kapat
   
26 Kasım 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Devletin gücü Acaristan Silahlı Kuvveti'ne yetmedi
Talan projesinin evrakları sumen altı
Çevre Bakanı Pepe 'Yanlışa dur dedik'
Acarlar'ın 35 katlı 3 kulesi de kaçak
Kavga ve olay adamı veliaht Erdal Acar

Acaristan Silahlı Kuvvetleri

Orman Bakanlığı memurlarına silahlı tehdit ilk değil. Acar Grubu hakkında aynı nedenle açılmış dava da var.

Orman Bakanı Pepe'nin "Memurlarım silahlı adamlar yüzünden giremedi" sözüyle gündeme gelen Acar ailesi hakkında iki yıl önce "silahlı tehdit"ten suç duyurusu yapıldığı ortaya çıktı. Suç duyurusu, orman bölge müdür yardımcısıyken emekli olan ve daha sonra Acarlar Holding'e müdür olarak giren Ahmet Başer'den geldi.

KAFAMA SİLAH DAYADILAR
Ahmet Başer, savcılığa şikâyet dilekçesinde şunları yazdı: "Acarlar Holding'de kafama silah dayadılar. Kızımı alıkoydular. 85 bin dolarlık evime, bankadaki paraya silah zoruyla el koyup, 50 bin dolarlık senet imzalattılar..." Acarlar'a ait Beykoz'da yapımı süren üç bloklu 35 katlı iş merkezi de SİT Yasası'na rağmen yükseliyor.

GECELERİN EN HIZLI İSMİ
Baba İsmet Acar ve oğlu Erdal Acar ... Erdal Acar, gece hayatının en hızlı isimlerinden biri olarak tanınıyor.


Devletin gücü Acaristan Silahlı Kuvveti'ne yetmedi

Acarlar'ın silahlı tehdidi devletin düşürüldüğü durumu ortaya koydu. İstanbul Orman Başmüdür Yardımcılığı'ndan ayrılıp Acarlar'da genel müdür olan Ahmet Başer'in, başına silah dayanarak evinin tapusu ve 50 bin dolarlık senedi alındı.

Beykoz çevresinde yasalara aykırı olarak yaptıkları inşaatlarla gündeme gelen Acar ailesinin daha önce Orman Bakanlığı'nda çalışan ve imza yetkisine sahip görevlilere şirketlerinde iş verdiği, bunlardan biri olan Ahmet Başer'i daha sonra kafasına silah dayayarak ölümle tehdit ettikleri ortaya çıktı. Eski İstanbul orman bölge müdür yardımcısı Ahmet Başer, Acarlar Holding'in sahibi İsmet Acar, oğulları Erdal Acar ve Hızır Acar ile birlikte eski Batman Valisi Sami Seçkin'i kendisine ait daireyi silah zoruyla ellerinden aldıkları gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet etti. Başer savcıya yaptığı başvuruda İsmet Acar'ın kendisine "evini aldım sıra canına geldi" dediğini söyleyerek "Beni ve ailemi koruyun" dedi. İstanbul Orman Bölge Müdür Yardımcısı'yken İsmet Acar'a ait Acarkent'e Mihrabat Korusu'ndaki piknik alanının ihalesini veren Ahmet Başer kendisini şirketine genel müdür yapan İsmet Acar'la bir süre sonra kavgalı duruma geldi.

YANLARINDA ÇALIŞTI
Emekli olduktan hemen sonra Acar İnşaat Pazarlama Genel Müdürü olan Başer, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, İstanbul Valiliği'ne şikayet dilekçesi verip İsmet Acar oğulları Erdal Acar, Hızır Acar, yeğeni Taner Acar ile birlikte Batman ve Zonguldak Valiliği yapan Sami Seçkin hakkında suç duyurusunda bulundu. Başer, bundan iki yıl önce başından geçen olayları dilekçesinde şöyle anlattı: "İsmet Acar yanındaki diğer suçAhmet Başer ortaklarıyla makamındaki iç çalışma ofisinde kafama silah dayadıktan 'Kızın gözetimimiz altında, Buradan çıkma şansın yok. Sana vereceğim evraklara imza at. Seninle yollarımızı ayırıyoruz' dedi. Niçin böyle davrandığını sorunca, 'Sen benim paramı çalıyorsun. Garanti Bankası'ndan kredi alan genel müdürler evlerinin borcunu hala ödeyemedi. Sen 2003'te borcunu bitirmişsin' diye yanıt verdi" dedi. Başer, Acar ve adamlarının daha sonra Acarlar İş Merkezi'nin Beykoz'daki yönetim katındaki odaya evinin bulunduğu Sarıyer Tapu Müdürlüğü'nde görevli Bülent Bilir adlı tapu görevlisini getirdiklerini, İsmet Acar'ın şirket evrakları arasındaki eski nüfus kağıdının örneğini çıkararak devir işlemini yaptırdığını söyledi. Başer yaşadığı dehşeti "50 bin dolarlık senet imzalatıp, Acart İnşaat Pazarlama'daki görevimden istifa ettiğimi, çalışmamdan kaynaklanan yasal hakların tümünü aldığımı gösteren ibranameyi zorla imzalattılar. Sonra da Acarkent Finansbank Şubesi'ndeki hesabımdaki 34 milyar liranın talimatla kendilerine devretmem dışında şansımın olmadığını söyleyip, bu talimatı aldılar" diyerek anlattı.

KIZIMI TEHDİT ETTİLER
Ahmet Başer Acarkent'teki muhasebe ofisinde çalışan kızının hayatından endişe ettiğini ve kızını almak üzere gittiği şirkette İsmet Acar ve yanında bulunan bir kişinin kızını gözetim altına aldığını söyledi. Başer, "Kızımın yanına gidip 'Hiçbir şey sormadan özel eşyalarını al gidiyoruz' dedim. 'Kızıma bir şey olur' diye çok korktum. Taner Acar
iBeykoz’da 2 bin 346 dönüm arazi üzerine kurulu Acaristanbul’un 833 villadan oluşması planlanıyor.
yanındaki kişiyle gelip, yanıma alacağım her belgeyi denetleyeceğini söyleyince hiçbir şey almadan ofisi terk ettim" diye konuştu. Yaşanan bu olaylardan sonra Ahmet Başer, kendisi ve ailesi için koruma istedi. Evinin devredilmesiyle ilgili de tapu müdürlüğüne gidip şikayetçi olan Başer daha sonra İsmet Acar'ın kendisini arayıp, "Yaptıklarım az geldi evini elinden aldım. Şimdi canını alacağım. Senin ne işin var tapuda' dediğini iddia etti. Başer tehdit edildiği sırada odada bulunan emekli Vali Sami Seçkin dışındaki 4 sivil kişinin de polis olduğunu ileri sürdü. Ahmet başer 2004 yılında tehdit, menfi tespit ve tapu iptal olmak üzere İsmet Acar'a 3 dava açtı. İsmet Acar ise karşılığında Başer'e emniyeti suistimal davası açtı.

ESKİ BAKANIN 7 VİLLASI
Karşılıklı davalar 2 yıldır sürüyor. İsmet Acar olay sonrasında SABAH'a yaptığı açıklamada eski genel müdürü Ahmet Başer'in iddialarını reddetmişti. İsmet Acar, "Ben karıncayı bile incitmeyen bir insanım. Bu personel yolsuzluk yaptı ve yakaladık" demişti. Acarkent'te 13 tane villası olmakla suçlanan Eski Orman Bakanı Hasan Ekinci, Gerçek Gündem haber portalına yaptığı açıklamada, "13 değil 7 villam var. Bunları tapudaki hisselerimden aldım. Bunda garip olan ne?" diye konuştu.

Zülfikar Ali AYDIN- Yavuz RENÇBERLER- Ali OKTAY


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Papa kitabının yazarı danışman istifa etti
 Sezer'den Papa'ya "banquet" jesti
 Kadınlar sopa kırdı
 Kızı töreden kurtaran doktor 'izne ayrıldı'
 'Kadınlar Parkı' ailelerin oldu
 Başbakan Erdoğan'a yumurta attı işi kaptı
 Komisyon geldi bebek gitti
YILMAZ ÖZDİL
Pellegrinagio...
Papa geliyor.
Bizimkiler kaçıyor.
ERGUN BABAHAN
Indiana Jones'un tapınağında
Amman Amman'ın yaklaşık...
MEHMET BARLAS
Her hastalık psikiyatri servisinde tedavi edilmez...
UMUR TALU
Madde bağımlısı
Biliyor musunuz, bu hafta bir de ne...
FATİH ALTAYLI
Nerede yanıtlar!
Ben soruyu Ertuğrul Özkök'e sordum,...
ERDAL ŞAFAK
Sevgili komşu
Dönem başkanlığının artık...
Londra'da nükleer alarm!
Büyük kaos... Litvinenko'nun radyasyonla zehirlenmesi yüzünden ülke...
Holiganlardan ırkçı saldırı
Fransa'da, İsrail takımına yenilen Paris St. Germain taraftarları...
Evinde Aslan gibi: 3-1
Evinde Aslan gibi: 3-1
Avrupa arenasına veda eden Galatasaray, lige farklı döndü. Daha 10.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu