kapat
   
25 Kasım 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Suikast timi alarmı
Papa da Bush gibi korunacak
Bakan danışmanı kitap yazdı: Papa bir puttur
'Havaalanında denk düşerse görüşebiliriz'
TRT ile ERT'nin canlı yayın krizi
Türkiye ziyareti Ortodokslar için
Selzedelere 3 bin Euro

Papa da Bush gibi korunacak

Papa'ya NATO zirvesi öncesi Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkanı Bush gibi koruma önlemleri uygulanacak. Salı Ankara'da, çarşamba da İstanbul'da olağanüstü önlemler alınacak, bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Papa 16'ncı Benedikt, Türkiye'ye yapacağı ziyaretin ilk ayağı başkentte en üst düzeyde güvenlik önlemleriyle korunacak. Ankara polisi, 11 Eylül saldırıları, Irak işgali ve İstanbul'da meydana gelen patlamalardan sonra Türkiye'ye gelen ABD Başkanı George W. Bush'un, 2004'teki NATO Zirvesi öncesinde yaptığı Türkiye gezisinde alınan tedbirlerin aynısını Papa için de uygulayacak. 28 Kasım salı günü Ankara'da olması beklenen Papa'nın gezisi öncesi Dışişleri Bakanlığı'nda geçen çarşamba bir güvenlik zirvesi gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın üst düzey görevlileri ile ilgili kurumların görevlileri katıldığı toplantıda, önlemler tek tek gözden geçirildi.

* PATLAYICI TARAMASI: Esenboğa Havalimanı'na saat 13.00 sıralarında inmesi beklenen Papa'yı taşıyan uçağın, gelişiyle birlikte havalimanı başta özel harekat timleri olmak üzere emniyet güçleri tarafından güvenlik çemberine alınacak. Papa'nın geçeceği güzergahlar patlayıcı taraması yapacak araçlarla periyodik olarak kontrol edilecek.

* ÜÇLÜ ÇEMBERE ALINACAK: Karşılanması ve Ankara'daki temasları esnasında Papa'nın kendi korumaları, Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü ekipleri ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Devlet Büyüklerini Koruma Şube Müdürlüğünden oluşan uzman ekipler tarafından 3'lü çember oluşturulacak.

* İKİZ ARAÇ ŞAŞIRTMACASI: Papa'nın, Esenboğa Havalimanı çıkışından sonra ikiz araç, konvoydan ayrılacak. Bu aracı da başka koruma araçları takip edecek. Papa'yı taşıyacak aracın hangi güzergahı kullanacağı geldiği saatlerde belirlenecek. İkiz araç kullanılmayan güzergahtan birine yönlendirilecek.

* FREKANS KARIŞTICI: Papa'nın aracını takip edenİsmail Çalışkanve içerisinde frekans karıştırıcı, mobil telefonları kapsama alanı dışı durumuna getiren özel cihazların yer aldığı bir araç da takip edecek.

* SİVİL POLİSLER: Papa'nın şehir merkezine gelişi ve Anıtbakir'i ziyareti sırasında halkın yoğun olduğu yerler sivil polisler tarafından da denetime alınacak. Anıtkabir çevresi ve yüksek binalar özel harekat ve çevik kuvvet birimlerince korunacak.

* BÜYÜKELÇİLİKTE KALACAK: Temaslarından sonra geceyi Çankaya'daki Vatikan Büyükelçiliği'nde geçirecek olan Papa için Ankara'dan ayrılacağı 29 Kasım sabahına kadar büyükelçilik çevresinde adeta kuş uçurtulmayacak.

* 3 BİN POLİS GÖREVLİ: Papa Benedikt'in Ankara'da kalacağı 19-20 saatlik süre içerisinde yaklaşık 3 bin polisin koruma görevi yapacağı kaydedildi.

* EYLEM YAPMAYIN RİCASI: Olası protesto eylemleri için de Ankara polisi yetkilileri şimdiden sivil toplum örgütleriyle yakın temasa geçerek eylem yapmayın ricasında bulundu.

* İSTANBUL'A TAKVİYE POLİS: İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Papa'nın İstanbul'da ziyaret edeceği Fener Rum Patrikhanesi, Ayasofya Müzesi, Ermeni Kilisesi ve Vatikan Temsilciliği'nin bulunduğu yerleri dün yardımcılarıyla gezdiklerini ve alınacak önlemleri değerlendirdiklerini söyledi. Cerrah takviye polis isteyebileceklerini belirtti. Öte yandan Papa'nın Sultanahmet Camisi'ni de ziyaret edeceği öğrenildi.

* CADDE VE SOKAKLAR KAPATILACAK: Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Papa'ya devlet başkanlarına ve krallara uygulanan güvenlik protokolüyle korunacağını açıkladı. Salı Ankara'da, çarşamba da İstanbul'da olağanüstü önlemler alınacak, bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağını belirtti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çelik'in mesajına Rektör'den tepki
 Kız korundu ama töre erkeği vurdu
 Alkolün miktarı değil kazanın nedeni önemli
 300 terörist kıskaca alındı
 Din dersine tarihi karar
 'Da Vinci doğanın şifresi ve aritmetiğini çözdü'
 Töre cinayetinde babaya müebbet
 Vehbi Koç Ödülü Vali Okutan'a
 Avukatlardan meşaleli yürüyüş
 Bakan'a yol açan polis kaza kurbanı
 Duruşmada teyp açtı 6 ay istendi
YILMAZ ÖZDİL
Örnek mi? Al sana örnek
Bugünlerde "fikir...
MEHMET BARLAS
"Erke olayı" Türk mucitlerini yıldırmamalı...
Günlerdir...
FATİH ALTAYLI
Papa'yı vursa vursa yabancı servisler vurur
Papa'nın...
ERDAL ŞAFAK
Sağolasın Polonya
Yobazlık derecesinde dindar...
Tanrı seni affetsin Putin
Litvinenko, ölmeden önce Rusya liderini suçladı: Sadece bana değil...
Irak'ta misilleme: 6 Sünni'yi yaktılar
Şii Sadr semtinde önceki gün 200 kişinin öldüğü saldırıya karşılık...
Zafer çığlığı
Zafer çığlığı
Beşiktaş tribünleri Sivasspor maçından kalan kötü enstantaneleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu