kapat
   
30 Kasım 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
‘KULİS YAPSAYDIK’ Yıldırım son federasyon seçimlerinde kulis ve kongre çalışması yapmadıklarını belirterek, Yapsak herhalde bugün bunlar olmazdı. Biz federasyonun yanlışlarını kapalı kapılar ardından yapmadık. Belden aşağı vurmadık. El altından kasetler hazırlamadık ifadesini kullandı.
Devlet el koysun
Koç: Taraflı yayın yapıldı
Ülke menfaati için çarpışan ama hapiste yatan insanlar var
Adalet önünde hesaplaşacağız
Kanıtlarını bekliyoruz
İtalya örneği incelenmeli

Bu ne demek Aziz Bey!

F.Bahçe Başkanı Yıldırım, şike iddialarına yanıt verirken şöyle dedi: Bu ülkede ülke menfaati için çarpışıp hapis yatanlar var. Bu ince bir mesajdır.

Cihan Oskay'ın F.Bahçe'nin şampiyonluğu için 150 bin dolar karşılığında şike yapıldığı iddiası üzerine dün F.Bahçe yönetimi bir basın toplantısı yaptı. Toplantıda başkan Aziz Yıldırım "Oskay devlet korumasına alınsın. Bir şey olursa bana yıkacaklar. Bu ülkede, ülke menfaati için çarpışıp hapis yatanlar var. Bu ince bir mesajımdır" dedi.

"Hedef mi gösteriyor?"
Bu mesaj "Yıldırım hedef mi gösteriyor" diye yorumlanınca F.Bahçe Başkanı ikinci bir açıklama yaptı: "Ülkenin menfaati için yola çıkıp gün gelip hukuk dışına çıkanlar nasıl bunun hesabını verdiyse, futbol adına hukuk dışına çıkanın da sonu diğerleri gibi olur."

Yönetim tam kadro
F.
Bahçe yönetimi basının önüne dün tam kadro çıktı. İlk konuşmayı Kurumsal İletişim Sorumlusu Ali Koç yaptı.

"Aramızda hainler var"
Yıldırım, şike iddialarının araştırılması için devletin devreye girmesini istedi: "Bu komploların içinde bazı hain F.Bahçeliler de var. İddialar araştırılsın. Federasyon el koymadan önce devlet tarafından araştırılmasını ve bunun milat olmasını istiyoruz."


Devlet el koysun

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, hakkındaki şike iddialarına sert tepki gösterdi. Bunu devletin çözmesi gerektiğini söyleyen Başkan şunları söyledi: "Bu kadar pisliğe batılmış bir ortamda federasyon bunun altından kalkamaz. Çünkü işin içinde onlar da var. Onların olduğu yerde temizlik de olmaz.".

Önceki gün Star TV'deki Telegol programında Cihan Oskay'ın ortaya attığı iddialara Fenerbahçe kulübünden yanıt geldi. Oskay'ı Samsunspor maçında şike yapması için aracı olarak kullandığı öne sürülen Başkan Aziz Yıldırım, hem bunu hem de yine aynı kişi tarafından ortaya atılan Trabzonsporlu oyunculara teşvik primi verdiği iddiasını yalanladı. Devletten Türk futbolundaki şike ve teşvik iddialarıyla ilgili detaylı bir araştırma yapmasını, bu araştırmanın sadece federasyona bırakılmamasını isteyen Yıldırım, "Bu görev önce bizlere, kulüplere, fedederasyona ve onun ötesinde de devlete düşüyor. Bunu çözecek devlettir. Bu kadar pisliğe batılmış bir ortamda Futbol Federasyonu bunun altından kalkamaz. Çünkü işin içinde onlar var. Onların olduğu bir yerde temizlik olmaz. Bu temizliği ancak devletin teftiş kurulları veya oluşturacağı kurullar çözebilir. Biz buna hazırız diğer kulüplerin de hazır olduğuna inanıyorum. Federasyon'un da buna hazırlıklı olması lazım. Devleti bu göreve çağırıyorum" dedi.

TEDBİRE
GEREK YOK Kİ

Oskay'ı Çapari Restoran'da kulübün düzenlediği yemeklerden tanıdığını söyleyen Başkan, "İki kez de işlettiği yerlerin açılışına gittim. İlişkimiz bu kadar. Bu adam şirketimden 150 bin dolar aldığını söylüyor. Oysa odamı bilmez. Ayrıca 100 bin doları da kulüpten almış. Böyle bir durum olsa kulübe telefon eder ve paranın şirkete getirilmesini isterim. Futbolcuları karalıyorlar. Ali Akdeniz'in bu işin içinde olduğu söyleniyor. O zaman Ali Akdeniz bir sol bek olarak nasıl oluyor da bize gol atıyor. Biz gol atamasak Ali'nin golü ile takımı galip gelmiş olacaktı. Lig Tv bu maçı yayınlayacak. Onlardan ricam, Galatasaray- Trabzonspor maçını da yayınlamaları. Ben konuşmaları dinlemedim. Bana verilen dökümandan okuyorum. Serhat Ulueren bu konuları da araştırmalıydı. Bu işi bilmesi gerekir. Bize bu yönde bir program yapılacağına dair duyumlar geldi. Arkadaşlarım 'Tedbir alalım' dediler. Ancak bizim saklayacak bir durumumuz olmadığı için aldırmadım. Bir şey yoktu ki tedbir alalım" ifadesini kullandı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 UEFA'ya kanat açtı...: 2-1
 'Şike var' kanaatindeyim
 Runje klasiği
 Hayati bir test
 Arda'ya psikolog şart
 Trabzon, Bursa'ya Riva'da hazırlanıyor
 Olimpik rezalet!
 Efes rotayı şaşırdı: 72-74
 Eczacıbaşı Avrupa seferine iyi başladı
 İşte hentbolun 5 bayan lejyoneri
 Bandırma'yı Perry sırtladı
 Gol sevinci öldürdü
 A.Gücü'ne saha kapama
 Katolik nikâhı şimdi kıyılmalı
 Sokaktan şampiyonluğa
 Günün içinden
LEVENT TÜZEMEN
Tigana dersine çalışmış
Beşiktaş ilikleri donduran bir...
KAZIM KANAT
Avukatıma danışacağım!
Mösyö Kürdan'ın iki transferini,...
VEDAT BAYRAM
Kaset ve Kur'an
Biz Türkler'in gelenek ya da geçmişine...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Türk futboluna zarar verenler futbola yön...
Papa: Türkleri seviyorum
Papa: Türkleri seviyorum
Meryemana'daki ayini yöneten Papa sözlerine Türkçe başladı Türkçe...
Papa Türkiye'nin AB kampanyasını kutsadı
Papa Türkiye'nin AB kampanyasını kutsadı
Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyareti İngiltere basınında geniş yer...
Hepsi örgü işi
Hepsi örgü işi
İspanya'da düzenlenen moda haftasında tasarımlarını sergileyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu