kapat
   
22 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
35 milyon YTL'lik tedavi masrafı!

TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt, yaklaşık 22 bin eski ve yeni milletvekili ile ailelerinin tedavi giderlerini karşıladıklarını
belirterek ''Eski milletvekili ve ailelerinin daha önce 46 milyon YTL olan tedavi giderlerine ilişkin rakamı 35 milyon YTL'ye düşürdük'' dedi.

TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu, TBMM ile Sayıştayın 2005 mali yılı kesin hesaplarını ibra etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün başkanlığında toplanan komisyonda, önce TBMM'nin 2005 yılı kesin hesapları ele alındı.
Toplantıda, TBMM Saymanlık Müdürü Abdülkerim Aydemir, Meclisin, 2005 yılı bütçe rakamlarıyla ilgili Komisyona bilgi verdi.

Buna
göre, TBMM'nin 2005 yılı bütçesi 285 milyon 74 bin YTL olarak gerçekleşti. Bunun 254 milyon 59 bin YTL'si gider olarak harcandı.
2005'teki giderin 54 milyon 93 bin YTL'sini milletvekili maaşları, 100 milyon 562 bin YTL'sini personel maaşları, 1 milyon 985 bin YTL'sini ise eski
milletvekili, dul ve yetimlerin tazminatı oluşturdu.

"MİLLETVEKİLİ MAAŞI, YÜZDE 21'İNİ OLUŞTURUYOR''

Milletvekili maaşları, TBMM'nin bütçesinin yüzde 21'ini, personel maaşları ise yüzde 40'ını kapsadı.

Milletvekillerinin tedavi gideri olarak 2005'te 5 milyon 948 bin YTL; personel tedavi gideri olarak 11 milyon 239 bin YTL; eski milletvekili, dul ve yetimlerin tedavi gideri olarak da 35 milyon 858 bin YTL harcandı. Toplam tedavi giderleri ise Meclis bütçesinin yüzde 20'sini oluşturdu.
2005'teki giderlerden milletvekili yolluk ödemeleri olarak 2 milyon 89,7 bin YTL, personel yolluk ödemeleri olarak ise 553 bin YTL harcandı.

2005'te, kırtasiye, baskı-yayın giderleri 1 milyon 172 bin YTL, su alımları 2 milyon 434 bin YTL, yakacak alımları 2 milyon 624 bin YTL, akaryakıt ve yağ alımları 1 milyon 501 bin YTL, elektrik alımları 2 milyon 229 bin YTL, haberleşme giderleri 6 milyon 924 bin YTL, temsil ve tanıtma giderleri 2 milyon 178 bin YTL, makine teçhizat alımı ve gayrimenkul onarımı giderleri 16 milyon 686 bin YTL, diğer giderler de 5 milyon 977 bin YTL olarak gerçekleşti.

Milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Rauf Bozkurt, Meclis hesaplarını inceleme yetkisinin, yapılacak kanun değişikliğiyle TBMM Başkanlık Divanına bırakılacağını ve bu nedenle de muhtemelen bu toplantının, yapılacak son toplantı olacağını söyledi.

Bozkurt, bundan sonra Meclis hesaplarını incelemesi planlanan Başkanlık Divanının nasıl çalışacağı hakkında bilgi verdi. Bozkurt, ''Yeni kanunun amacı, siyasetçiyle harcama arasındaki ilişkiyi kesmek'' dedi.

Başkanlık Divanının belirleyeceği 3-5 kişiden oluşacak denetim komisyonunun hazırlayacağı raporunu Divana sunacağını belirten Bozkurt, Mecliste 3 genel sekreter yardımcısı ve 3 müdürün harcama yetkilisi olacaklarını söyledi.

MECLİSTEKİ PERSONEL SAYISI

Bozkurt, CHP İstanbul Milletvekili İsmet Atalay'ın sorusu üzerine Meclisteki kadrolu, sözleşmeli ve geçici personel hakkında bilgi verdi.
TBMM'nin Milli Saraylar da dahil toplam kadro sayısının 5 bin 189 olduğunu belirten Bozkurt, bunun 4 bin 765'inin dolu olduğunu söyledi.
Bozkurt'un verdiği bilgiye göre, TBMM Kampüsünde, kadrolu, sözleşmeli, danışman ve geçici olmak üzere toplam 3 bin 931 kadro bulunuyor. Bunun 3 bin 661'i dolu, 270'i ise boş.

TBMM'de 2 bin 5 kadrolu personel görev yapıyor. Mecliste, 4-C olarak adlandırılan 524 geçici personel, 4-B olarak adlandırılan 72 sözleşmeli personel çalışıyor. 1024 kadronun bulunduğu Milli Saraylar'da ise 948 personel çalışıyor. Bozkurt, 4-C personelinin sigortalı olduğunu, ancak Meclis Baştabipliğinden yararlanamadığını anımsattı.

Mecliste yaklaşık 400 kadronun boşaldığını ve bunların yerine atama yapılmadığını ifade eden Bozkurt, uzman yardımcılığı alımları hakkında da bilgi verdi.Bozkurt, Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında, TBMM'de çalışanların en az ücreti aldığını belirtti.

Rauf Bozkurt, bir milletvekilinin, ''35 milyon 858 bin YTL'yi bulan eski milletvekilleri, eş ve çocuklarının tedavi giderlerinin çok olup olmadığını
sorması'' üzerine, yaklaşık 22 bin eski ve yeni milletvekili ile eş ve çocuklarının tedavi giderlerini karşıladıklarını bildirdi. Bozkurt, eski
milletvekilleri ile ailelerinin daha önce 46 milyon YTL olan tedavi giderlerine ilişkin rakamı, tasarruf yaparak 35 milyon YTL'ye düşürdüklerini kaydetti.

Başkan Özgün, Milli Saraylar ile ilgili denetim yapmak üzere 26 Kasım Pazar günü Yalova ve İstanbul'a gideceklerini de ifade etti.
Konuşmaların ardından, TBMM'nin 2005 mali yılı kesin hesabı ibra edildi.

SAYIŞTAYIN HESABI İBRA EDİLDİ


Daha sonra Sayıştayın 2005 mali yılı kesin hesaplarının görüşülmesine geçildi.Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, kurumun 2005 mali yılı ödeneğinin 54 milyon 231,7 bin YTL olarak belirlendiğini ifade etti.Bu ödeneğin 39 milyon 814 bin 762 YTL'sinin gider olarak harcandığını
kaydeden Damar, 14 milyon 416 bin 952 YTL'nin ise yapılan tasarruf sonucu harcanmadığını bildirdi.

Damar'ın konuşmasının ardından, Sayıştay'ın 2005 mali yılı kesin hesabı ibra edildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Unakıtan vergi kaçırdı' iddiası
 "Papa'dan Gül ile görüşmeye ret"
 Meclis'te Kıbrıs zirvesi
 Rehn: Oldukça eski moda bir yaklaşım
 Erdoğan dengeleri gözetti vitrine iki kadın koydu
 "301'le ilgili 3 görüş var"
 McEldowney: TSK'ya saygıyı bozmadık
 Rum yönetimi Kıbrıslı Türkleri hapsedecek
 'Kümes atmosferi geçmişte kaldı'
 Baykal'dan AB'ye: Açın kapınızı
 Erkan Mumcu da laiklik sloganlarını eleştirdi
 Rahşan Ecevit şefkati
 PISAİ: Erdoğan'ın görüşmemesi "anlamlı"
MUHARREM SARIKAYA
Kılcal damarlar tıkanınca...
Başbakan Erdoğan'ın,...
YAVUZ DONAT
İhtimal hesapları
Turgut Özal bir tarihte ODTÜ'de...
Valiye 2 araç az geldi üçüncüsünü aldırdı
Valiliğe ait makam aracıyla 4X4 cipi "yavaş" bulan ve "misafirleri...
Profesörün son notu: 'Yaşamak çek gittir' oldu!
İntihar eden İsmail Aydemir manik depresyon tedavisi görüyordu. Bir...
NATO'dan sonra şimdi de YAŞ
NATO'dan sonra şimdi de YAŞ
Başbakan Erdoğan, NATO zirvesinden sonraki 1.5 günlük boşluğa rağmen...
Nesin'in oğlu: Annem babamı aldatıyordu
Nesin'in oğlu: Annem babamı aldatıyordu
Ateş Nesin, "Babam arada kaybolurdu. Uzun süre ortada olmuyordu. Bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu