kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bütün evli erkekler eşlerinin yatmak istememesinden şikayetçi!
Bütün evli erkekler eşlerinin yatmak istememesinden şikayetçi!
Kadın hayatının her alanında takdir edilmek istiyor
Türk insanı asla söylemiyor söyleniyor!
Kadın hayır dedikçe erkek aldatıyor

Bütün evli erkekler eşlerinin yatmak istememesinden şikayetçi!

Çocuklar duymasın; senarist Birol Güven Yatak Odası Diyalogları'ndan bir kitap yaptı! Evli çiftlerin monoton cinsel yaşamları hiç bu kadar komik anlatılmamıştı. Kadın sürekli flört etmek istiyor, erkek 'evlendik ya niye her seferinde sıfırdan başlayayım' diye dert yanıyor. Sonuç aldatmaya kadar gidiyor. Birol Güven "Tespitlerimde iddialıyım" diyor.

Ortalama bir çiftin yaşadığı tüm atışmaları, kavgaları, kıskançlıkları, uyumsuzlukları ustalıkla anlattığı için çok sevilmişti 'Çocuklar Duymasın' dizisi. Taşfırın Haluk'la, dominant karısı Meltem'in evin salonu ve mutfağında geçen maceralarını izledikçe "Aynı bizim ev!" diyenler ne çoktu! Dizinin senaristi Birol Güven, bu kez bir aşama daha ileri giderek onların yatak odalarına girdi! Hayır hayır, bu Meltem'le Haluk'un yatak odası değil, ama kentli herhangi bir çiftin; mesela Ahmet'le İpek'in 'Yatak Odası Diyalogları...' Siyah Türkler'in sınıf atlama mücadelesini anlattığı ilk kitabından sonra Birol Güven bu kez evli çiftlerin monotonlaşan cinsel yaşamını komik bir dille anlatıyor. "Mutsuz bir ilişkinin nedeni mutsuz bir cinsellik mi yoksa mutsuz bir cinsellik mutsuz bir ilişkinin sonucu mu?" sorusuna yanıt arıyor bir nevi... İçinde müthiş tespitler, müthiş komik diyaloglar var. Benden tavsiye: Kitabı mutlaka okuyun; hatta partnerinize okutun. Kendi sesinizi duymuş gibi hissedeceksiniz!

* Neden böyle bir kitap? Şimdi ben bir dar alan yazarıyım...

* Ne demek o? Yani bir evde geçiyor benim her şeyim, sınırlı... Biraz televizyon pratiğinden kaynaklanıyor; bir mutfak, bir salonda hapsolmuş gibiyim. Yaratıcılığım orada benim. Salonu yazdım, mutfağı yazdım malum 'Çocuklar Duymasın'da... Yani insanların bu ev halleriyle ilgili yazabileceğim her şeyi yazdım. Fakat evde yazamadığım bölgeler vardı; yatak odası ve tuvalet!

* Niye yazamadınız peki? Sansürlenme korkusu mu? Hayır, belki kendi bariyerlerimi aşamadım. Genelde prime time işler yaptığım için, ister istemez hep çocukların da izlediğini varsayıp kendi RTÜK'ümü yarattım belki kafamda. Dolayısıyla televizyon işin içine girince daha steril bir mizah üretiyorum. Bunu da aslında TV dizisi, oyun diye düşünmüştüm. Bir anda vazgeçtim ve kitap yapmaya karar verdim.

* Bu yatak odasındaki diyalogları ve tespitleri nereden bulup çıkardınız; kendi evliliğinizden de ilham aldınız mı mesela? Benim evliliğim bu kadar ilginç değil! Kitap yazmaya karar verince yoğun araştırmaya giriştim. Hayatımda ilk defa internetle bu kadar tanıştım. Bu konuda çok kitap okudum, biraz da abarttım; tanıdığım, tanımadığım bir sürü denekle görüştüm.

* Benim merak ettiğim şey şu; bir gün yataktan kalkıp 'yatak odası diyalogları yazayım' mı dediniz? Yani böyle bir kitap yazmaya karar verirken yola çıkış amacınız neydi? En büyük nedenim aldatmalardı. Özellikle 'Kadın İsterse' dizisi sürecinde ben bu aldatma olayını bayağı çalışmıştım. Hikaye üretmek için mecburdum. Aldatma zaten çok genel bir gündem. Aldatma diye başladım, ulaştığım nokta monoton cinsel yaşam oldu. Yani aldatmanın, özellikle erkeklerin aldatmasının temel nedeni monotonlaşan bir cinsel yaşam. Belki bir erkek bakışı da olabilir kitapta, çok normal, çünkü ben yazdım!

* Mutsuz evliliklerin temelinde cinsel ilişkideki problemler mi var? Uzman değilim ama çok önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum.

* Tamam bunlar kişisel görüşleriniz ama birileri çıkıp 'kardeşim bunu yazmak senin üzerine mi vazife?' dese, cevabınız ne olur? Aynı şeyi köfteciye de söyleyebilirsiniz, 'sana mı kaldı köfte satmak' diye! Zaten bir uzman kitap değil bu, mizah üslubuyla yazılmış bir kitap. Ama bir farkındalık yaratacağına inanıyorum. Yani bunu okuyanlar büyük ihtimalle gülecek, eğlenecek ama bunun ötesinde cinsel farkındalık yaşayacak ve bunu masaya yatıracaklar. Bu anlamda birçok uzman kitaptan daha fonksiyonel olduğunu düşünüyorum. Bence bu kitabın özelliği şu olacak: Okuyan mutlaka bir uzman kitap okumak zorunda kalacak! Yani bu konuda okumayı, düşünmeyi ve konuşmayı tetikleyecek. Böyle makro bakıldığında faydalı bir eser de diyebiliriz!

ŞİRİN SEVER Fotoğraf: KORKUT KALAYCI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bond kızı olmak muhteşem!
 Gazino geceleri başlıyor
 Kraliçe seçilmemiz tesadüfe bağlı değil
 Çikolatanın tadına önce krallar sonra halk baktı!
 Avon yeni yüz güzelini buldu
 Erkekler kadının neresine bakar?
 İstanbul'a dair her şeyi hap niteliğinde sunuyoruz
 Bir giydiklerini bir daha çıkarmıyorlar
 İşte ''gay gay''lerin favori şarkıları
 Alfa kızları başarı güç ve para peşinde
 Birbirimizi doyuramadık benim ruhum aç
 Bütün evli erkekler eşlerinin yatmak istememesinden...
 Çocukların gözünden yaşadıkları Tarlabaşı
 Bugün tiyatroya gidin
 Özel korumaları tutuklandı
 Kendini gecelere attı
 Superman olmayı sevdi
HAKAN & UTKU
Streslendiren stres taşı
Bu aralar caddede, alışveriş...
SEDA KAYA GÜLER
Peki ya kadın hayatını yaşamak isterse?
20-30 yıl...
Estetiğin sihirli değneği botulinum toksini
Estetiğin sihirli değneği botulinum toksini
Mimikler, yıllar içinde istenmeyen çizgilere dönüşür. Yakın zamana...
Erkek seksten korkarsa nedeni ilk gece
Erkek seksten korkarsa nedeni ilk gece
Özellikle ilk deneyimlerini genelevlerde yaşayan erkekler,...
Sanat saatle buluştu
Sanat saatle buluştu
Aristokratların saati olarak tanımlanan Bovet'in minyatürlerle...
Moda Polisi
Moda Polisi
Uçlarda ama sade
Stil ikonu haline gelen Eda Taşpınar en...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.