kapat
   
24 Kasım 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal: İstanbul yaşanmaz olmuş
Baykal: İstanbul yaşanmaz olmuş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'un artık yaşanamaz bir kent haline geldiğini belirterek, ''Buna ciddi bir şekilde el atmak, yeni bir İstanbul yönetim modeli ortaya koymak lazım''dedi.CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, THY'ye ait uçakla Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret ederek, taksicilerin sorunlarını dinledi.

Taksicilerin, İstanbul'da çok önemli toplum hizmeti veren bir meslek grubu olduğunu kaydeden Baykal, ''Sorunlarınızı, sıkıntılarınızı izlemek, yardımcı olmak bizim görevimizdir'' diye konuştu.

İstanbul'da
ulaşımın en önemli konulardan biri olduğunu ve çok büyük bir çıkmaza sürüklendiği ifade eden Baykal, bu sıkıntılar içinde hizmet veren taksici esnafını takdir ettiğini söyledi.

Baykal, sorunlarını önemsedikleri taksici esnafının Türkiye'de sıkıntıya sürüklenen kesimlerin başında geldiğini belirterek, Ankara'da düzenleyecekleri esnaf kurultayında bütün sorunlarını ele alacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin dikkatini esnafın sorunlarına çekeceklerini belirten Baykal, ''Esnafın sesi çıkmıyor. Büyük bir sıkıntı içinde ama sıkıntısını anlatamıyor, paylaşamıyor. Sizlere sahip çıkma kararındayız'' diye konuştu.

İSTANBUL'DAKİ TRAFİK SORUNU

Baykal, İstanbul'daki trafik sorunuyla ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:
''İstanbul'da trafik tahammül sınırlarını aşmış. Her zaman problemli ama bu defa gerçekten hiç tanık olmadığımız düzeyde bir trafik bunalımıyla, bir trafik kriziyle İstanbulluların yaşamakta olduğunu bir kez daha gördük.
Bunun altında çok ciddi nedenler var. Belediyecilik uygulamaları, ulaşım konusunda bugüne kadar ciddi yatırımların yapılamamış olması, metro konusunda bir ilerleme gerçekleştirilememiş olması, deniz ulaşımının devreye sokulamamış olması, plansız yol projelerinin birbirinden kopuk olarak uygulanmaya kalkışılması, onun yarattığı kargaşa... Hepsi bir arada ortaya çıkıyor.''

'İSTANBUL YAŞANAMAZ HALE GELMİŞ'

''İstanbul artık yaşanamaz hale gelmiş'' diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İstanbul, insanların huzur için de yaşayıp, üretebilecekleri bir ortam yaratamaz hale gelmiş. Buna çok ciddi bir şekilde el atmak lazım. Yeni bir İstanbul yönetim modeli ortaya koymak lazım. İstanbul'u artık ayrı bir olay gibi ele alıp, yasal yeni yapılanmaya girmek lazım.''

Belediyelerin imar durumu değişiklikleriyle uğraştığını ve belediye meclisinden alınan kararların büyük bir bölümünün bununla ilgili olduğunu ifade eden Baykal, şunları söyledi:

''Belediyeler daha önce yapılan planları bozma çabası içinde. Nasıl bozuyor? İmar yoğunluğunu artırarak bozuyor. İmar yoğunluğunu artırırken o artışın yol açacağı sorunların hiçbirine yönelik ne bir yatırım, ne bir planlama, ne de bir hazırlık var. Kentin içinde büyük nüfus çekim merkezleri oluşturuluyor. Bunun altında imar düzenin bozulması var. Bunun da altında rant var. Rantın altında da belediyeciliğin iflas ettirilmesi var. Belediyecilik artık rantın emrine girmiştir. İstanbul'da maalesef çok yaygın bir olay.''

ESNAFIN SIKINTILARI


Esnafın sıkıntılarını Baykal'a anlatan Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can da 461 taksinin üye olduğu ve bin 390 çalışanın bulunduğu Türkiye'nin en büyük durağına sahip olduklarını söyledi.

Atatürk Havalimanında taşımacılık hizmeti Havaş otobüslerinin birçok noktaya yolcu taşıyarak haksız rekabet yaptığını ve yasal sınırlarının dışına çıktığını iddia eden Can, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından taksici esnafından alınan geçici ruhsat vergisinin de haksız olduğunu savundu.Baykal'dan esnafın sorunlarının çözümünde yardımcı olmasını beklediklerini kaydeden Can, taksi tarifelerinin de artırılmasını istedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Oyuna gelmeyeceğiz
 Hediyeye göre mi konuşuyoruz?
 Kıbrıs'a yeni temsilci geliyor
 Çiçek'ten AB'ye iade sitemi
 Papa "ABD Başkanı gibi" korunacak
 Bardakoğlu: Papa'nın ziyareti çok önemli
 Le Monde: Buz gibi karşılanacak
 Gül'ün daveti Papa'nın ayağına gitmemek için
 Arınç'tan Yayla'ya destek
 AP'den 'reformlar yavaşladı' uyarısı
 Saldırı Rum yönetiminde panik yarattı
MAHMUT ÖVÜR
Gençler siyasetin 'vitrin süsü' mü?
Türkiye uzun bir...
MUHARREM SARIKAYA
Akaryakıtta aralık depremi...
Enerji Piyasası Düzenleme...
YAVUZ DONAT
Zeki Sezer: "Sağlıklı sol duyarlılıkla güçbirliği"
Celal...
Başkente acil mesaj: Uzanlar Brunei'de
Ankara'ya dün akşam gelen "acil, çok gizli" kodlu mesajda Hakan ve...
Ölen kızının babasına beddua
Köprüden atlayan 19 yaşındaki Ceren Güzelsoy'un cenaze töreninde,...
Kurtlar Vadisi'nde öğretmen olmak
Kurtlar Vadisi'nde öğretmen olmak
Öğrenciler mafya hayatına özeniyor
Bugün 24 Kasım...
Valiler Mercedes sever
Valiler Mercedes sever
Türkiye'de her valiye yaklaşık 3 araç düşüyor. Valilerin tercihi son...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu