kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
SMS:
4122-BP MESAJ
 
Mekik yok dans var
Sıkı sıkı sarıl bana, ablan kurban olsun sana

Mekik yok dans var

Shaun Thomas'ı ilk gördüğümde "Yakışıklı adam," diye düşündüm. Türk sosyetesinin kadınları bayılır vallahi bununla hoplayıp zıplamaya...

Onun gibi dansa aşık adam az gördüm ben. Müziği duyunca başka birine dönüşüyor. Bedeninin tüm kıvrımları sanki bir anda harekete geçiyor. Shaun Thomas'ı ilk gördüğümde "Yakışıklı adam," diye düşündüm. Türk sosyetesinin kadınları bayılır vallahi bununla hoplayıp zıplamaya... Sonra "Aman ikinci bir tenis hocası skandalı yaşanmasın," diye de gülümsemedim değil! Hani Kemerburgaz'daki siyah ve yakışıklı tenis hocası birkaç yuvanın yıkılmasına sebep olmuştu ya, o durum yani. En iyisi mi baştan anlatayım. Kanyon'un dilden dile dolaşan, şehir efsanesi gibi anlatılan 4 bin metrekarelik MAC isimli spor salonu Ocak ayında açılacakmış. 700 metrekarelik güneşlenme alanı, basketbol sahası, masajı saunası falan olacakmış. Bunlar değil asıl beni ilgilendiren. Ne yalan söyleyeyim, İstanbul'daki bütün spor salonları beni çok sever. En iyi müşteri benim. Üye olup bir kez bile uğramayan. Planet ve Uptown'a katkım çoktur yani. Kazara salonlardan içeri adım atacak olsam, "Kimsiniz?" diye içeri almayacaklar. Öyle sadığım yani spor konusunda. Yeni spor salonu ben hariç, bütün İstanbul'a hayırlı olsun, orası ayrı. Kimsenin ekmeğiyle oynamayalım canım. Hem dekorasyonunun ünlü mimar Mahmut Anlar yapıyormuş. Bu detay orayı biraz daha sosyetik kılar. Süslenir püslenir spora gidersiniz. Hem ocaktan nisana kadar dans hocanız Shaun Thomas olacaksa, ben bile bir kez adım atabilirim belki. Kimbilir?

KAZARA DANSÇI OLMUŞ
Shaun Thomas New Jersey'de doğmuş. Önce iletişim okumuş. Abur cubura fazla meraklı olduğu için bir anda kendisini 150 kilonun üzerinde bulunca, hayat tarzını değiştirmeye karar vermiş ve ver elini spor akademisi. Önce futbol, ardından Amerikan futbolu derken atletizm 400 metre engellide eyalet şampiyonu bile olmuş. Okul bitip Los Angeles'a taşındıktan sonra hayatı bir anda değişmiş. "Bir arkadaşım spor kulübündeki dans kursuna onunla gitmem için beni ikna etti. Dersin sonunda eğitmen bende bir ışık gördüğünü ve ünlülere dansçı ayarlayan bir şirketin seçmelerine girmem gerektiğini söyledi. Sözünü dinledim. Şimdi buradayım." Thomas utangaç bir gülümsemeye sahip ama siz bakmayın onun mütevazılığına. Seçmeler katıldıktan tam iki hafta sonra kendi programını yapmaya başlamış. HBO'da yayınlanan Six Feet Under isimli dizide ve Val Kilmer ile bir müzikalde oynamış. Sam Harris ile birlikte çalışmış. Will Smith'in televizyon şovuna eşlik etmiş. Ve adını bile hatırlayamadığı kadar çok ünlüye dans dersi vermiş. Deborah Cox, Mariah Carey, Queen Latifah, Lee Ralph aklıma ilk gelen isimler. Gerçi Mariah Carey'in dansına bakarsanız, pek başarılı olamamış ya... "Bence," diyorum, beğenen beğenir tabii. Shaun Thomas bu fikrime hafif kaşlarını çatarak yanıt veriyor: "Dansın tarifi; kişinin hareketi ve duygularını kendine özgü dışa vurmasıdır. Bazen birisi dans ediyor ve diğer insanlar garip garip bakıyor. Beceremediğini düşünüp yargılıyorlar. Bence doğru değil. O beğenilmeyen hareketler bile, o kişinin iç dünyasındaki müthiş birikimleri yansıtıyor olabilir. Ben çalıştığım insanların önce kendi iç dünyalarını gözlemlerim. Daha sonra onun kendini iyi ifade edebileceği ve yetenekleri doğrultusunda iyi bir koreografi yaratırım." Ne diyeyim, sevgili kocam artık "Kötü dans ediyorsun," cümlesinden kurtuldu. "Senin de kendine özgü bir tarzın var hayatım," diyeceğim. Shaun Thomas dünyanın dört bir yanında dans dersleri veriyor. Peki ya onun tarzı nedir? Hip hop. Geleneksel olarak mekik yapmak istemeyen, spordan uzak duranlar için bu çalışmayı geliştirmişler. Hem dansını et, hem formunu koru! Mekik yok, yürüme bandı yok, bisiklet yok... Üstelik dansı kalabalık ediyorsunuz.

BİR SKANDAL HİKÂYESİ
Gelelim hem yakışıklı hem sempatik hem de iyi dans eden bir adamın tehlikelerine... "Sosyetemiz bayılıyor böyle yeniliklere, ne dersin?" diye takıldığım bir arkadaşım öyle bir hikâye anlattı ki, spor hocası skandalları solda sıfır kalır. İki yakın kadın arkadaş düşünün. Bir tanesi evli, diğeri bekâr. Evli olan bir süredir çocuk sahibi olmaya çalışıyor. Kocasıyla doktor doktor geziyorken bir gün bekâr arkadaşı "Biliyor musun?" diyor "Ben hamileyim." "Nasıl, kimden, doğuracak mısın?" derken, bekâr arkadaş çocuğu dünyaya getirmeye karar veriyor. Bu arada bekâr arkadaş yurtdışında yaşıyor. Evli kadın kız arkadaşının doğumu için yurtdışına gidiyor, bütün doğum esnasında yanında oluyor. Sonra? Sonrasını elim varmıyor yazmaya... Meğer doğumuna yardım ettiği çocuğun babası kendi kocası. Yanlış okumadınız. Bekâr arkadaş, evli kadının kocasından çocuk yapıyor ve doğuruyor. Siz kocayı mı boşarsınız, yakın arkadaşa mı saldırırsınız bilinmez... Ama bizimki susup oturuyor ve gözü önünde kocasına çok benzeyen bir çocuğun büyümesini izliyor. Uzun lafın kısası işin çivisi çıktı. Neyle başladım, nerelere geldim... Shaun Thomas ocak ayında Türkiye'ye hip-hop eşliğinde spor yaptırmaya geliyor. Thomas "Dans ve fitness evrensel bir dile sahip. İnsanlarla konuşmadan vücut dilim ve enerjimle onları yönlendirebiliyorum," diyor. Haksız da değil. Müthiş bir enerjisi var. Dans meraklılarına duyurulur!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kan grubunuz 0 ise sakın ekmek yemeyin!   / 26-11-2006
 Ben âşığım, darısı sizin başınıza   / 19-11-2006
 Mekik yok dans var   / 12-11-2006
 Şarapla güzellik meselesi   / 05-11-2006
 Nedir alıp veremediğimiz?   / 29-10-2006
 Viagra toplumunda sessizlik mi başladı?   / 22-10-2006
 Kaybedenler Kulübü   / 15-10-2006
 Acilde yatan bir adam   / 08-10-2006
 Teşhirci ama kışkırtıcı değil!   / 24-09-2006
 Halkla namaz kılmam!   / 17-09-2006
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Yılbaşında ajanda yerine
Elimde bir kitap var.
ÖNCEL ÖZİÇER
İki kadın, iki sırt
Bir ülke klasiğidir: Ünlüler aylık...
KAZIM KANAT
Korkmak mı, aslaaaa
Çok basit ben de yaparım...
Kızımın en sevdiği otomobil: Alfa Romeo Brera
Kızımın en sevdiği otomobil: Alfa Romeo Brera
Brera'nın tasarımını çocuklar bile çok beğeniyor. Çünkü bugüne dek...
Bu gemi özür kabul etmiyor
Bu gemi özür kabul etmiyor
Klasik yelken donanımlı Lord Nelson gemisinin tüm...
Cinselliğin ideal yaşı var
Kadın ve erkeğin cinselliğe bakış açısı, farklı yaş dönemlerinde...
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
Türkiye, zeytinyağı üretiminde dünyada beşinci. Ama her şeyde olduğu gibi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.