kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
36 beden işkolik
36 beden işkolik
Üç sezondur Ralph Lauren'in yüzü

'Dursam düşerim'

Top model olmak zor zanaat... Yılın 200 gününü uçakta geçir, günde dört saat uyu, otomobillerde üstünü değiştir, dakikada binlerce poz ver... 14 yaşından beri bu tempoda koşturup duran Tülin Şahin için hayat 24 saat çalışmaktan ibaret bir kamp gibi. Şikâyet etmiyor, yorgun hiç değil. Zaten durup, çalışmadığı bir anı düşünemiyor bile.


36 beden işkolik

En büyük hayali modacılıktı ama henüz 14 yaşında bir alışveriş merkezinde dolaşırken keşfedilip modellik dünyasına adım attı. O gün bugündür dili dışarıda 24 saat koşturup duran Tülin Şahin, "Bazen otomobilde üstümü değiştirdiğim oluyor,'' diyor.

O sizin bildiğiniz Sivaslı Cindy değil. İyisi mi ben sizi tanıştırayım; o yüzde 100 planlı ve mükemmeliyetçi bir işkolik. Hatta 'supergirl'. Eee aynı anda 10 ayrı işi birden tek başına yapan bir kadına 'supergirl' demeyelim de ne diyelim. Hemen sayalım: 1. Doğuş Çocuk'un moda editörü, her gün çocuklardan gelen yaklaşık 800 emaili cevaplıyor. 2. Ritz Carlton'da su jimnastiği dersi veriyor. 3. Para dergisinde yazı yazıyor. 4. Düzenli olarak büyük şirketlere giyim, imaj ve beslenmeyle ilgili konferanslar, seminerler veriyor. 5. Cosmopolitan'ın moda editörü. 6. Vizon Beauty'de altı sayfa makyaj ve bakım yazıları yazıyor. 7. Ünlü firmalara moda editörlüğü yapıyor. 8. www.tulinsahin.com'la özel olarak ilgileniyor. 9. Yılın 200 gününü uçakta geçirdiği asıl işi modellik. 10. Doğru giyinme üzerine dördüncü kitabını yazıyor ve tüm bunlara yetişebilmek için günde sadece dört saat uyuyor. Hal böyle olunca da bünyedeki merak katmerlendi ve bu hafta sıra Tülin Şahin röportajına geldi. Buluşma yeri: Ortaköy House Cafe. Saat: 16.00. 25 dakika sonra kapıdan sütlü kahve paltosu ve yüzünde panikle Tülin giriyor.

DAKİKADA KAÇ POZ VERİYOR?
İlk sözü şu "Off çok yoruldum, toplantı, toplantı üstüne..." Ve gözü Ajda bardakta içtiğim çaya takıldıktan sonra ikinci sözü "Bana da bir çay." Garson! Siyah pantolon, siyah tişört ve siyah topuklu ayakkabılar giymiş. Sütlü kahve ince kemeri paltosuna gönderme yapıyor. Önce fotoğraf çekimini yapmak istiyoruz. Çayından bir yudum alıyor ve dönüp "Kırmızı rujum nasıl?" diye soruyor "Fazla mı?" Hayır, çok güzel! Ve hemen makyaj çantasını çıkarıp, makyajını tazelemeye başlıyor. Bir kadın bu kadar güzel olup da kadınlar tarafından nasıl bu kadar sevilebilir? Buldum galiba! İsterseniz pijamalarınız ve kafanızda bigudilerle olun Tülin Şahin, yanında rahatsız olmayacağınız, ayva göbeğinizi takmayacağınız ya da ne bileyim boyunuzu kısa hissetmeyeceğiz bir top model. Kim bilir belki sıcakkanlılığından, belki de güven veren samimi tavırlarından... Fotoğraf çekimine başlıyoruz. Acaba dakikada kaç poz veriyor? Kendinden çok emin bir edayla cevaplıyor "Binlerce çeşit poz verebilirim." Öyle ki geçen gün bir ay içinde kaç poz verdiğini hesaplarken uyuyakalmış. Belli ki konuşmaya bayılıyor. O da baskonuşçulardan. Düğmesine bastınız mı, şakır şakır anlatıyor yani. Önce asıl mesleğinden başlayalım, top modelliği soralım bari. "Tülin Tülin söyle bana, top model kime denir bu dünyada?" "Mankenlikte profesyonelliğin çok üstünde olan, her şeyiyle dört dörtlük, disiplinli, basında yer alan ve ünlü modellere denir," diyor. Ama bu saydıklarına sahip binlerce manken var. Söylesene neden bir tane Gisele, Tülin ya da diyelim Deniz Akkaya var? "O da mankenin insanları çeken ışığı." Popstarlar gibi yani. Bir sürü güzel sesli, harika şarkı yazan müzisyen dururken neden Tarkan mega star olmuşsa, aynı şey. "Ben kariyerimin tüm eğitimini yurtdışında aldım," diyor.

OTOMOBİLDE GİYİNİYOR
Neymiş o kariyer eğitimi acaba? Öncelikle çok sıkı bir kariyer planı yapabilme becerisi. Tülin'e göre bir top modelin yaptığı röportajlardan, imzaladığı anlaşmalara kadar her şeyi planlı olmalıymış. Yılda en az iki büyük kampanyanın yüzü olması gerekliymiş. Dergi kapaklarına çıkmak olmazsa olmazmış! Hey! Biz podyumda salınmanın, diyet yapmanın ve fotoğraf makinesinin merceğine bakıp en güzel pozunu takınarak gülücükler dağıtmanın yeteceğini zannediyorduk. Bu ne plan, program? Bu kadın düşünmeden adım atmaz mı? Belli ki atmaz! "Top model çok disiplinli yaşar, 24 saat kamptadır," diyor ve ekliyor "Ben günde 24 saat dilim dışarıda vaziyette koşturuyorum." Yani gündüzleri yan gelip yatan, geceleri bar bar gezip hayırlı bir kısmet arayan mankencikler yok mu? Var! Ama onların da kapı gibi kariyerleri, Avrupa'nın dört bir yanında afişleri yok elbet! "Ben bütün günü otomobilin arka koltuğunda, oradan oraya giderek geçiriyorum. Bazen otomobilde üstümü değiştirdiğim bile oluyor." Eh Tülin bu cümleyi kurunca insan gününün akışını merak ediyor. Şöyleymiş; sabah 05.00'te uyanıyor. Dört beş dilim kepekli ekmek, peynir çeşitleri, reçel ve baldan oluşan sıkı kahvaltısını yapıyor. Kahvaltıdan sonra yüz kremini sürüp kendini yollara vuruyor. Aslında bir günü bir gününü tutmuyor onun. Çünkü genelde haftanın üç dört günü havaalanında geçiyor. Yurtdışındaki işleri için havaalanına gitmiyorsa eğer İstanbul'daki koşuşturması başlıyor. Gelsin çekimler, gitsin toplantılar, defileler. Bu kızın her anı dolu! İnsan içinden "Bize vakit ayırdın ya, nur ol!" demeden edemiyor valla. Peki bu 36 beden top model kahvaltıdan başka neler yiyor acaba? Öğlenleri ille de Türk yemeği yemek istiyor. Duyun da inanmayın, en sevdiği yemek içli köfte. Ha bir de tatlı tutkusu var. Gözümle görmesem inanmazdım ama röportaj yaparken önce afiyetle koca bir tabak penne arabiata yedi, ardından çantasından çıkarttığı bir paket yoğurtlu çikolatayı mideye indirdi.

YILIN 200 GÜNÜ YURTDIŞINDA
Bir de sanırsınız sponsoru Güllüoğlu. Yurtdışında nereye gitse yanından ayırmadığı iki şeyden biri baklava, diğeri de Sezen Aksu CD'leri. Salata ve balık favori akşam yemeği mönüsü. Favori balığı ise somon! İyi güzel de bu 10 ayrı iş, yılın 200 günü seyahat derken evliliği nasıl yürütüyor? "Önemli olan kaliteli zaman, ben eve her işimden büyük bir özlemle, heyecanla ve anlatacak çok şeyle dönüyorsam, o zaman evlilik sonuna kadar yürür," cevabını veriyor. Bu arada tüm bu koşuşturma içinde Fenerbahçeli kocası ve Galatasaraylı erkek kardeşinin arasında kalıyormuş. Fenerbahçe defilesine çıkınca kardeşi günlerce küsüyormuş. Kocası da iki arada bir derede Fenerbahçe marşlarını ezberletiyormuş. "Bu kadar şeye nasıl yetişiyorsun?" diye sorunca yüzünde ilk kez bir soruyu yadırgama ifadesi beliriyor. Hani sanki herkes 10 işte birden çalışıyormuş ve onun bu "Çalışmadan bir anımı geçiremem,'' hali çok normalmiş gibi. Ve anlatmaya başlayınca anlıyorum ki o doğuştan işkolik. Mesela okuldayken hem sınıf başkanı hem de okul başkanıymış. Kar yağdı okula gidemedi diye zırıl zırıl ağlayan birinden bahsediyorum dikkatinizi çekerim. Artık dayanamıyorum ve soruyorum "Dursan, çalışmasan ne olur?" Cevap: "Düşerim herhalde".

Detay detay Tülin Şahin
Göğüs: 88
Bel: 58
Kalça: 88
Göz: Kahverengi
Saç: Kahverengi
Boy: 1,76
Kilo: 50
Beden: 36
Ayakkabı numarası: 39-40

Ayak
Elinden gelse hergün pedikür yaptıracak ama bunun mümkün olmadığının farkında. Pedikür bakımının yanında ayaklarına krem sürüyor ve peeling yapıyor.

Dudak
Dudaklara ruj sürmeden önce ister ıslak bir havluyla kese yapar gibi ovun ya da bebek diş fırçasıyla hafif fırçalayın o zaman ruj daha iyi durur.

Cilt maskesi
Küçük çay kaşığı ölçüsüyle toz şeker, tuz, zeytinyağı, limon ve süt karıştırılıyor. Göz altına gelmeyecek şekilde yüze masaj yaptıktan sonra ılık suyla durulanıyor. Dudaklara ve ellere de uygulanabilir.

Saç
İki günde bir yıkıyor. Şampuanı önce avucuna döküp sulandırıp sonra sadece saçın dibine sürüyor ve köpürtüyor. Sigara içilen ortamlara girmeyip havuzda bone takıyor.

Kirpik
Rimel fırçasını ısıtıp kullanıyor. İdeal kirpikler için dolgunlaştıran, uzatan ve tek tek ayıran özellikli üç ayrı maskarayı arka arkaya sürmeliymişiz. Rimel fırçasını ısıtıp kullanıyor. İdeal kirpikler için dolgunlaştıran, uzatan ve tek tek ayıran özellikli üç ayrı maskarayı arka arkaya sürmeliymişiz.

Eller
Manikür yaptırmıyor ama el kremini hiç eksik etmiyor. Mutlaka tırnak fırçasıyla fırçalıyor.

Ayşe ÖZYILMAZEL

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Bu provokasyona kalp dayanmaz...
 Kalede Adnan Menderes
 Yılın Avrupalısı bir Türk
 'Âşık olan hayatın anlamını bulduğunu zanneder'
 007 Bond olmanın 7 yolu
 'Şarkı söylemeye utanıyordum'
 Üniversitede bir kedi katili mi var?
 Bu site 100 Türkün gücüne bedel
 15. yıla üç proje
 Yüksek ökçe olmadan asla!
 Ve kadın yeniden yaratıldı
 Geçmiş zaman olur ki, hayali cihan değer
 Başımızın üstünde yeri var
 Gelmiş geçmiş en çarpıcı reklam fotoğrafları bir arada
 Taş gibi, sonsuza dek...
 Hollywood kapısı aralanıyor
 Bugün dünya için ne yaptınız?
 Rock'ın kırmızılı kadınları
 En hayırlı 'Kırmızı' alışveriş
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Ali Poyrazoğlu sosyetenin göbeğinde...
Madem yaşam...
REFİK DURBAŞ
Yazı da hayat kadar tenha mıdır?
Bir başıma kalmıştım...
Bu kebaplarda kuyruk yağı yok
Acıbadem'deki yerinden sonra Bağdat Caddesi'nde de bir şube açan Antebi, her...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.