kapat
   
22 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Serdar Ali Celikler @ SABAH
 
İsa, Musa ve Canaydın
Gökçek'in çelişkileri

İsa, Musa ve Canaydın

Bıçakcı Federasyonu'nun son günleri... Levent'teki federasyon binasına akşam saatlerinde otomobiliyle gelen bir kulüp başkanı, kapıdaki nöbetçi güvenlik görevlisini yanına çağırır, "Oğlum sen buraları bilirsin ben bir adres arıyorum. Şu adresi biliyor musun?" der. Güvenlik görevlisi o kulüp başkanına adresi tarif eder. Aranılan adres Haluk Ulusoy'un evidir. O kulüp başkanı, yıkılmak üzere olan Federasyon binasından muhtemel Federasyon Başkanı'nın evini sormuştur.
Aynı kulüp başkanı, son Kulüpler Birliği toplantısından önce Haluk Ulusoy'u yıkmak için girişimler yapan ekiple birlikte yemekteydi. Gece saat 00:30'da biten yemeğin ardından 01:00-04:00 saatleri arasında da Ulusoy'un evindeydi.
Ertesi gün başkanlığını yaptığı Kulüpler Birliği toplantısına F.Bahçe'yi de çağırmış ancak nasıl olduğu belli olmayan bir sekreterya hatasıyla toplantı günü F.Bahçe'ye "Gelme" çağrısı yapılmıştı.

NE İSA'YA NE MUSA'YA
Spor kulislerinde konuşulanlara göre, Özhan Canaydın'ın ne İsa'ya ne de Musa'ya yaranamadığı bir 'gel-git' öyküsünün başlangıcı Haluk Ulusoy'un evine girdiği andır. F.Bahçe'nin de katılımıyla 18 kulüp, Ulusoy Federasyonu ile ilgili genel kurul kararı alıp almayacaklarını oylayacaklardı. Kendisine "Türk futbolunun abisi" konumunu öngörenler, Canaydın'a çok güveniyorlardı: Oylama 10'a karşı 8 Ulusoy aleyhine çıkar diyorlardı. Kendi tarafına yazdıkları 10 oydan biri Canaydın'ın oyuydu. Ancak ertesi gün F.Bahçe'ye 'gelme' çağrısı yapıldı toplam oy sayısı 17'e düştü. Çünkü Ulusoy Canaydın'ı "Oylama 9'a 7 lehime sonuçlanır"a ikna etmişti. Ertesi gün yine Ulusoy'un dediği çıktı. 9 kulüp Ulusoy lehine karar verdi 7 kulüp genel kurul çağrısı yapılmasını talep etti. Özhan Canaydın oy kullanmadı. Yani kendi hesabınca rengini belli etmemişti. F.Bahçe'nin katılımı bu yönden çok önemliydi. F.Bahçe toplantıya katılsa durum 9-8 Ulusoy lehine olacak, Canaydın oyunu vermek, tarafını seçmek durumunda kalacaktı.
Ancak Seyrantepe için hükümetle bağını koparmak istemeyen, bir yandan da Ulusoy'u markaja alan Canaydın, bu durumu engellemek için sekreterya hatasına başvurmuştu. Çünkü ilk çağrıyı yaparken F.Bahçe'nin bu toplantıya da katılmayacağını hesap etmişti. Ulusoy hala AK Parti'ye karşı 1-0 önde. Ak Parti'nin penaltısını kurtardı.

İKİ TARAF DA KIZGIN
O günden beri her iki taraf ile defalarca konuştum. Net olarak söyleyeyim: Bugüne kadar Canaydın'a çok saygı gösteren Ulusoy karşıtları gözünde Özhan Başkan çok değer yitirmiştir. "Galatasaray Seyrantepe'yi unutsun" diyenler bile var. Şimdi G.Saray'a "30 bin kişilik stat yapalım" gibi kabul edilemez önerilerin getirileceğini ifade edenler var.
Peki hükümet kanadı bu kadar kızgın da Federasyon tarafının Canaydın'a minnet borcu mu var?
Tam tersine. Ulusoy'un çok önem verdiği, Federasyon'un çok güçlü bir isminin söylediklerini aynen aktarıyorum: "Bugün o tarafı satan yarın bizi de satar. Aleyhimizde imza toplanmaya başlanırsa ilk imzayı Canaydın atar."

YAZININ
BAŞLIĞI DEĞİŞİR
Olayın üçüncü tarafı Galatasaray cephesinden konuştuklarımın düşünceleri de çok farklı değil, "Kulübü kurtardı ki Kulüpler Birliği'ni kurtarsın" diyenler mi istersiniz yoksa "Özhan abi ilk defa strateji hatası yaptı. Bizde artık Adnan Polat'ın yükselme devri başlamıştır" diyenler mi? Üç tarafın da ortak görüşü şu: "Bitaraf olan bertaraf olur." Konuşulanlara göre Canaydın'ın durumu da böyle.
Ancak bütün bunlara rağmen bulunduğu konumun hassasiyeti nedeniyle 'Özhan Abi' büyük ihtimalle Kulüpler Birliği başkanlığına devam eder. Yazının başlığının değişmesi de an meselesi. Çünkü Canaydın da artık ya İsa'yı ya da Musa'yı seçmesi gerektiğini biliyor. Kulislerde konuşulanlara ve ortadaki gerçeklere göre, (Seyrantepe-Riva) Canaydın'ın oyu, seçimden yana olacak.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Haluk Ulusoy: 75'ten fazla imza toplanmaz   / 08-11-2006
 Ulusoy'u ekonomik kriz devirecek   / 11-10-2006
 Küfür kararı meze oldu!   / 27-09-2006
 TFF Beşiktaş'a 1 milyon dolar verecek mi?   / 20-09-2006
 'Başarılı' başkan   / 08-09-2006
 Türk Telekom Lig A ve Ayaydın'a sorular   / 06-09-2006
 Son şans: Temizlik   / 30-08-2006
 Demirlek kiminle buluştu?   / 09-08-2006
 "Federasyon yönetimini yanlış kurmuşum"   / 02-08-2006
 98 ruhu sahada   / 02-07-2006
ERGUN BABAHAN
Çözüm gerçek patron
Beşiktaş maçı sonra...
SERDAR ALİ ÇELİKLER
İsa, Musa ve Canaydın
Bıçakcı Federasyonu'nun son...
AHMET ÇAKAR
Çulcu ve Yüksel
Pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çok...
NATO'dan sonra şimdi de YAŞ
NATO'dan sonra şimdi de YAŞ
Başbakan Erdoğan, NATO zirvesinden sonraki 1.5 günlük boşluğa rağmen...
Nesin'in oğlu: Annem babamı aldatıyordu
Nesin'in oğlu: Annem babamı aldatıyordu
Ateş Nesin, "Babam arada kaybolurdu. Uzun süre ortada olmuyordu. Bir...
İngilizlere Hint asıllı kraliçe!
İngilizlere Hint asıllı kraliçe!
İngiltere'de güzellik kraliçesi seçilen Danielle Lloyd'un tacı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu