kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Haddimi biliyorum eğitim almayacağım
Haddimi biliyorum eğitim almayacağım
Her filmde oynayabilirim
Bana da aptal aptal bakarlarsa sinirlenirim

Haddimi biliyorum eğitim almayacağım

'Kader' filminin başarılı oyuncusu Ufuk Bayraktar, Zeki Demirkubuz gibi bir yönetmenle çalıştığı için kendini çok şanslı hissediyor. Ancak ödüllü oyuncu, eleştirmenlerin ve yönetmenlerin 'onda gelecek var' demesine karşın, bu işi eğitim almadan yapacağıını söylüyor.

Geçtiğimiz cuma gösterime giren Zeki Demirbukuz imzalı 'Kader'in iki başrol oyuncusundan biri Ufuk Bayraktar... O aynı zamanda bu yıl Antalya Altın Portakal'da 'En İyi Film' ödülünü alan 'Kader'in, 'Digitürk Behlül Dal En İyi Genç Yetenek Ödüllü' oyuncusu... Ama bu onun ilk filmi değil. İlk filmi yine Zeki Demirkubuz imzalı 'Bekleme Odası', ikinci filmi Nuri Bilge Ceylan'ın 'İklimler'i, üçüncüsü ise 'Kader'... Filmde canlandırdığı Bekir karakteriyle, birçoklarına eğitimini almadığı oyunculuğun dersini veren Ufuk Bayraktar'la röportaj yapmak için buluşuyoruz. Cep telefonu bir türlü susmak bilmiyor. Ancak kendisine gelen telefonlardan biri oldukça anlamlı... Çünkü telefondaki kişi, Antalya'dan kazandığı 25 bin dolarlık ödülün kendisine teslim edileceğini söylüyor. Bayraktar'a bu ödülü nasıl değerlendireceğini soruyoruz hemen... O da hiç düşünmeden şu yanıtı veriyor: "Yeriz herhalde! Ev ya da dükkan alabilirim. Bakarız, önce bir alalım da!" Ödülle ilgili hiç hayal kurmadığını söyleyen Bayraktar, "Alırsam güzel olur diye düşünüyordum" şeklinde devam ediyor sözlerine... Dayısıyla beraber işlettiği çay ocağında keşfedilen, en çok Altın Portakal'lı aktör Erkan Can'ın oyunculuğunu beğenen bu yıldızı parlak genç oyuncuyla 'Kader'ini konuştuk...

Rolümü yaşamaya çalıştım

* Yönetmen Zeki Demirkubuz'un 'Masumiyet' adlı filminde orta yaşlarındaki Bekir karakterinin gençliğini 'Kader' filminde siz oynadınız. Bu rolden biraz bahseder misiniz?
Haluk Bilginer'in Güven Kıraç'a 'Masumiyet'te anlattığı kır sahnesindeki bir monolog var. Biz o monologta anlattığı her şeyi cümle cümle filme çektik. Onun geçmişine gittik. Onun masum, psikopat olmadığı dönemleri, yani masumiyetini kaybederek neden bu hale geldiğini anlatıyorum ben.

* Rolünüze hazırlanırken özel bir çalışma yaptınız mı? Yoksa bir tek Zeki Demirkubuz'u mu dinlediniz?
Senaryoyu sürekli okuyarak oradaki duyguyu kavramaya çalıştım. Benim Ufuk olarak böyle bir babam ve annem olsaydı ne yapardım, onu düşündüm. Bir de o monoloğu izledim sürekli. O monologla ben de geçmişe gittim, yaşamaya çalıştım.

* Zeki Demirkubuz'un 'Bekleme Odası' adlı filmiyle başladığınız sinema kariyerinize 'İklimler' ve şimdi de 'Kader' ile devam ediyorsunuz. Keşfedilme hikayenizi biraz anlatır mısınız?
Benim haberim yoktu. Bizim çay ocağına Zeki Ağabey (Demirkubuz) geliyor. İki-üç gün beni izliyor. 'Bekleme Odası'ndaki Roskolnikof'u oynayacak çocuk bu' diyor. Böylece başlıyorum...

Ödül almamda Vildan'ın payı var


* Oyunculuk ışığınız olduğunu nasıl anlamış?
'Niye ben?' dedim. O da 'Bilmiyorum, bunlara fazla sebep aramayacaksın' dedi. Ben de bilmiyorum. Bu da onun işi. Ama Zeki Ağabey oturup konuşuyor. Konuştuktan sonra karar veriyor. İnsan psikolojisini çok iyi bilen biri. İlk kez konuştuğu birini beş dakika sonra süper analiz edebiliyor.

* Nuri Bilge Ceylan'la 'İklimler'de çalışma hikayenize gelirsek...
Nuri Ağabey de 'Bekleme Odası'nda izliyor beni. Bizim çay ocağına da gelip gitmişti. Oradan da muhabbetimiz vardı. Bir gün 'Şoförlüğün var mı?' dedi. Ben de 'Var' dedim. 'Ufak bir rol var. Ama Ağrı'da çekilecek, gelir misin?' dedi. Gidebileceğimi söyledim. Ancak o zaman ehliyetim bile yoktu. Sonra 'Kader' filminin deneme çekimine girdim. Oldu. İyi ki de olmuş. Oyunculuk bence etki tepki meselesi. Eğer ben o ödülü almışsam, eminim ki Vildan'ın (Atasever) da payı vardır. Partnerinden elektrik alamıyorsan, anlaşamıyorsan, ortaya bir şey çıkartamaz ve olduğun yerde bocalarsın. ''

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dondurmam Gaymak 'de Altın Küre
 Daniel bana 'İstediğim kız sensin Eva' dedi
 Şoray kanunlarını yıktım
 Türk derisi New York sokaklarına çıkıyor!
 Haddimi biliyorum eğitim almayacağım
 'Chacarron' Soka halay çekerek coştu
 Eşeklik ettik, pişmanız
 Sertab TRT'cileri 'rocker' yaptı
 Tüzün'den İngilizce şarkılar
 Hiçbir talk şov programına ihtiyacım yok!
 Fuat Saka'lı 'Lazutlar'
 Müzik ve sansür tartışılacak
 2 yakanın kralı kim olacak?
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Tık tık tık kim o? Depresyon!
Neymiş? Çökkünlük haliymiş...
ÖZAY ŞENDİR
Aşkları evlilik değil, 'benim' duygusu...
Çinliler gibi az ve sık yemek yiyin
Çinliler gibi az ve sık yemek yiyin
Gün içinde yiyeceğiniz toplam öğün miktarını Çinliler gibi...
Diş hekimine gitmiyoruz
Diş hekimine gitmiyoruz
Gelişmiş ülkelerde diş hekimine gitme sıklığı yılda 5 kez iken...
Kaya bebeğe kurbağa kendi oğluna fil seçti
Kaya bebeğe kurbağa kendi oğluna fil seçti
Yedi aylık hamile olan ünlü şarkıcı Gülben Ergen anne olmak için gün...
Yine mi ayrıldılar!
Yine mi ayrıldılar!
Önceki gün İhlas Haber Ajansı'nda (İHA) Süperstar Ajda Pekkan ile bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.