kapat
   
04 Aralık 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu haberi dinle
Artist tartışması!

CHP İstanbul milletvekili Berhan Şimşek ile TBMM Başkanı Bülent Arınç arasında başlayan "kadrolaşma" tartışması "artist" tartışmasına dönüştü.

Arınç'ın kendisine "film artisti" demesine tepki gösteren Şimşek, Arınç'ın da Ekmek Teknesi ve Şubat Soğuğu isimli iki dizide rol aldığını anımsatarak, "Sinema sanatçılığı ve yönetmenlik yapmış bir milletvekiline film artisti demeyi, TBMM Genel Kurulu salonunu film stüdyosuna benzetmeyi, ancak 'şeyini şey ettiğimin şeyi' ifadelerini kullanan bir meclis başkanı yapabilir" dedi.

Berhan Şimşek parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanı Arınç'ın, daha önce Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının "ideolojik kavga, liderlik hevesi, kadın ve para ile elde edildiklerini" söylediğini anımsattı.

"Bay
Arınç'ın elinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 'liderlik hevesi, ideolojik kavga, para ve kadınla elde edildiklerine' ilişkin herhangi bir delil, bilgi, belge var mı?" diye soran Şimşek, Arınç'ın elinde böyle bir belge, bilgi varsa çıkıp söylemesini, yoksa dayanaktan yoksun, karalama amaçlı açıklamalar, değerlendirmeler yaptığını kabul edip, bütün 68 kuşağından, onların ailelerinden özür dilemesini istedi.

Şimşek, geçen hafta Genel Kurul'da, Meclis'te kadrolaşma olduğu, Arınç'ın yurtdışı gezileri ve Meclis çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdiğini anımsattı. Bu konuşmasının ardından, Arınç'ın Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyerek kendisine, "film adamı" dediğini anlatan Şimşek, "Ben öncelikle film adamı değilim. Ben bu ülkede 26 yıl onurumla ve emeğimle, sinema sanatçılığı ve yönetmenlik yaptım, ödüller aldım. Ama siyasette ve genel kurul salonunda film adamlığına, oyunculuğa soyunanları gördüm" diye konuştu. Milletvekili adayı olduğu gün, mesleği olan sinema sanatçılığını bıraktığını ve milletvekili olarak görevimi layıkıyla yapmaya çalıştığını ifade eden Şimşek, "Şimdi milletin vermiş olduğu vekaleti sorumluluk içinde yaptığım için Bay Arınç tarafından 'film adamı' olmakla suçlanıyorum" dedi. Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKPli'lerin genel eğilimi sıkıştıkları noktada, kendilerini sıkıştıranları, eleştirenleri artistlik yapmakla suçlamaktır. Sanat anlamına gelen 'art' kelimesinden türetilen 'artistlik' kelimesi sanatla uğraşana, sanatçıya dendiğini, aşağılamak, küçümsemek için kullanılacak bir söz olmadığını buradan bir sanatçı olarak Bay Meclis Başkanına öğretmek istiyorum. Daha önce de Bay Erdoğan, Mersin'de bir çiftçimize 'artistlik yapma lan' ifadelerini kullanmıştı. Şimdi Bay Arınç, söylediğim sözlere yanıt vermek yerine beni mesleğimden dolayı suçlamaya kalkmaktadır. Genel Kurulu Salonunu film seti olarak görmediğimi yaptığım konuşmalar, çalışmalarım ortaya koymaktadır. Sinema sanatçılığı ve yönetmenlik yapmış bir milletvekiline film artisti demeyi, TBMM Genel Kurulu salonunu film stüdyosuna benzetmeyi, ancak 'şeyini şey ettiğimin şeyi' ifadelerini kullanan bir meclis başkanı yapabilir."

Berhan Şimşek, Arınç'ın da Ekmek Teknesi ve Şubat Soğuğu adlı dizilerde oynayan bir amatör oyuncu olarak aslında bu söylediği sözleri kendisine de söylediğin farkında olmadığını dile getirerek, "Bay Arınç'ın 'Film artisti' ve 'film stüdyosu' nitelemelerine en iyi yanıt, Atatürk'ün 'Biz hepimiz milletvekili olabiliriz, bakan olabiliriz, hatta cumhurbaşkanı olabiliriz; ama hiçbirimiz sanatkar olamayız' sözleridir. Bay Arınç siz tesadüfen Meclis başkanı olmuş olabilirsiniz, Ama Sanatçı olamazsınız" diye konuştu. Şimşek, Arınç'ı bu kullandığı ifadeler nedeniyle, kendisinden, sanatçılardan özür dilemesini istedi.

Şimşek, Arınç'ı sinirlendiren kadrolaşma konusundaki iddialarını da yineleyerek, "Bay Arınç'ın işe başlattığı, başka kurumlardan getirdiği müşavirler kimlerdir? Bu kişiler kimlerin yakınlarıdır?" diye sordu.
Şimşek, Arınç'ın Cuma günü yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler öncesinde türban sezonunu açtığını dile getirirken, Arınç'ın 3 kasım seçimleri öncesinde bazı AKP mitinglerinde yaptığı türbanla ilgili konuşmalardan örnek verdi. Şimşek, Arınç'ın açıklamalarından anlaşılacağı gibi türban filminde önce namus sözü verdiklerini, sonra soğumaya bıraktıklarını, şimdi tekrar konuyu ısıttıklarını savunurken, "Türban söz konusu olunca, kadına saygı konusunda kimseye söz söyletmeyen Bay Arınç, töre cinayetlerinde, kadına karşı şiddette neredesiniz. İşsiz kadınlar söz konusu olunca, para için bedenlerini satan kadınlar söz konusu olunca neredesiniz. Bu zihniyetin kadın haklarından anladığı türban haklarıdır" dedi.

Şimşek, Meclis Başkanı da dahil olmak üzere kimsenin kendisini satır aralarında da olsa tehdit edemeyeceğini kaydederken, "Biz çiğ yemedik, karnımız ağrımıyor" dedi.

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Türkiye'ye baskı yapmayın çağrısı
 Kadın vekiller şikayetçi
 Türk diplomat Bağdat'ta yaralandı
 KKTC Meclis'inde eylem
 Türkiye'ye karşı Merkel ve Chirac ittifakı
 Emekli paşalardan Çankaya harekâtı
 Hamaney 'heyetli' görüşmeyi seçti
 Erdoğan: ABD askerinin K. Irak'a kayması yanlış
 'İnanç turizmi fasa fiso'
 "Erdoğan'ı rakip görmek istiyoruz"
 'Öğretmenevinde kalamıyoruz' şikâyeti
 2007'de kurşunsuz yakıt kullanılacak
 Genelkurmay'dan 'Kıbrıs uyarısı' haberine yalanlama
YAVUZ DONAT
Yargı balansı
Papa'nın ziyareti, Acarkent'teki orman...
METEHAN DEMİR
Hangi FB'li yönetici Yaşar Paşa'ya tekme...
Kadın dayağından kaçan erkekler
Eşlerinden şiddet gördükleri için Sığınma Evi'nde kalan 60 kişi:...
Alman aileden iki çocuğunu geri aldı, sıra kızında
Almanya'da hapisteyken eşi ölünce, koruyucu aileye verilen iki çocuğu...
61'imde 21'lik kardeşim oldu
61'imde 21'lik kardeşim oldu
Faruk Süren babasının yeni ortaya çıkan kızı için konuştu "Babam âşık...
Darüşşafaka'ya 'hayır' Taşyapı'ya 40 katlı otel
Darüşşafaka'ya 'hayır' Taşyapı'ya 40 katlı otel
Belediye, İstanbul'daki en gözde yerinde hastane yaptırmak isteyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu