kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
dvd ekranı
dvd ekranı

The Fifth Element
Beşinci Güç (Gaumont / A&E Film) Film: * * * * DVD ekstralar: * * * * *
Özenli hazırlanmış bir metal kutuda çıktı bu film. Luc Besson'un ergenlik çağı fantezilerini ve beğendiği tüm bilimkurgu filmlerine hayranlık dolu atıflarını içeren film, 250 yıl sonrasının dünyasına fırtına gibi dalıyor. İçinde her türlü unsur var: Lazerler, derbeder bir taksi şoförü, 5 bin yıllık efsaneler, kusursuz bir kadın, muhteşem tasarımlı yapılar, berbat bir insanlık düşmanı, Jean Paul Gaultier imzalı kostümler, Mezieres'in çizdiği setler... Şeytani bir güç dünyayı yok etmek üzere gelmiştir, bunu ancak kimsenin bilmediği 'beşinci element' adlı bir varlık durdurabilir. Korben Dallas adlı şoförün derdi ise, Leeloo adlı güzel kıza aşkını ilan etmektir. Bu arada kötü adam Zorg da planlarını kurmuştur. Büyük bütçeli, her türlü eğlenceyi haiz, içinde ayrıca bol bol ekstra malzeme de taşıyan bir

Framed
Teklif (R Film / Palermo) Film: * * * DVD ekstralar: Yok
Şüphe, korku, ihanet... Bu polis-tanık öyküsünde her şey bunlar üzerine kurulu. New York'lu dedektif Mike Santini dürüstlüğüyle tanınır, ama polis içinde çıkan bir rüşvet skandalı nedeniyle dengesi bozulur. Ama bu arada şans yüzüne güler ve mafyanın en büyük kasası olan Eddie Myers'ı yakalamayı başarır. Artık önü açılabilir. Ama FBI soruşturması sürerken, güvenli evde yalnız kaldıkları sırada Myers ahlaksız teklifi patlatır: Santini onu serbest bırakırsa, iki milyon doları hemen verecektir. Santini kalakalır. Acaba Myers'a ne kadar güvenebilir? İki usta oyuncu, Rob Lowe ve Sam Neill sayesinde dozu yüksek kalan, hareketli bir film.

16 Blocks
16 Blok (Horizon / D Home Video) Film: * * * DVD ekstralar: * * *

Bruce Willis bu filmde yine derbeder, alkolik, bezgin bir polisi oynuyor. Çok iyi yazılmış bir action bu. Jack Mosley adlı polis, rüşvet alıp uyuşturucu satan bir grup polise açılan davada en önemli tanık olan Eddie Bunker'ı 16 sokak ötedeki mahkeme binasına götürmekle görevlendirilir. Biri ne kadar bezginse bu çiftin, öteki de o kadar çenebaz, o kadar kafa ütüleyicidir. Tabii ilk andan itibaren tanığı engellemek için her türlü eylem başlar. Şaşırtmacalarla dolu filmde Willis iyi ama asıl, Bunker rolündeki Mos Def harika. Kolay kolay eskimeyecek türden bir gerilim. Herkese tavsiye olunur.

Pirates of the Caribbean
Dead Man's Chest / Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı
(Disney / Tiglon) Film: * * * * DVD ekstralar:

Malumunuz bir önceki Korsanlar'da Swann ve Turner çifti, kaptan Sparrow'un kaçmasına yardım etmekten ötürü tevkif edilmişlerdi. Bu ikinci filmde onların yarım kalmış düğünleri ile başlıyor ve biraz karmaşık bir öykünün derinliklerine sürükleniyoruz. Şimdi görev, vantuz suratlı ve çok kişilikli, Davy Jones namıyla maruf korsanın sandığına takılı anahtarı ve pusulayı bulmaktır. Çünkü Sparrow, Jones'a bir kan borcu taşımaktadır. Bu lanetten kurtulması şarttır. Öncekinden de hareketli bir film ama daha devamı gelecek, üç de yolda, unutmayalım. DVD iki versiyonla çıktı. Tek diskli olanında çekim hataları ve yapımcının yorumları var. İki diskli versiyonda ise beş saate yakın ekstra mevcut. Belgeseller, yapım ve dövüş teknikleri, konuşmalar vs.

Yavuz Baydar

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Müziğe tarif değil arif lazım
 Phad Priew Wan yemek ister misiniz?
 Dün akşam Paris'i gördüm bir tuvalde
 Yüreğimde caz beşlisi
 Efes'in gezici Blues kumpanyası
 AIDS'le mücadele için ne yaptın?
 Tango buluşması
 Yakın çekim Türk sineması
 alternatif rota
 7 gün 7 gece
 Taş Meclisi
 Teksas Katliamı: Başlangıç
 Borat
 Son Umut
 Takva
 Buena Vista kulübü iftiharla sunar
 Lady Macbeth'in acıları
 Salsacılar kupa kazanmak için sallıyacak
 Bu film görme engelliler için
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Geleceğim derbide
Geleceğim derbide
G.Saray ile 3 yıllık anlaşma yapmaya hazır olduğunu söyleyen Gerets,...
Cimbom'un kozu Hasan Şaş
Cimbom'un kozu Hasan Şaş
Sivas maçının yıldızı olan milli futbolcu, F.Bahçe derbisi için...
Özür Sultanahmet'te
İslam'a karşı sözleriyle tepki çeken Papa Türkiye'de sözlü olmasa da...
Büyükanıt'lı ilk YAŞ'ta 37 ihraç
Yüksek Askeri Şûra bildirisinde bugüne kadarki uygulamalardan farklı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.