex spermken Zico "Beyaz Pele"ydi. Korkuyor olsa Aurelio'yu , Ümit Özat'ı kesmezdi.

* L.T: Bunların talimatını da Alex verdi.

* A.Ç: Çok beğendiğiniz Gerets Türkiye'de 7 puan geride. Avrupa'da nal toplamış. Bu durumda Zico'yu karalayıp, Gerets'i övüyorsunuz. Demek ki size kıçı başı oynayan adamlar lazım.

* İ.G: Alex'i Trabzon'a verin, takım küme düşmekten kurtulur.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Siyah-beyaz kanca
 Ya kalkmasaydı
 Dün dündür, bugün bugündür!
 5 milyon €'luk kazık
 Gerets'in yerine üç aday: Yanal, Çetiner, Adriaanse
 Benitez: G.Saray'ın durumu içler acısı
 Cihan Oskay'ı kim susturdu?
 Güreşme, futbol oyna!
 Farka güvenme
 Süper Lig panoraması
 Günün içinden
HINCAL ULUÇ
G.Saray'a yerli hoca
* Ligde 16...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico sadece seyretti
Fenerbahçe çok ağır maç trafiğinden...
Okul ve spor alanına 35'er katlı ikiz kuleler
Okul ve spor alanına 35'er katlı ikiz kuleler
Taşyapı'nın Darüşşafaka'nın arazisini aldıktan sonra imar tadilatıyla...
Tecavüz zanlısı linç edilmek istendi
Tecavüz zanlısı linç edilmek istendi
Cinsel tacizden tutuklu zanlı, linçten asker kıyafeti giydirilerek...
Şemsiye ve bikini
Şemsiye ve bikini
İtalya'nın moda başkenti Milano'da beğeniye sunulan mayo...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu