Kaparili ekmek
Baget ekmeğini kalın dilimler halinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda üzerleri hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Her dilim ekmeğin bir tarafına sarmısağı sürün. Kırmızı ve sarı biberleri fırının ızgara konumunda közleyip, plastik bir torbaya koyun ve soğuyana kadar bekleyin. Kabuklarını temizleyip ince şeritler halinde kesin. Kırmızı ve sarı biber, çamfıstığı, kapari, balzamik sirke ve zeytinyağını karıştırın. Ekmeklerin üzerine sırasıyla krem peynir ve biberli kaparili karışımı sürüp, servis yapın.
Malzemeler 8 kişilik * 1 adet baget ekmeği * 2 diş sarmısak (ikiye bölünmüş) * 1 adet sarı dolmalık biber * 1 adet kırmızı biber * 1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş) * 1 çorba kaşığı kapari * 1 çorba kaşığı balzamik sirke * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı az yağlı krem peynir
|