kapat
   
04 Aralık 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu haberi dinle
61'imde 21'lik kardeşim oldu
Sosyetemiz hoş ve boş. Puro içmeyi bile bilmiyorlar
Âşık olursam yaşıma bakmam çeker giderim
Bana karşı Fatih Terim'i kullandılar
Bazı Fenerliler sarı kırmızı diye Shell'den benzin almıyormuş

61 yaşında 21'lik kız kardeşi oldu

Faruk Süren, babasının yeni ortaya çıkan kızı için konuştu: "Babam âşık olmuş ama annemi bırakmamış. Ancak çocuğu da yapmış. Şimdi soyadını verdi. 21 yaşında bir kız kardeşim oldu. Skandalı soylu bir tavırla karşıladık."

61'imde 21'lik kardeşim oldu

Faruk Süren babasının yeni ortaya çıkan kızı için konuştu "Babam âşık olmuş, ama annemi bırakamamış. Ama çocuğu da yapmış. Şimdi soyadını verdi. Aile skandalını soylu bir tavra çevirdi. Şimdi 21 yaşında bir kız kardeşim var".

Faruk süren deyince akla ne gelir? Kuşkusuz önce, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı dönemdeki başkan olması. Ardından burjuvazi. Bir zamanlar Türkiye'nin sayılı zenginlerinden sayılan Süren'in bugün 13 şirketinden geriye 4 tane kaldı. Hakkında "Hayali ihracatçı" dendi, vergi kaçırdığı öne sürüldü, "Teşekkül halinde kaçakçılık" yaptığına dair haberler gazete manşetlerini süsledi. Borçlarını ödemek için elinde ne var ne yoksa sattı. Önce özene bezene yaptırdığı Beylerbeyi'ndeki villası, ardından İsviçre'deki evi gitti. "Aslında onları satmak zorunda değildim" diyor. "Ama onca borç varken oralarda oturmayı kendime yakıştıramadım. Şimdi eşimin kız kardeşinin bir evinde oturuyoruz. Yine Boğaz'dayız." Faruk Süren bugün fırtınayı atlatmış bir savaşçı gibi. Ama asla yorgun değil, hatta fazla iyimser. "Kaybettiğimizi sandığımız şeyleri tekrar elde etmek için yeni bir fırsatımız var önümüzde. Daha iyisini yapmak için sağlık, enerji istiyorum başka bir isteğim yok. Neticede bu hadise yaşandı. 'Ah vah' dememek, ileriye yönelik yaşamak lazım."

BAŞKAN
OLMANIN BEDELİ

* "Tarih güçlünün yanındadır" Roma atasözü...
-En sevdiğim söz. Peki bana uydu mu? Kendimi şanssız bir insan olarak niteleyemem. Öncelikle burjuva bir aileye doğdum. Ama bence önemli olan size sunulan şansı doğru algılayıp ona göre davranabilmek. İş hayatımda inişler çıkışlar oldu. Normaldir.

* Nasıl normaldir? Koskoca şirketleriniz battı.
-Battı kelimesini sevmiyorum. Zor bir dönem geçirdik ama düzlüğe çıkıyoruz.

* Deniz Baykal gençlik formülü için "Olmuş bitmiş bir şey için dertlenme" demişti. O hesap galiba.
-Onu size söylemeden bir hafta öncesinde ben de benzer şeyler söylemiştim. Hakikaten müdahale edemeyeceğim işlere kafamı takmam, moralimi bozmam. Biz 2000 krizinde nakit bulamadığımız için bu duruma geldik. Eskiden de benzer şeyleri yaşamıştık ama o zaman nakit vardı. Tabii GS Başkanı olmanın da bedelini ödedim. Bu tarz işlerde tanınıyor olmak iyi değil, yardıma yanaşan az oluyor. Kredi bile alamadım bankalardan.

KAÇMAK KOLAYDI
* Bazı GS'li yöneticilerin etkisi varmış.
-Benimde kulağıma geldi ama kanıtım yok. Ama medyada çıkan manşetler için o kadar saf düşünmüyorum artık.

* 100 milyon dolar borç. Akşamları rahat uyuyabildiniz mi?
-İnanılmaz rahat uyudum. Düşün düşün nereye kadar. Bu arabayı park etmeye benzer. Sabah arabayı tekrar çıkaracağınız kesin ama gece bunun için dertlenmeye gerek yok. O borcu şimdi 37 milyon dolara indirdik. Onu da ödeyeceğiz. Hâlâ bazı davalarımız sürüyor.

* Peki neye sığındınız, hiç çaresizliğe düşüp ağlamadınız mı yani?
-İçimden ağladım. Üzülmedim demek mümkün mü? Ben kulüple ilgilenirken gemiyi öylesine yalnız bırakmıştım ki ikinci kaptanın iş bilmezliği beni bu hale getirmişti. Kendimi spora verdim. Her gün saatlerce kürek çektim. Saatte 13 kilometre hızla gidebiliyorum. 61 yaşında biri için fena değil ha (gülüyor)? Fabrikaya bir spor odası yaptım orada çalıştım.

* Hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu? Fabrikada yatıp kalktığınız söylendi. Gerçi ben bunu biraz abartılmış buldum ya neyse.
-Fabrikada yattım kalktım ama otele gidecek param olmadığından değil. Hem geç saate kadar çalıştığımdan hem de oraya öylesine güzel yaptım ki otel az kalır yani (gülüyor). Bakın insanların anlamadığı şu. Benim gibiler hayatını devam ettirmek için belli bir rezerve ihtiyaç duyar. Ondan çok fazla da kazansa aynı şekilde yaşar. Hayatımı devam ettirecek bu rezerve göz koyulması yanlış. Ne yapacaktık yırtık pırtık elbiselerle mi dolaşacaktık? Stilimi değiştirmem. Beni öyle görmeyi düşleyenleri mutlu etmem.

* Fabrikada yatma konusunda fakirlik edebiyatı yaptığınız aslında yurtdışında paranız olduğu söylendi.
-Sanayici parayı cukkalamaz. O sanayici değil başka bir şeydir. Biz bir şey yapabilmek için yıllardır uğraşıyoruz. Gelen para yine sanayiye gider. Kaçmak zor muydu sanıyorsunuz? Bir tekneye binmeye bakar. Ama bana yakışır mı? Kültürüme, aileme? Bu yüzden rahat uyuyorum.

* Röportajlarınızda sürekli "İsviçre'de kayağı özledim" diyorsunuz. Herhalde orada kaymak için zengin olmak gerekmiyor.
-Gerekmiyor tabii. Üstelik Türkiye'den ucuz. Ben yurtdışı yasağım olduğu için oraya gidemiyorum. 3 yıldır yurtdışına çıkamıyorum. Daha ne kadar sürecek bilmiyorum. İş yapıyorum, şirketin sahibi beni çağırıyor, olmaz meşgulüm sen gel diyorum. Yurtdışı yasağım olduğunu söylesem, adam benim için herhalde katil diye düşünecek. Üstelik bir böbrek rahatsızlığım çıktı, Almanya'da tedavi olmak istiyorum gidemiyorum.

* Yurtdışı yasağı kalksın diye hastalık uydurdu diyecekler şimdi.
-Desinler. Ben kaçmak istedikten sonra...

* İsviçre'de bir puro kavınız vardı. Duruyor mu?
-Kav duruyor da puroları elden çıkardık.

* Ya Küba'daki arazi?
-Arazi değildi, hasatı satın almıştım sadece.

* Siz kendi işlerinizle uğraşırken bir de aile skandalı patladı. Babanızın başka bir kadından bir çocuğu olduğu ortaya çıktı. Babanız da ona soyadını verdi. 21 yaşında bir kız kardeşiniz var artık. Ne hissettiniz?
-Önceden biliyorduk zaten. Babam bir kadına âşık olmuş, annemi terk edememiş. Yılların verdiği sadakatten dolayı noktayı koyamamış. Yapamamış işte. Ama aşık olduğu kişiden çocuğu yapmış (gülüyor). Babam büyük bir skandalı büyük bir centilmenlik ve soyluluğa dönüştürdü. Ona soyadını verdi.

* Aileden karşı çıkan olmadı mı?
-Kardeşim pek benimsemiyor. Babamın aldatıldığını düşünüyor. Ben babamın mutlu olmasını istiyorum o yüzden normal karşıladım. Kız kardeşimle telefonla görüşüyorum. Berlin'de oturuyor.

* Siz aynı durumda kalsanız?
-Öyle bir durumda kalmamak için dua ederim (gülüyor). Şaka bir yana ben de aynısını yapardım. Neticede ortada genç bir kız var. Onun için de zor. Fuat Süren ve kızı Melissa.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Darüşşafaka'ya 'hayır' Taşyapı'ya 40 katlı otel
 'Türkiye unutulmaz bir deneyim oldu'
 Roket kurbanı kardeşler gözyaşlarıyla uğurlandı
 Bebek cinayetine yasal hoşgörü
 "Sorumlu olanlara dava açacağım"
 Özürlüler yaşama sevinciyle aramızda
 PKK'da örgüt içi infaz
 Asker taşıyan minibüs, TIR'a çarptı: 2 er şehit
 Adli Tıp tayin kriziyle çalkalanıyor
 Kürtçe dilekçeye ret
ERGUN BABAHAN
Satılık bedenler ve ruhlar ülkesi
"Aile, Türk toplumunun...
MEHMET BARLAS
Tony Blair'in ve Turgut Özal'ın doğru...
UMUR TALU
Oyna-mayın!
Önceki gündü.
Bir patlama oldu.
ERDAL ŞAFAK
25 yıl sonra
Fransa ve Almanya 8...
"Avrupa'nın sağlıklı adamı"
Kritik AB liderler zirvesine yaklaştıkça, dünya basınının gündemi...
Şahin Rumsfeld pes etti: Çekilelim
Kongre seçiminde partisi ağır darbe alınca istifa eden ABD Savunma...
Kadıköy töresi: 2-1
Kadıköy töresi: 2-1
Hafta içi şike iddiaları ve Celta Vigo yenilgisiyle bunalan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu