kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Antalya Piyazı
Ummanda mutfak derdi olmaz!
Antalya Piyazı

Antalya Piyazı


Tarif: Fasulyeleri akşamdan tuzlu su içinde bekletin, şişsinler. Fasulyelerin fazla beklemeden şişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatın. Kaynama suyunun içinde bir saat bekletin. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu su içinde yaklaşık 20-25 dakika ön haşlamaya tabi tutun. Haşlama suyunu dökün, fasulyeleri yıkadıktan sonra tekrar tencereye koyun. Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye ve tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın. Soğumaya bırakın. Pişmiş fasulyelerden iki-üç kaşık alın, çukur bir kaba koyun. Çatalla iyice ezin ve üzerine ezilmiş sarımsak, tahin, kimyon, limon suyu, sirke, tuz ve zeytinyağı katın. Bütün malzemeleri güzelce karıştırarak tenceredeki fasulyelerin üzerine dökün, harmanlayın. Fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarın. Kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, pul biber katarak karıştırın. Üzerini domates dilimleri ve ikiye bölünmüş haşlanmış yumurtayla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler:
2 bardak kuru fasulye
2 limon suyu
4 diş sarımsak
2 kaşık sirke
2-3 kaşık tahin
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon, tuz.

Üst malzemeler:
1 tatlı kaşığı pul biber
1 demet kıyılmış taze soğan
2 domates Yarım demet maydanoz
2 haşlanmış yumurta
DİĞER GURME HABERLERİ
 Meyhane kokusu başkadır
 Bu kebaplarda kuyruk yağı yok
 Bu 'misina'nın ucunda farklı mezeler var
 Restoranında Ali Baba'nın...
 Tek mekânda hepsi bir arada
 Ay ışığında romantik yemekler
 Şehirdeki son İtalyan
 Manzara ve lezzet bir arada
 Yemek bizden sorulur
 Bu mönüye karşı koymak zor
 Tatlılarıyla baştan çıkarıyor
 Müzede lezzetli eserler de var
 Sanki küçük Japonya
 Çorbada Japon eriştesi var
 Dönerin de şifalısı varmış
 Manzara baş döndürüyor
 Guruba karşı bir keyif
 Rakılı ve biberliden sonra isotlu dondurma
 Tarihi köşkte ızgara keyfi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
İstanbul'un en parlak semti Asmalımescit
İstanbul'un en parlak semti Asmalımescit
Yıllarca nice sanatçıya ev sahipliği yapan, en güzel şiirlere konu...
Gençlik dört nala gidiyor
Gençlik dört nala gidiyor
Gençlerin gözde mesleği jokeylik. Yaşları 14-16 arasında değişen...
'Sigara içip cildinizin güzel olmasını beklemeyin'
Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yarın sona erecek 'Antiaging...
'Her şeye değen tek şey oğlum'
Türkan Şoray'la başrolü paylaştığı Hayatımın Kadınısın'da, yıllar...
Bir aşka adanmış ömrün hikâyesi
"Hayatımız arabesk," sözcüğünü hatırlatan bir film. Ve yönetmenin ev...
Muğla köylüleri Oscar kapısında
Tüm işittikleriniz doğru: Dondurmam Gaymak, gerçekten de çeşitli...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.