kapat
   
30 Kasım 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
SMS:
HU yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 
Türkiye'de futbol nereye gidiyor?..
Arda'ya bir mektup daha!.. Son kez!
Emre panikte!..
Kalkın ve..
Sporun ve yaşamın altın sözleri

Türkiye'de futbol nereye gidiyor?..

Bu sezon tam sekiz Fenerbahçe maçından bir hafta önce rakip takımların 14 futbolcusu kartlar gördüler ve Fener'e karşı oynayamaz hale geldiler.
Bunların içinde ikisi özellikle dikkati çekti..
Sivasspor, Fenerbahçe maçından önce kalecisi dahil üç futbolcusunu kaybetti. Vestel Manisa'nın tek golcüsü Rafael, Fener maçından bir hafta önce, maçın 92'nci dakikasında oyundan atıldı.
Şimdi tablo buyken, Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Kanal D tarafından daha önceden planlandığı açıkça belli bir organizasyonda "Bülent Demirlek'in Trabzon maçına hakem atanması, Galatasaray maçı öncesi Fenerbahçe'nin kart sınırındaki adamlarını tasfiye etmesi içindir" dedi.. Diyebildi..
Neden diyebildi?..
Çünkü Özdemir, Federasyonun aczini biliyordu.. Laf ola bir açıklama, hepsi o.. Güçlü, yürekli bir federasyon anında "tedbirli" olarak ceza heyetine verirdi.
O heyetten hatta, bir daha yöneticilik yapmasını engelleyecek kadar ağır ceza çıkardı. Konuşma o kadar ağır, o kadar tehlikeliydi çünkü.. Sadece bir maçın değil, ligin kaderini değiştirecek eylemlere varabilirdi.
Çünkü Özdemir, kutsal ittifak medyasının da ses çıkarmayacağını, hatta kendi yanında yer alacağını biliyordu. Nitekim öyle oldu..
"Bu nasıl laf" diyen tek kişi çıkmadı. Konuyu yazanlar da hiç sıkılmadan, utanmadan "Bu açıklamadan sonra Bülent Demirlek ya maçı yönetmesin, ya da adam gibi yönetsin" demek amigoluğunu gösterdiler.
Eskiler "Herkesi nasıl bilirsin" demişler.. Cuk oturuyor duruma..
Dahası var.. Bu haftaki hakem atamalarına, bu gerekçe itiraz edecek bir kulüp varsa, o Fenerbahçe değil Galatasaray'dı..
Çünkü bu sezon tam sekiz maçından önce rakiplerinin 14 futbolcusu yasaklanan takım Fenerbahçe'ydi ve sıkı durun, bu haftaki Fener maçından önce, Galatasaray maçına atanan hakem, SivasFener maçından bir hafta önce, Sivas'ın 3 futbolcusunu temizleyen Barış Şimşek'ti..
Yani eğer varsa bir tezgah, bir komplo, bu komplonun tam da içindeki hakem, Fener maçından önce, Galatasaray'a atanandı, Demirlek değil.. Nihat Özdemir bunları zerrece düşünmeden konuşuyor.. Amacı komployu önlemek değil, tam tersine Bülent Demirlek'i hedef göstererek, Galatasaray maçı öncesi kart sınırındaki futbolcularını kurtarmak. Rakip sahada, Trabzon gibi bir rakibe karşı sarı kart kolay çünkü.. "Ne olur ne olmaz. Ben yolu keseyim de.."
Nihat Özdemir'in bu lafları daha önce edilen, alışılmış "Falanca hakemi istemiyoruz" beyanlarından çok farklı.. Bu belli bir hedefe yönelik laf. Genelleme değil. Çok özel..
Bülent Demirlek, maça çıkarken Fener'e kırmızı kart çıkarma, ya da sınırdaki futbolculara sarı gösterme hakkının bu demeçten sonra artık olmadığını biliyordu. Çünkü Fener'den bir kişi eksiltirse, Nihat Özdemir'den mesajı alan Kutsal İttifak medyasının onun kariyerini nasıl bitireceğini biliyordu..
Nitekim Uğur Boral'a ikinci sarıyı göstermeye cesaret edemedi. Fener'e kırmızı kart çıkaramayacağını çok iyi bildiği için, Trabzon'a da çıkaramadı, Ufukhan'ı oyundan atmaya vicdanı elvermedi.
Federasyon ve medyanın bu tavrının sonucu ne?..
Bundan böyle tüm hakemler başka yönetici tarafından pervasızca hedef gösterilecek. Hemen her kritik maçta hakemlerin düdükleri ve kartları, bu demeçlerle engellenecek.. Lige pislik bulaşacak ve işin sonu kanlı tribün kavgalarına varacak..
İbret tablosudur bu.. Federasyonun aczinin ve medyanın tarafgirliğinin..
Bir de Özdemir yanı var işin.. Nihat Özdemir, Fenerbahçe'de en saygın isimlerin başında geliyordu. Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu, ipe sapa gelmez demeçler verirken, Özdemir "Spor adamı" olarak örnek gösteriliyordu. Özaydınlı ve Uslu tükendiler, bittiler.. Aziz Yıldırım onları susturdu. Şimdi öyle görünüyor ki, tetikçiliği Nihat Özdemir yüklenmiş.
Aziz Yıldırım bir taşla iki kuş vuruyor. Hem istediği terörü yaratıyor. Hem de Ali Şen'in Vefa Küçük'ü bitirdiği gibi, o da bir gün karşısına rakip olarak çıkabilecek Özdemir'in yolunu kesiyor. Hatta kesti bile..



Bir kez daha.. Ben komutanların, NATO Müteahhitleri (Orduya inşaat yapan) ve Silah Tüccarlarıyla (Orduya silah satan) bu kadar yakın ve samimi görüntüler vermesini yadırgıyorum. O başkan, Özhan Canaydın ile de maç boyu Şeref Tribününde yan yana oturdu, ama dönüp "Merhaba" demedi, elini sıkmadı..
Demek ki.. "Efendim Şeref Tribünü" demek, bu hassas görüntünün bahanesi olmaz. Olmuyor!..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İstanbul trafiği için umut!.. İşlerse..   / 29-11-2006
 Tiyatroya ihanet durdurulmalı!..   / 28-11-2006
 Adım Haşmet.. Babaoğlu Haşmet!..   / 26-11-2006
 Papa, Fener'e geliyor.. Türkiye'ye değil!..   / 25-11-2006
 Hafta sonu, Salı Pazarı, Galata'ya mutlak!..   / 24-11-2006
 Kalkın ve devam edin!..   / 23-11-2006
 Öylesine çarpıcı bir Cabaret yorumu ki..   / 22-11-2006
 Sophia Loren'in müthiş sırrı!..   / 21-11-2006
 Fena halde mutsuz adam...   / 19-11-2006
 Pencerenin ötesi   / 18-11-2006
MAHMUT ÖVÜR
Brüksel sağ gösterip sol vurdu!
İstanbul Büyükşehir...
EMRE AKÖZ
Çocuğunuzun zekâsını artırmak elinizde
Kadınlar günde...
HINCAL ULUÇ
Türkiye'de futbol nereye gidiyor?..
Bu sezon tam sekiz...
UEFA'ya kanat açtı...: 2-1
UEFA'ya kanat açtı...: 2-1
Beşiktaş, Avrupa'da 'Tamam mı devam mı' maçında Brugge'ü devirip...
Devlet el koysun
Devlet el koysun
Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, hakkındaki şike iddialarına sert tepki...
Eşimin başını açması siyasi kimlik zaafı olur
Başbakan Erdoğan, "Birileri, Allah göstermesin, eşimin başını...
Baykal: Yeni bir başlangıca ihtiyaç var
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AB kararlarını değerlendirirken...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu