kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Esnaf lokantaları
İstanbul'un en parlak semti Asmalımescit
Asmalı'da adım adım...
Esnaf lokantaları
Sanat evleri

Esnaf lokantaları

Canım Ciğerim
Adından da anlaşılacağı gibi Canım Ciğerim'de, sade ciğer ve et ürünleri servisi yapılıyor. Tabii her ikisi de sayısız meze ve sıcacık lavaş ekmeği ile birlikte sunuluyor. Soğumasın diye de hepsi bir arada getirilmiyor. Tüm şişler, Mersin usulü hazırlanıyor. Burası ahşap tabure ve sandalyelerin bulunduğu, rahatça kollarınızı kıvırıp, ciğer şişlerinizi afiyetle mideye indirebileceğiniz rahat bir mekân. Birçok ünlü müşterisine karşın çatal bıçak kullanma derdi de yok üstelik. Tel: (0212) 252 60 60

Esnaf Lokantası
Sulu yemekler, balıklar, tatlılar, kısaca uygun fiyata ne arasanız var. Adından da anlaşıldığı üzere, özellikle yerli esnaf geliyor buraya. Yani öyle şaşaalı dekorasyon, lüks bir sunum ve trendi gençler görmek istiyorsanız yanlış adrestesiniz. Fakat kısa zamanda, lezzetli ev yemekleri isteyenlere, Esnaf Lokantası'nı şiddetle tavsiye ediyoruz. Dört çeşit yemek sunan tabldotların fiyatı sadece 5 YTL. Tel: (0212) 252 08 52

Lokanta Helvetia
Yedi masalı, 40 metrekarelik ufacık bir mekân burası. Fakat namı o kadar büyük ki New York Times bile İstanbul'la ilgili verdiği gezi ekinde, mutlaka gidilmesi gereken yerlerin arasında göstermiş. Mekân ismini dış duvarın altında, restore esnasında ortaya çıkan İsviçre Birahanesi Helvetia'dan almış. Mekânın iç duvarlarını süsleyen, eski resimler de yine temizlik esnasında bodrum katında bulunmuş. Bu kadar ufak olduğuna bakmayın, etraftaki herkes neredeyse, bol kepçe tarzında nefis ev yemekleri yapan Helvetia'nın müdavimleri. Burada mutfak açık, yani çalışanları ve kaynayan tencereleri birebir görme şansına sahipsiniz. Fiyat aralığı diğer mekânlara göre çok daha uygun olan Helvetia, ev yemeyi isteyenlerin vazgeçilmez adresi. Pazar günleri de saat 12.00'den 16.00'ya kadar brunch veriyor. Tel: (0212) 245 87 80

Sisore Pide Evi
Özellikle öğlen yemeyi vakti Sisore'nin önünden geçerken burnunuza gelen mis gibi tereyağı kokusu, tokken bile sizi baştan çıkarmaya yetiyor. Esnafın öğle yemekleri için tercih ettiği mekânda, yöresel Karadeniz pide çeşitleri bulunuyor. Pastırmalı, sucuklu, kuş başılı, her çeşit pide mevcut. Bunun yanı sıra özel Çayeli kuru fasulyesinin de mutlaka tadına bakın deriz. Tel: (0212) 245 49 02
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Gençlik dört nala gidiyor
 'Kocam acıkınca dolapta börek bulmalı'
 Biraz yeşil biraz da mama
 Uyumsuzun uyumu
 Sütü seven kamyoncu TEM'e...
 Bir site yap milyar dolar kazan!
 Pazartesileri yolumuzda gidelim
 Bu provokasyona kalp dayanmaz...
 Kalede Adnan Menderes
 Yılın Avrupalısı bir Türk
 'Âşık olan hayatın anlamını bulduğunu zanneder'
 007 Bond olmanın 7 yolu
 'Şarkı söylemeye utanıyordum'
 Üniversitede bir kedi katili mi var?
 Bu site 100 Türkün gücüne bedel
 36 beden işkolik
 15. yıla üç proje
 Yüksek ökçe olmadan asla!
 Ve kadın yeniden yaratıldı
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Alis Fransa diyarında!
Alis Irmağı'nın kıyısındaki...
Meyhane kokusu başkadır
Gürültülü müziğin sohbeti engellediği, ortamlarda, ucuz mezelerle günü kurtaran...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.