kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İpliklerle gelen gençlik
İpliklerle gelen gençlik
Besin destekleri
Uzmanlar bu yöntem için fikir birliğine varmadı

İpliklerle gelen gençlik

Özel ipliklerle yüzün veya vücudun gevşeyen bölgelerinin asılması ya da gerilmesi esasına dayanan yöntemle hasta, günlük hayatından fazla ayrı kalmıyor. Yöntemin en önemli özelliği; narkoz almadan ve herhangi bir bıçak darbesi vurulmadan, vücut ve yüz bölgesindeki kırışıklık ve sarkmalardan kolayca kurtulma olanağını vermesi.

Ciltteki kırışıklıklardan ve deformasyonlardan kurtulmanın ne yazık ki henüz sihirli bir formülü yok! Keşke öyle bir imkan olsaydı da, bir göz kırpma süresinde zamanı geri döndürebilseydik. Şimdilik bu mümkün değil. Ancak tıptaki gelişmeler durmuyor. Bir sihirli formül kadar etkili ve kolay olmasa da gençliği uzun süre devam ettirebilmek için yeni yöntemler aranıyor ve geliştiriliyor. İyileşme süresi daha kısa, iz bırakmayan, etkili ve doğal sonuçları olan yöntemlerin arayışındaki bugünün estetik tüketicisi, bir hafta sonunda ya da bir öğlen yemeği süresinde, rahatsızlık duyduğu sorunlarından kurtulmak istiyor. Işık tedavileri, lazer, dolgu, peeling uygulamaları, radyofrekans derken, birkaç yıldır, yüz ve vücuttaki germe işlemlerinin bir kısmının yerini almaya aday, 'ipliklerle germe' (Thread lift) yöntemlerinden söz edildiğini sıklıkla duyuyoruz.

İpliklerde yenilik
Özel ipliklerle yüzün veya vücudun gevşeyen bölgelerinin asılması veya gerilmesi esasına dayanan bu yöntem, çok kısa sürede tamamlanıyor. Bu sayede hasta, klasik germe operasyonlarının aksine günlük hayatından veya işinden fazla ayrı kalmıyor. Yöntemin en önemli özelliği ise narkoz almadan, herhangi bir bıçak darbesi vurulmadan, vücut ve yüz bölgesindeki kırışıklık ve sarkmalardan kurtulma olanağı vermesi. Özellikle çalışan, zamanı olmayan kadınların ve erkeklerin imdadına yetişen bu yöntemi, ilk kez 1997 yılında bir Rus cerrah uyguluyor. Bu amaçla, başlangıçta 'rus iplikleri' adı verilen, yüzeyindeki balık kılçığı gibi çıkıntılarıyla dokuya tutunarak istenildiği ölçüde gerebilen ve dokuda erimeyen iplikler kullanılıyor. Bugün ise hekimin seçimine göre, erimeyen ipliklerin yanında, ortalama 8-10 ay gibi bir sürede eriyerek doku tarafından emilebilen iplikler de bulunuyor. En verimlinin arayışında olan bilim insanları, değişik materyal ve şekillerde yüzlerce iplik deniyor. Şu an için hekimlerin önemli bir çoğunluğu, dokuyu uyararak aynı zamanda canlandırıcı bir etki de yapması nedeniyle dokuda eriyebilen iplikleri tercih ediyor.

İşlem oldukça basit!
Uygulama sırasında hasta uyutulmuyor ve isterse her adımı takip edebiliyor. Yalnızca lokal anesteziyle, ipliklerin yerleştirilmesine kılavuzluk yapacak olan iğnelerin giriş noktaları uyuşturuluyor. Uygulamada, cilt altına yerleştirilen çeşitli formlarda iplikler kullanılıyor ve bu iplikler gevşemiş dokuyu uygun bir yere sabitleyerek askıya alıyor. Elastik oldukları için dokuyla birlikte hareket ediyor, böylece mimik veya hareketlerde bir kısıtlama olmuyor. Bu iplikler allerjik materyaller olmadığından herhangi bir reaksiyona yol açmıyor, zamanla etraflarını saran vücut dokusuyla bütünleşiyorlar. Kısacık zamanda kaşlar kaldırılıyor, elmacık kemikleri belirginleştirilebiliyor, çene yanlarındaki ve boyundaki gevşeklikler gideriliyor. Yanaklar, burun-dudak oluğuna doğru sarkan deri gerilebiliyor. Boyundaki bantlar yok ediliyor. Aynı anda birden fazla bölgeye uygulama yapılabiliyor. Uygulama süresi 1-1.5 saat arasında değişiyor. Sonrasında tedbir olarak antibiyotik kullanımı ve ödem giderici kremler öneriliyor. Kişi, operasyon sonucunda kendindeki değişimi anında görebiliyor. Eriyebilen iplikler kullanıldığında ise ortalama iki ayın sonunda, elde edilen güzel sonuca bir de derialtındaki travmayla uyarılan dokunun canlanması eklenince memnuniyet daha da artıyor.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Anne karnında bile şizofren olunabilir
 Kırmızı biber ağrıyı kesiyor
 Enginar sevmeyen hap yutsun
 Diyabet ilacı kalbe faydalı
 İpliklerle gelen gençlik
 Sorularınız...
 Plajlarda burkini fırtınası
 Çocukların yeni kahramanı Sportacus
 Sporun yerini tutan bir kalpilacı icat edilmedi
 Cinsel güce çilek dopingi
 Hazımsızlık hastalık habercisi olabilir
 Kireçlenmeyi egzersizle önleyin
 Tüm gün bilgisayar başında çalışmayın
 Sigarayı bırak KOAH'ı önle
 Sonbaharda dökülüyor kışın yeniden çıkıyor
Prof.Dr. Tevfik Özlü
Eski filmleri saklamak şart mı?
* Bende bronşektazi...
Cem Boyner sergi için mekan yeniledi
Cem Boyner sergi için mekan yeniledi
Ünlü işadamı Cem Boyner, 'Adana Altın Koza 13 Kare Uluslararası Sanat...
Müzayedeciler Süleyman Kosif'i kara listeye aldı
Müzayedeciler Süleyman Kosif'i kara listeye aldı
TOÇEV müzayedesinde Süleyman Kosif, bazı tablolar için bayrak...
Ahmet Hakan ile Zeynep Tunuslu evleniyor mu?
Ahmet Hakan ile Zeynep Tunuslu evleniyor mu?
Ünlü köşe yazarı Ahmet Hakan ile modacı Zeynep Tunuslu'nun evlilik...
Kutoğlu'nun davetlisi
Kutoğlu'nun davetlisi
Dünya jet sosyetesinin önde gelen isimleri arasında yer alan ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.