kapat
   
24 Kasım 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fenerbahçe hep böyle oynamalı

Perşembe günü UEFA Kupası'nda Palermo'yu 3-0 gibi net bir skorla yenen Fenerbahçe, spor yazarları tarafından tam puan aldı. Özellikle sarı-lacivertli ekibin, İtalya'da şampiyonluk mücadelesi veren Palermo karşısında ortaya koyduğu kusursuz takım oyununa dikkat çeken yazarlar, bu galibiyetin küçümsenmemesi gerektiğinin üzerinde durdular.

ÖMER ÜRÜNDÜL: İLK DEFA TAKIM OYUNU (SABAH)

Grubun en güçlü takımı Palermo'nun Serie A'da şampiyonluğu hedefleyip yedek kadrosuyla sahaya çıkması Fenerbahçe için bulunmaz bir fırsattı. Takımın kötü gidişine rağmen seyircinin stadı doldurması bu maça iyi motive olan futbolculara ayrıca moral dopingi oldu.

...
İtalya Ligi ikincisi Palermo yedek takım da çıksa Fenerbahçe'nin bu farklı galibiyeti ve başarısı küçümsenemez. Yalnız bu maç ölçü alınırsa da zararlı çıkılır. Bu maçta iki önemli nokta kazanıldı. Bir tanesi, grubun en güçlü ve favori takımını yenip UEFA Kupası'nda bir üst tura çıkma şansı arttı. İkincisi de bu sene ilk defa savaşan, yardımlaşmalı bir takım oyunu sergilendi. Buna özlem duyan seyirci de büyük keyif aldı.

CAN BARTU: BÖYLE OYNAMALI (HÜRRİYET)

Fenerbahçe bu sezon ilk defa iyi bir oyun sergiledi. Çabuk oynadı, gol pozisyonlarına girdi, gol attı ve seyircisine keyif verdi. Sarı lacivertli takım dün önceki maçlarının aksine orta sahada çalıştı, ikili mücadelelere girdi. Bunları daha önce yapmıyorlardı.

... Fenerbahçe, UEFA Kupası'nda bir üst tura çıkmak istiyorsa, sahasında oynayacağı diğer maçı da kazanmak zorunda. Bu durumda hem ismi büyüyecek, hem de prestij kazanacak. Doğal olarak Kadıköy'e gelen takımlar da Fenerbahçe'den korkacak...

... UEFA'da böylesine bir maçı kazandığı için Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım. Taraftar, topu kullanan, paslaşan, gol pozisyonlarına giren bir takım istiyor.

Böyle oynayınca futbolcu yaptığı işten keyif alıyor ve rahatlıyor. Taraftar da mutlu oluyor.

SELÇUK YULA: FENERBAHÇE EZE EZE (FOTOMAÇ)

... Şimdi hiç kimse "Palermo eksik takımla gelmiş" edebiyatı yapmaszın. Çünkü bu takım Serie A'da şampiyonluk kovalıyor. Herkese de ayrı kadrolar sahaya sürüyorlar. İlk maçlarında Frankfurt'u Almanya'da yenerken dün sahaya çıkanların içinde bir iki değişiklik vardı. O yüzden bu galibiyeti kimse küçümsemeye kalkmasın...

GÜRCAN BİLGİÇ: BU MUDUR? BUDUR... (SABAH)

Fenerbahçe sadece tribünlerde değil, saha içinde de bir gök gürültüsüydü. Son maçlarının hıncını Palermo'dan çıkartırcasına inançlı, tempolu ve hırslı oynamaya başladılar. Kezman ve Mehmet Yozgatlı'nın eklenmesiyle birlikte takımın kafasına güven gelmişti, ayaklarına da hız...

... Fenerbahçe kadrosu, gerçekten iyi bir takım olduğunu dosta düşmana göstermekte sıkıntı çekmedi. Bir parmak şıklatması kadar kolay anlayışı ve takım kurgusunu oluşturmak için, bu kadar sıkıntı çekmeye ve puan kaybetmeye ne gerek vardı.

ALTAN TANRIKULU: İLK 35 DAKİKA (HÜRRİYET)

Gemi Fenerbahçe.. Karşılaştığın fırtına Palermo.. Liman UEFA Kupası üçüncü turu.. Ve dünya "Karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir" hep.. Özellikle de söz konusu Fenerbahçe olunca..

... F.Bahçe kalan iki maçında da favori durumuna geldi bir anda.. Ama iki maçta dünkünden zor geçmeye aday.. Çünkü rakipler kendi liglerinde alt sıradalar ve UEFA'yı çıkış olarak görebilirler. Eğer sarı lacivertli takım dünkü maçın ilk 35 dakikasında tempoyu 50-55 dakikaya yayarsa sadece üçüncü tur için değil daha üst sıralar için de iddialı konuma gelir..

Aksi halde bu maçın havası rehavete yol açarsa yoğun maç trafiği içinde Palermo galibiyeti bir hoş seda gibi kalabilir.

MEHMET DEMİRKOL: MANCHESTER GİBİ Mİ? (MİLLİYET)

... Fenerbahçe'nin dünkü oyununu sadece rakibin durumuna bağlamak doğru olmaz. Çok daha ısıran bir orta saha ve onlara yardımcı olan Kezman'ın oyuna bir bütün olarak yaklaşmalarının dünkü ekstra performansa katkısı büyüktü. Fenerbahçe daha önce de birçok Avrupa maçına böyle iştahlı başlamıştı. Ama Manchester United maçından bu yana ilk kez bu iştahı oyuna yansıtıp sürdürebilecek bir oyun performansına ulaştılar. Dünkü iştahlı ama asıl önemlisi bu iştahı oyuna yansıtabilecek bir oyuncu grubuydu.

... Şimdi Fenerbahçe'de herkes kendisine şunu soracak kuşkusuz. "Dört günde bizi bu kadar değiştiren neydi? Bu 2 yıl önce 3-0 kazandığımız Manchester United maçı gibi bir ara kandırmaca mı? Yoksa bir diriliş mi?" O maçtan sonra Fenerbahçe, Zaragoza'ya gitmişti. Sınav yine İspanya'da.

RIDVAN DİLMEN: DEMEK Kİ OLUYORMUŞ (MİLLİYET)

Bu yıl oynanan en iyi futboldu. Newcastle maçıyla başlayan sistem değişikliği üretkenlik dışında yararlı olmuştu. Sezon başında rakibe verilen bol pozisyonlar ortadan kalkmış, kalesinde az pozisyon gören ama hücumda pozisyon üretemeyen ve özellikle son iki maçta tek bir gol pozisyonuna giremeyen bir takım çıkmıştı ortaya.
Benim iddiam bu kadronun çok pozisyon da bulacağı yönündeydi. Rakip eksik olsa da bu oldu. Üç gol bulundu, birçok pozisyona girildi. Palermo'nun ise hiç pozisyonu yok. Zico, "benim takımım yavaş oynamak zorunda, hızlı oynarsak hata yaparız" diyordu. Denizli ve Beşiktaş maçında yavaş oynayarak pozisyon vermemiş ama bulamamıştı da. Bu kez yüksek tempo ile hızlı ve öne doğru oynadı (DEMEK Kİ OYNAYABİLİYORMUŞ) ve farka gitti...

SELİM SOYDAN: İŞTE BİZİM F.BAHÇE (VATAN)

F.Bahçe, tartışmasız bu sezonun en iyi futbolunu oynadı. Bu takım bu zamana kadar nerelerdeydi? Bu kadar eziyet çektirmeleri mi gerekiyordu bu güzel futbolu izlettirmek, bu iyi skorla herkesi coşturmak için. Rakip, eksikleri de olsa, bu sezon Avrupa'nın en iyi çıkış yapan takımlarından biri olan Palermo'ydu. Şükrü Saracoğlu her zamanki şölen havasında, zemin de futbol oynamak için mükemmeldi. F.Bahçe UEFA'da gruptan çıkabilmek için kazanmak istediği bir maça çıktı.

İyi futbol oynayabilmek için futbolcuda şu iki şey mutlaka olmalıdır; birincisi formda kalmak, ikincisi kendine güven duyması. İşte bu iki unsur da dün F.Bahçeli futbolcuların hemen hepsinde vardı. Bütün bu olumlu göstergeler birleşince ortaya gerçekten sarı-lacivertli renklere gönül veren herkesi coşturan bir tablo ortaya çıktı....

HAKKI YALÇIN: YÜREK SAVAŞÇILARI (FOTOMAÇ)

Denizlerdeki inciyi bulmak, boğulmayı göze alanların hakkıdır. Sarı-lacivertli "yürek savaşçıları", dün gece verdikleri mücadeleyle, hakkı olanı aldılar. "Teslim ol" çağrısına uymayan askerlerin direnişini, maçın her anında kırarken, futbol dersi verdiler... Mücadelenin onuru için ayağa kalkanları ayakta alkışlamak hepimizin görevidir. Efsane tacirliği yapanların görmesi gereken bir şey var ki... Daha bitmedi efsane çağı...

Cüneyt Türkmen / Sabah.com.tr

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş: 3 Bursaspor: 1
 F.Bahçe'nin zaferi İtalyan basınında
 UEFA: 3 gollük salvo Fenerbahçe'yi ateşledi
 Tuncay: F.Bahçe'nin neler yapabileceğini gösterdik
 Ne mutlu seni sevene 3-0
 MHK Başkanı Çulcu hakkında suç duyurusu
 Derbinin tarihi belli oldu
 Cavcav: Aziz Yıldırım aklını başına alsın
 Sayitoğlu: F.Bahçe maçı zorlu geçecek
 Futbolda haftanın programı
 Fransa'da bir taraftar polis tarafından öldürüldü
 Kezman farkı
 Böyle oynayın yeter
 Hamilton McLaren'ın 2. pilotu oldu
 Avrupa özürlü
 Ronaldinho gibi olmalı!
 'Psikolojik destek gerek'
 Olağanüstü hal!
 Trabzon'da para krizi
 Gençlere yazık oldu
 Demirlek tepkisi
 Bravo Hasibe
 9 gol boşa gitti
 Fener'e ihraç yok
 Dimitar Berbatov Bayer'e acımadı
 FIFA İran'ı ihraç etti!
 Efes Pilsen'den periyot rekoru
 Mehmet Okur tutulmuyor
 İsrail'de Türk gecesi
 Türk Telekom zirvede
 Lider Sarıyer'e İnegöl'de çelme
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
İlk defa takım oyunu
Grubun en güçlü takımı Palermo'nun...
GÜRCAN BİLGİÇ
Bu mudur? Budur...
Fenerbahçe sadece tribünlerde değil,...
SERDAR ALİ ÇELİKLER
Gökçek: Doğan yalan söylüyor
Ankara Büyükşehir Belediye...
KAZIM KANAT
Çıldırtan yorumcular!
KAMU VİCDANI Okuruna ve...
Kurtlar Vadisi'nde öğretmen olmak
Kurtlar Vadisi'nde öğretmen olmak
Öğrenciler mafya hayatına özeniyor
Bugün 24 Kasım...
Valiler Mercedes sever
Valiler Mercedes sever
Türkiye'de her valiye yaklaşık 3 araç düşüyor. Valilerin tercihi son...
İngilizlere Hint asıllı kraliçe!
İngilizlere Hint asıllı kraliçe!
İngiltere'de güzellik kraliçesi seçilen Danielle Lloyd'un tacı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu