kapat
   
19 Kasım 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polisten uyuşturucu uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, aileleri, çocuklarının uyuşturucu kullanmasını engellemek için alacakları önlemler konusunda uyarıyor.AA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğünün, ''www.egm.gov.tr'' adlı internet sitesinden derlediği bilgilere göre, uyuşturucular, insanın bugünü ve yarını karartıyor, kendi benliğinden ve milli kültüründen koparıyor.

Benliğinden ve öz kültüründen kopmuşluğun insanı bunalıma ve cemiyetin dışına ittiği vurgulanan internet sitesinde, şunlar kaydedildi:
''İtilmişlik, bedeni varlığınızın yok olmasına kadar gidebilir. Merak ve özentiyle başlayan sigara içme, daha sonra gelen alkol alışkanlığı ve bir üst derecesi olan bağımlılığı, bataklığa düşmenin habercisidir. İnsanı insanlığından alıkoyan bu bataklıkta yaşamaksa alkolle birlikte cinsi sapıklığı, fuhşu, uyuşturucu bağımlılığını, frengi ve çağımızın en korkunç hastalığı olan AIDS'i getirmesi kuvvetle muhtemeldir. Bu tür ortamların çoğunda ahlaki değerler geçersizdir. Ahlakın geçersiz olduğu ortamlarda bütün değer hükümleri tersine dönmüş, maddi ve manevi dengeler bozulmuş, sorumluluklar yitirilmiştir. Siz bu ortamda ancak uyuşturucu tacirlerinin kazanç kapısı olursunuz.''
Sitede,
AIDS ile uyuşturucu ortamlarının ve uyuşturucu kullanımı arasında doğrudan veya dolaylı bir ilişki mevcut olduğu belirtildi.

AİLELERİN GÖREVLERİ

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sitesinde ailelerin en büyük görevlerinin arasında çocuklarını uyuşturucu kullanımına karşı korumak olduğunu vurgulayan yetkililer, şunları belirtti:

''Bu görevi yapmak, topluma ve geleceğinize karşı sorumluluklarınızı yerine getirmeniz demektir. İçki, uyuşturucu, kumar, şans oyunları, sapıklık, fuhuş, evden kaçma gibi faaliyetlerin tümünü besleyen, ortaya çıkaran ortama uyuşturucu kültürü denir. Yarınlarınızın bu ortama düşmemesi için, çocuklarınızın kimlerle arkadaşlık yaptığını ve verdiğiniz paraları nerede kullandıklarını iyi kontrol etmelisiniz. Çocuklarınızı sigara ve alkolden uzak tutmalısınız. Çocuklarınıza ahlak bakımından iyi örnek olmalısınız. Çocuğunuzun kişilik kazanmasına yardımcı olup, onların kendilerine güvenini sağlamalısınız. Kuvvetli iradeye sahip olmaları için rehber olmalı, sizin isteğiniz konularda başarılı olamayabileceklerini düşünerek başarılı olabilecekleri alanı bulmalarına yardımcı olmalısınız.''

BABA ŞEFKATİ

Ailelerin çocuklarının meseleleriyle yakından ilgilenmesi gerektiğini ifade eden yetkililer, internet sitesinde, aileleri çocuklarına yeterli zaman ayırması, şefkat ve merhamet göstermesi konusunda uyarıyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü('nün sitesinde, şunları ifade ediliyor:
''Çocuklarınızın baba şefkati ile otoritesini benliklerinde aynı oranda hissetmelerini sağlayacak özen ve dikkati göstermelisiniz. Çocuklarınıza iyi bir terbiye vermelisiniz. Onları, milli ve manevi konularda aydınlatmalısınız. Bu anlatımınız onların uyuşturucudan uzak durmalarını sağlayacaktır. Çocuklarınızın, uyuşturucu batağına yuvarlanmalarına vesile olabilecek kötü örneklerin ve özendiricilerin yuvalandığı birahane, meyhane, diskotek, kahvehane gibi yerlerden uzak tutmalısınız. Uyuşturucuya götüren sebeplerin başında gelen alkolden uzak durmalarını ve bu kötü alışkanlığa düşmemelerini sağlamalısınız. Bütün uğraşlarınıza rağmen uyuşturucunun pençesine düşen çocuklarınızın kurtulmalarına destek olmalı, gerekli tedavilerinin yapılması hususunda yardımcı olmalısınız.''

KÖTÜ ARKADAŞ GRUPLARI


Uyuşturucu kullanan çocuklarda, arkadaşlarını değiştirme, sık sık geç kalmak, yalan söylemek, yeni yeni arkadaşlar edinmek, aşırı para harcamak gibi bazı değişiklikler olacağı vurgulanan sitede, şunlar belirtildi:
''Yorgunluk, bitkinlik, sinirlilik gibi hallerinde uyuşturucu kullanabileceklerinden şüphelenerek sebebini araştırmalısınız. Uyuşturucu kullandığını tespit etmeniz halinde, önce kötü arkadaş grubundan ayırmalı, uzman psikiyatristlerin önerileri doğrultusunda tedavilerini sağlamalısınız. Önce çocuklarınız üzerinde şefkat ve merhamete dayalı otorite kurmalısınız. Daha sonra da çevrenizde olanlarla ilgilenmelisiniz.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Doktordan töre önlemi
 İskenderun'da yardımsızlık şikayeti
 Figaro'nun iddiası : "AB'de Türkiye'ye karşı komplo"
 Asırlardır ekümeniğiz
 Sefasını erkek sürüyor cefasını kadın çekiyor
 Veda etmek çok zor
 Müftülük, ruh çağırmaya karşı hutbe hazırlıyor
 Almanya polisinin dayağına isyan
 Köylüler Beyoğlu'nda çıplak eylem yaptı
 Uçağın lastiği kalkış sırasında patladı
 2 kilometrelik bayrağın 100 metresini açabildiler
 YAŞ'ta büyük sürpriz iddiası
 Görüş mesafesi 20 metreye düştü
 Eski bakana 2.8 milyon YTL'lik icra geldi
 Meclis'te sigara içme yasağı geliyor
 AKP panelinde Kemalizm'e eleştiri
 PKK'nın bölge temsilcisi öldü
 Anıtkabir'de dün 148 bin ziyaretçi
 'İncirlik sevkıyatı biliniyordu'
 Hrant Dink Hollanda'da ödülünü aldı
YILMAZ ÖZDİL
Suudilere özür borçluyuz
Çoğu kişi yakınır...
ERGUN BABAHAN
Eleni
Türkiye, 12 Eylül öncesinde tahrik sonucu tanıklık...
MEHMET BARLAS
Öngörülebilir ülkede yaşamak can sıkar mı?
İnsanlığın en...
FATİH ALTAYLI
Nisan gelirken
Cumhurbaşkanlığı ile ilgili yazımdan...
UMUR TALU
En çok onu sevdim
Bu hafta en çok onu sevdim. Koca koca...
ERDAL ŞAFAK
Derin Ege
Ege Girişim Bankası kurucularından...
'Irak felakete döndü'
İngiltere Başbakanı Blair, 2003'ten beri kanın durmadığı Irak'la...
Olmadığı zirvede bile Bush eylemi
Avustralya'daki G20 zirvesinde küreselleşme karşıtları polisle...
Balıklar Şenol'dan
Balıklar Şenol'dan
"Antalya'yı yenersek F.Bahçe-Beşiktaş derbisini keyifle balıkçıda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu