kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sette evcilik oynar gibiyim
Sette evcilik oynar gibiyim
Bugün olsa yarışmaya katılmazdım

Sette evcilik oynar gibiyim

atv'nin iddialı dizisi 'Hatırla Sevgili'de Yasemin karakterini canlandıran güzel oyuncu Beren Saat, üzerine 1960'lı yıllara ait kostümleri giydiğinde tavırlarının değiştiğini ve sette kendini evcilik oynuyormuş gibi hissettiğini söylüyor.

atv'nin iddialı dizisi 'Hatırla Sevgili'de Yasemin' karakterini canlandıran genç oyuncu Beren Saat, "Bir dönem dizisinde almak beni çok heyecanlandırıyor" dedi. yıllarda hayali aşkların yaşandığına dikkat çeken Saat, "O insanlar birbirlerini tanımadan, hayal kurma aşamasını çok yoğun yaşamış. Göz göze gelip, bakışıp, uzaktan bir gülüşmeden sonra bütün gece onun hayalini kurmuşlar" şeklinde konuştu. 'Hatırla Sevgili'nin setinde görüştüğümüz Beren Saat, bu projeye dahil olma sürecini ve oyunculuktaki hedeflerini anlattı.

Dizi bizi bir hayale sürüklüyor


* atv izleyicisi 'Hatırla Sevgili'yi çok sevdi. ne tür tepkiler geldi? Çok olumlu tepkiler aldık. Birkaç gün önce Aşka Sürgün'deki eski yönetmenim Cemal aradı ve bana çok güzel şeyler söyledi. Bunlar çok moral verdi. Sonuçta ortaya çıkan üründen herkes çok memnun.

* Diziye başlarken hiç endişe duydunuz mu? Uzun süreceğini ve zor olacağını bildiğimden endişe duydum. Ama işin içine girince çok keyif aldım. Bu sette bulunmak, role hazırlanırken başka oyuncuları izlemek bile çok keyifli. Dizinin bir dönemi anlatması bizi bambaşka bir hayale sürüklüyor. Hikayenin çok gerçekçi bir bölümü var. Bu anlamda Hüseyin Avni Danyal'ın işi daha zor. Biz sene önce yaşanmış bir hayali canlandırıyoruz. Oysa Avni Bey, Adnan Menderes'i oynuyor. Biz ona göre daha rahatız.

* Menderes döneminde yaşamak ister miydiniz? Bilmiyorum. Çok emin değilim. Çünkü yaşadığım hayattan memnunum.

Eski aşklar büyülü

* Sizce o yıllarda yaşanan aşklarla günümüz beraberlikleri arasında bir fark var mı? 60'lı yıllarda insanlar, ilişkiye başlamadan önce hayal ettikleri şeye aşık oluyorlarmış. İnsanlar birbirlerinin karakterleriyle yüzleşmeden önce hayal kurma aşamasını çok yoğun yaşıyormuş. Göz göze geliyorlar, bakışıyorlar, uzaktan gülüşüyorlar ve bütün gece onun hayalini kuruyorlarmış. Bu olay aşk duygusunu biraz daha büyülü ve büyük yapıyor galiba. Belki de oturup o an karşılıklı kahve içseler bütün büyü bozulacak. Günümüzde biraz daha etkileşim ortamı var. Bir anda o ambiyans dağılıyor ve "Hayır bu değilmiş' diyebiliyor insanlar.

* Yasemin'in tipik liseli tripleri var. Geçmişte sizin bu tarz tepkileriniz olmuş muydu?

Dizide 18 yaşında bir genç kızı canlandıran Saat, "Hakkımda yine 'lolita' denebilir. Ama yaşım çoktan lolitalık sınırını aştı" diye konuşuyor. Olmaz mı canım! "Ah ne yakışıklı" deyip, günlüğüme yazılar yazdığım çok oldu. 13-14 yaşlarında her insan yaşıyor bunları. Ben de oturup hayaller kurup, günlükler tuttum.

* Başlangıçta dizinin tamamen Menderes'in hayatını ve o dönemi işleyeceği konuşuluyordu. Ama dizi o dönem yaşanan bir aşkı anlatıyor... Başlangıçta yanlış bir anlatım oldu. Menderes'in hayatı gibi bir tamlama geçti. Aslında öyle bir şey yok. Ancak, dizinin ilerleyen bölümlerinde kızışan ülke siyasetiyle ilgili meseleler de yer alacak. Bu siyasi tablo güllük gülistanlık yaşanan aşkın da içine ister istemez girecek. Dizide o dönemin siyasi tablosuna az yer verildiğini düşünenler, ilerleyen bölümlerde tatmin olacak. Mesela bizim karakterlerimiz de Yassıada sürecini yaşayacak. İhtilaller ve idamlardan karakterler de etkilenecek. Hatta bazı bölümlerde siyaset çok daha hakim olacak diziye.

Lolitalık sınırını aştım

* Diziye başlarken nasıl bir hazırlık dönemi geçirdiniz? Tomris Giritlioğlu "Dönem dizisi çekiyoruz'" dedi ve elime okumam için Demirkırat'ı verdi. Tarihler, yaşananlar ve isimler... Sonrasında araştırma grubu, kocaman dosyalarla geldi. O dönemin mecmualarına baktık. Kostümlerden saçlara ve tırnakların törpülenmesine kadar en ufak detaylara bile çalışıldı. Sonrasında ben aile fotoğraflarını çektirmeye başladım. O dönemin kadınlarında dik poz vermek ve vücudunu güzel göstermek çok hakim. Sette üstüme kostümümü giyip koluma çantamı taktığımda halim tavrım değişiyor. Aksesuvarlar ve kostümler bize çok yardımcı oluyor. Biz ön çalışma yaptık ama sete girdiğimiz an her şey oturdu.

* Küçükken evcilik oynarken beyaz bir önlük giyersin ve kendini hemşire hissedersiniz ya, sizinki de biraz böyle olmuş herhalde... Aynen evcilik oynar gibi evet... Aslında Yasemin karakteri de sete girdikten sonra çıktı. Sonuçtan ben şimdilik mutluyum.

* Geçmişte sizinle ilgili lolita benzetmeleri yapılmıştı. Bu benzetmeyi 'Aşka Sürgün'deki Zilan karakteriyle unutturmuştunuz. Oysa Yasemin lolita tanımına uygun bir rol... Yeni çıkan her genç kıza olduğu gibi bana da lolita benzetmesi yapıldı. Zilan'la bu yargı kırılmıştı ama şu an yeniden gündeme gelebilir. Çünkü 18 yaşında bir kızı oynuyorum. Ama artık lolita olmak için yaş sınırını aştığımı düşünüyorum. Artık yeni insanları lolita yapsınlar.

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sette evcilik oynar gibiyim
 Reebok'ın yeni yüzü: Scarlett
 100 bin Euro verdi, kendini tepeden tırnağa değiştirdi
 Annesinin aldığı parça için Zehra da fiyat artırdı
 TV'de kendi klibimi beklerken zehirlendim
 Meğer resmi nikahı Amerika'da kıymışlar
 Hayranlarıma eziyet edemem
 Penguenler Bond'u alt etti
 Lady Di mobilyası sosyetenin modası
 Şenay ve Ayşe Hatun Amsterdam'ı salladı!
 Türkiye'nin salsa starları seçilecek!
 'Dondurmam Gaymak' Oscar yolunu yarıladı
 Kullanışlı mutfağın sırrı askılarda saklı
 Tasarrruflu ampuller
 Lezzetli öğünler için mini çözüm
 Bu mağazada ne ararsan var!
 Josh'la rol icabı sevişmek çok zordu
 Halk ne diyor?
RAHŞAN GÜLŞAN
MTV'yi rahat bıraksak?
Allahımıza binlerce şükür;...
ÖZAY ŞENDİR
Eski aşkları aşağılama hastalığı
Şimdiki zamanda aşkını...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Giden mi haklı kalan mı?
Yıllar önce Hülya Avşar bir...
SEDA KAYA GÜLER
Caner'in derdi kırılan egosunu tamir etmek
Ey 'Caner ve...
AYŞE TÜTER
Fırında lorlu domates
Domateslerin üzerini keskin bir...
'Beyaz et kırmızıdan kıymetlidir' lafı boş!
'Beyaz et kırmızıdan kıymetlidir' lafı boş!
Klasik diyetlerin kurallarını rafa kaldıran Taş Devri diyetinde...
Sebzeyi ve meyveyi mevsiminde yiyin
Sebzeyi ve meyveyi mevsiminde yiyin
Yazlık sebze ve meyvelerin, kış aylarında yüzde 70 kanserojen...
Luxury konferansını Vakko organize edecek
Luxury konferansını Vakko organize edecek
180 ülkede yayın yapan, dünyanın en çok okunan gazetelerinden...
İlk kutlama evde
İlk kutlama evde
Geçen gece, Etiler Şamdan'da yaşanan kavganın baş kahramanı olmasıyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.