kapat
   
28 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan Papa'ya jest
Papa'dan Türkiye'ye AB desteği
Erdoğan'ın karşılaması diplomatik bir işaret
Erdoğan protesto girişimlerini eleştirdi

Erdoğan'dan Papa'ya jest

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Papa 16. Benedict Ankara'ya geldi. Papa, uçaktan inişinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşıladı. Yurtdışından gelen devlet başkanları ve başbakanlar Esenboğa Havalimanı'nda bir bakan tarafından karşılanıyor ve resmi karşılama ise Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'nda yapılıyor.

Papa ile Erdoğan VİP salonunda yaptıkları görüşmenin baş kısmı başına açık olarak gerçekleştirildi. Görüşmede, Başbakan Erdoğan Papa'ya medeniyetler ittifakı ile ilgili Türkiye'nin çalışmaları olduğunu söyledi.

Papa
16. Benedict'i taşıyan İtalya Hava Yolları'na ait özel uçak ile saat 13.00'de Ankara Esenboğa Havaalanı'na indi. En üst seviyede güvenlik önleminin alındığı havaalanında Papa'yı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Luicibello karşıladı.

Papa 16. Benedict ile NATO zirvesi için Letonya'nın Başkenti Riga'ya gidecek olan Başbakan Erdoğan bir süre basın mensuplarına görüntü verdikten sonra VİP salonuna geçti. Erdoğan ile Papa VIP'te 20 dakikalık bir görüşme yaptılar. Görüşme sonrasında Başbakan Erdoğan ile Papa 16. Benedict, VIP'ın çıkış kapısında basın mensuplarına birlikte görüntü verdiler. Papa 16. Benedict Esenboğa Havalimanı'ndan ayrılırken basın mensuplarına el salladı.

MEDENİYETLERARASI İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Başbakan Erdoğan görüşmede, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın başkanlığında İspanya ile birlikte İstanbul'da düzenledikleri Medeniyetler İttifakı Toplantısı'nı Papa'ya hatırlatarak dinlerarası diyalog mesajı verdi.

Erdoğan, "Sizi ve heyetinizi Türkiye'de görmekten mutluluk duyuyorum. NATO zirvesine katılmak için Letonya'ya iki günlük bir ziyarette bulunacağım. Ziyaretinizin dinlerarası diyalogun gerçekleştiği bu döneme rastlaması önemli." dedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ


Papa'nın gelişi öncesinde Esenboğa Havalimanı girişinde önce otomobillerin altları ve içlerinde arama yapıldı. Havaalanına girmesine izin verilen araçlar, yaklaşık 500 metre ileride oluşturulan ikinci bir arama noktasında yeniden kontrol edildi. Kontroller akreditasyon kartı bulunmayanlar alana alınmadı.

Apronda özel harekat timleri görev alırken, havadan bir helikopter de güvenlik uçuşu yaptı. Bu arada, Papa'nın gelişini izlemek üzere havaalanına gelen gazetecilerin kamera ve diğer cihazları, ''Tara'' adında polis köpeğine koklatılarak, kontrol edildi.

VİP'in giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, devlet başkanlarının geldiği VİP'nin önünde bulunan Türk bayrağının yanına Vatikan bayrağı çekildi. VİP'in önünde bulunan ağaçlardan düşen yapraklar da temizlik görevlileri tarafından temizlendi.

ÇOK SAYIDA BASIN MENSUBU İZLEDİ

Papa'nın Türkiye'yi gelişini izlemek için çok sayıda yerli ve yabancı mensubu sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı'nı VIP önüne geldiler. Sadece TRT ve AA'nın VIP'e alınırken diğer medya mensupları kendilerine ayrılan bölümde gelişmeleri takip ettiler.

ERDOĞAN BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Başbakan Erdoğan, Papa 16. Benedict'i uçaktan inişinde karşılayarak bir ilk gerçekleştirdi.

Yurtdışından gelen devlet başkanları ve başbakanlar Esenboğa Havalimanı'nda bir bakan tarafından karşılanıyor ve resmi karşılama ise Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'nda yapılıyor. Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkanı Bush ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Esenboğa Havalimanı'nda bakan tarafından karşılanmışlardı.

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Papa'dan tarihi ziyaret
 Sezer'den anlamlı hediye
 Acarkent'te tapu iptal davası
 Koruma Kurulu bile Acaristan'a çalışmış
 Savcı tek kurşunla intihar etti
 20 bin sürücüye ceza
 Üç vakte kadar müsteşar!
 Acı itiraf: Çok geç kaldık
 AKP, Hatay'da kapıştı
 15 üniversiteye yeni rektör
 Dışişleri personelini biçen şoföre 22.5 yıl
 Kaçak villalara teras yaptılar
 Okul için sınır geçiyorlar
 Başkan'a koltuk cezası
 Prof. Yayla'ya emekli asker denetimi
 9 ay içinde 610 cinayet işlendi
YILMAZ ÖZDİL
Havayalanı...
Antalya Gazipaşa Havaalanı bitti.
14...
ERGUN BABAHAN
Onlar laik, herşeyin en iyisine layık!
Atilla Yayla'yı...
MEHMET BARLAS
Türkiye'de siyaset AB ekseninden ABD eksenine kayar...
FATİH ALTAYLI
Hoşgeldin Papa
Papa Benedict'in Türkiye ziyareti,...
UMUR TALU
Maymuncuk!
Savcıları değiştiremezseniz, savcıları...
ERDAL ŞAFAK
İşimize bakalım
Yazık. Finlandiya'nın AB...
Müzakereler askıya
AB dönem başkanı Finlandiya, öneri paketinde çözüm sağlanamadığını...
Tercihi bakanlık
Hollanda'da meclis başkanlığına seçilmesine kesin gözüyle bakılan...
Korkunç iddia
Korkunç iddia
Cihan Oskay, 2000-01 sezonunun son haftasında Aziz Yıldırım'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu