kapat
   
06 Aralık 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KALABALIK GÜÇLÜKLE İKNA EDİLDİ... Emniyet Müdürü Salih Gökalp ve askeri yetkililer, polis panzerinin üzerinde kalabalığı dağıtmak için anons yaptı. Gönüllü imam Baki Kutlu da megafonla vatandaşları yatıştırmaya çalıştı.
Bu haberi dinle
Linç savaşı

BİRİ ASKER İKİ KİŞİ ÖLDÜ
Şırnak'ta iki kız çocuğunu tecavüz edip öldüren A.B., cezaevinde dövülünce hastaneye kaldırıldı. Bunu duyan binlerce kişi A.B.'yi linç için hastane önünde toplandı. Zanlı, asker üniformasıyla kaçırıldı. Bir asker atılan taşlar, bir kişi de güvenlik güçlerinin uyarı ateşi sonucu öldü.


Tecavüz zanlısı linç edilmek istendi

Cinsel tacizden tutuklu zanlı, linçten asker kıyafeti giydirilerek kurtarıldı. Aralarına PKK provokatörlerinin de karıştığı olaylarda biri asker 2 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Son yıllarda sükûnete kavuşan 60 bin nüfuslu Şırnak, dün tecavüz cinayetlerine öfkeli olan halkın arasına PKK'lı provokatörlerin de sızmasıyla eski günlerini yaşadı. Öğlen saatlerinde başlayan ve yaklaşık 4 bin kişinin karıştığı olaylar 21.00'e kadar sürdü. Küçük kızlardan birini 1999 yılında öldürmesine karşın 2001'de sadece tecavüz suçundan yakalanarak 11 yıl hapse mahkûm olan ancak 4 yıl sonra "Rahşan Affı" ile tahliye olup suça devam eden inşaat işçisi A.B, dün cezaevi dayağının ardından hastaneye kaldırılınca Şırnak'ta anarşi geri döndü. 4-9 yaş arasındaki 6 kızı tacizden yakalandığında 2 küçük kızı da öldürdüğü ortaya çıkan 21 yaşındaki A.B. Şırnak Cezaevi'nde bazı tutuklu ve hükümlülerin saldırısına uğradı. Başından yaralanan sanık görevliler tarafından kurtarılıp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak zanlının getirildiğinin duyulmasıyla kalabalık bir grup hastane önünde toplandı.

BİRİ ASKER 2 ÖLÜ
Polis güvenlik önlemi alırken, jandarma da kent merkezine takviye olarak yerleştirildi. Kalabalıktan bazı kişiler hastaneye doğru harekete geçince polis durdurmak için biber gazı ve gaz bombası kullandı. Çoğu çocuk, 30 kişi gazdan etkilendi. Ancak bir grup, hastanenin kapısını kırıp koridorlara girerek sanığı aradı. Vatandaşlar kendilerine engel olmaya çalışan polise ve askerlere taş attı. Atılan taşlarla başından ağır yaralanan bir asker kaldırıldığı Şırnak Askeri Hastanesi'nde yaşamınıyitirdi. Öte yandan güvenlik güçlerinin havaya ateş açtığı sırada göğsünden yaralanan Hasan Söyler (25) adlı vatandaş kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Olaylar sırasında 22 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

ASKER KIYAFETİ GİYDİ
Emniyet Müdürü Salih Gökalp ve askeri yetkililer, polis panzerinin üzerinde kalabalığı dağıtmak için megafonlarla anons yaptılar. Bu arada, bölgede sevilen gönüllü imam Baki Kutlu, megafonla polis panzerinin üzerinden vatandaşlara hitap etti ortamı yatıştırmaya çalıştı. Konuşmaların ardından kalabalığın yarısına yakını dağılırken, yaklaşık 2 bin kişi uzun süre hastane önündeki bekleyişlerini sürdürdü. Bu arada hastane önündeki kalabalığın üzerine gaz bombası atıldıktan sonra kargaşadan yararlanan polis, asker kıyafeti giydirilen sanık A.B.'yi polis panzerine bindirerek cezaevine geri götürdü.

"İDAM" DİYE BAĞIRDILAR
Bu arada hastane önündeki kalabalık akşama doğru büyük ölçüde dağılırken, aralarında PKK yanlısı provokatörlerin de olduğu sanılan bir grup, polis panzerlerine molotof kokteyli attı. Yüzlerini gizleyen saldırganların attığı molotof kokteyllerinden 3 panzer alev aldı. Olayların yatışmasının ardından bir grup Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak ateş yaktı. Grup, "İdam, idam", "Sapığı isteriz" sloganları eşliğinde beklemeye başlarken, polis de gruba müdahale ederek dağıttı. Kentte güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılırken, Şırnak'a giriş çıkış yasağı getirildi.

Mesut CANER- Mehmet DEMİRHAN / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Acaristanbul'a soruşturma izni
 Milli DNA veri bankası kuruluyor!
 Şırnak'ta çatışma: 1 asker yaralı
 Şırnak'ta 5 terörist öldürüldü
 Ege Üniversitesi'nde gerginlik
 Depreme karşı 'akıllı beton'
 Öğretmene türban soruşturması
 Mayın bilançosu
 Okul ve spor alanına 35'er katlı ikiz kuleler
 Papa beklenen yerde durmadı, kamera tekti
 Türkiye'nin AB üyeliğine karşı Paris-Berlin duvarı
 Çocuk pornocusu virüsle servet yaptı
 'Herkese rezil oluruz' diyerek bebeklerini ölüme terk ettiler
 Şehit töreni ağlattı
 Önce soruşturma sonra destek!
 Yeni anne intihara kalkıştı
 Avrupa Birliği, Türkiye konusunda ikiye bölündü
 Rektörlüğü eşinden devraldı
 Dört üniversite daha kuruluyor
 AKP'li başkana pankart dayağı
 Sınırdışı edilmek istenince intihar etti
YILMAZ ÖZDİL
Dördüncü kuvvet müteahhitlerdir...
Yasama,...
ERGUN BABAHAN
Laiklik ve ahlak
Türkiye'de bir işbölümü yapılmış.
MEHMET BARLAS
Yine iç dinamiklerle dış konjonktür arasında...
UMUR TALU
Gole giderken...
90+3'te Bobo'nun şutu, kaleci...
FATİH ALTAYLI
Futbol serserilere bırakılmayacak kadar güzel bir...
ERDAL ŞAFAK
Chavez solu
Küreselleşme karşıtlarından ABD...
Blair'e rüşvet kıskacı
10 yıl önce Suudiler'le yapılan dev silah ihalesinde İngiltere'nin...
'Şeytanla savaşta' 6 yıl daha iktidar
Venezüella lideri Chavez, seçimden zaferle çıktı. 2012'ye kadar...
Siyah-beyaz kanca
Siyah-beyaz kanca
Renkleri siyah-beyaz olan iki kulüp; Valencia ve Beşiktaş,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu